Παρασκευή, 10 Μαΐου 2024

4+1 λόγοι για να μην πετάτε ποτέ το νερό από τα μακαρόνια

Το γνωρίζατε;

26 Μαρτίου 2020 23:31
4+1 λόγοι για να μην πετάτε ποτέ το νερό από τα μακαρόνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι περισσότεροι αν όχι όλοι, σουρώνουμε τα μακαρόνια και συνήθως τα ξεπλένουμε με παγωμένο νερό μόλις αυτά βράσουν. Ενώ, αυτός είναι ο απίστευτος λόγος που η κουτάλα των μακαρονιών έχει τρύπα στη μέση

Γνωρίζατε όμως, πως αυτό το νερό, χάρη στην περιεκτικότητά του σε άμυλο, μπορεί να αποτελέσει πραγματικό «χρυσό» για τη μαγειρική και όχι μόνο;

4+1 λόγοι να το χρησιμοποιήσετε:

1. Για να «δέσεις» σάλτσες και ριζότο
Πρόσθεσε λίγο από αυτό το νεράκι για να κάνεις τις σάλτσες και τα ριζότι σου απίστευτα κρεμώδη και γυαλιστερά.

2. Για να ποτίσεις τα λουλούδια
Άφησέ το να κρυώσει τελείως και πότισε με αυτό τα λουλούδια σου. Τα φυτά σίγουρα θα το εκτιμήσουν χάρη στο ορυκτό του περιεχομένο.

3. Για να μαλακώσεις όσπρια
Μουλιάστε τα όσπρια σε αυτό το νεράκι για πιο γρήγορη προετοιμασία των οσπρίων.

4. Για να μουλιάσεις πολύ βρώμικα σκεύη
Όσο ακόμα είναι ζεστό, ρίξ’ το μέσα σε ταψιά και κατσαρόλες με καμένα υπολείμματα τροφών και κάνε το καθάρισμα παιχνιδάκι!Για ένα spa ποδιών.

5. Για να μαγειρέψεις λαχανικά στον ατμό
Βάλε το νερό αυτό σε μια κατσαρόλα και ‘όσο είναι ακόμα καυτό, τοποθέτησε ένα καλάθι ατμού από πάνω και μαγείρεψε τα λαχανικά με τον πιο υγιεινό τρόπο.

Ρίχνει τα μακαρόνια μέσα σε ένα τηγάνι - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε!

Πόσο γρήγορα μπορείς να φτιάξεις μια μακαρονάδα; Με το κόλπο που θα σου δείξουμε παρακάτω σίγουρα πολύ πιο γρήγορα απ' όσο νόμιζες μέχρι πρότινος!

Ενώ τα μακαρόνια θεωρούνται ένα γρήγορα γεύμα έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι είναι αυτά που σε καθυστερεί λίγο παραπάνω; Το νερό! Αυτό σε καθυστερεί, η αναμονή του βρασμού. Γιατί από τη στιγμή που θα ρίξεις τα μακαρόνια στο βραστό νερό θες λιγότερο από 10 λεπτά για να είναι έτοιμο το γεύμα σου!

Κοιτά λοιπόν πόσο απλή μπορείς να κάνεις τη ζωή σου χάρη στο παρακάτω βίντεο. Την επόμενη φορά που θα θελήσεις να φας μακαρόνια μην πάρεις κατσαρόλα αλλά τηγάνι. Ναι, ναι καλά διάβασες, τηγάνι! Ρίξε λοιπόν μέσα το ζυμαρικό της επιλογής σου και από πάνω κρύο νερό. Κατά αυτόν τον τρόπο θα έχεις πιο γρήγορα έτοιμο το φαγητό σου αλλά θα κάνεις και οικονομία στο νερό.

Δες περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και μερικά ακόμη μικρά μυστικά για τα μακαρόνια στο βίντεο που ακολουθεί:

Κι επειδή ξέρουμε ότι λατρεύεις τα μακαρόνια, δες εδώ τι μαγικό θα συμβεί αν γεμίσεις το ταψάκι των muffin με μακαρόνια!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share