Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020

Απίστευτο: Γιατί στην Ολλανδία δεν τους αρέσουν οι κουρτίνες;

Δεν θα το σκεφτόμασταν ποτέ!

19 Οκτωβρίου 2019 16:36
Απίστευτο: Γιατί στην Ολλανδία δεν τους αρέσουν οι κουρτίνες;

Η Ολλανδία είναι μια από τις πιο «ανοιχτόμυαλες» χώρες του κόσμου και αυτό την καθιστά ξεχωριστή στα μάτια μας, για πολλούς λόγους! Κάτι ακόμα ξεχωριστό είναι ότι δεν βάζουν κουρτίνα στο παράθυρο!

Δείτε επίσης: Θλίψη στην Ολλανδία: Δεν θα πιστεύετε για ποιο λόγο μια 17 χρονη αυτοκτόνησε!

Όσοι έχουν πάει, θα έχουν αντιληφθεί ότι βλέπεις το εσωτερικό των σπιτιών από τα μεγάλα παράθυρα τους. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Όπως αναφέρουν, η θρησκεία ή η έλλειψη αυτής, για τους Ολλανδούς αποτελεί μια σημαντική πτυχή της κοινωνίας και επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα την καθημερινή ζωή. Ο Καλβινισμός, μια αίρεση του Προτεσταντισμού, άλλαξε ριζικά την νοοτροπία της ολλανδικής κοινωνίας για πάντα. Η πλειοψηφία των Ολλανδών σήμερα θεωρούν τους εαυτούς τους αθεϊστές, ωστόσο, τα χαρακτηριστικά του Καλβινισμού- η σκληρή δουλειά, πειθαρχία και λιτότητα, εξακολουθούν να επηρεάζουν σημαντικά τη γενική νοοτροπία.

Απίστευτο: Γιατί στην Ολλανδία δεν τους αρέσουν οι κουρτίνες;

Ενώ οι Καθολικοί πιστεύουν ότι μπορείς να κερδίσεις τη σωτηρία της ψυχής σου με τις πράξεις και τις δωρεές σου, οι Καλβινιστές πιστεύουν ότι το πεπρωμένο μας είναι ήδη προκαθορισμένο από τον Θεό (η αμαρτία υπάρχει εγγενώς σε κάθε άνθρωπο μετά τον Αδάμ και την Εύα).

Ο πιστός πρέπει να αποδείξει την πίστη του μέσω της οικονομικής του δραστηριότητας και του αυτοελέγχου. Η αφθονία της υλιστικής πολυτέλειας που ενσαρκώνει την καθολική εκκλησία είναι προφανώς μια θεμελιώδης αντίφαση για κάθε Καλβινιστή. Ιστορικά, ο κλήρος που βρίσκεται στην κορυφή απολάμβανε τα οφέλη του οικονομικού κέρδους, αλλά πάντα πίσω από τις κλειστές πόρτες, και το πιο σημαντικό, με τις κουρτίνες κλειστές.

Απίστευτο: Γιατί στην Ολλανδία δεν τους αρέσουν οι κουρτίνες;

Αντιστρόφως, η νοοτροπία του Καλβινισμού επικεντρώθηκε σε μια πολιτική ανοιχτής πόρτας, που δεν κρύβει και, κατά συνέπεια, που λειτουργεί με ανοιχτές κουρτίνες. Με αυτόν τον τρόπο, οι Ολλανδοί, επηρεασμένοι από τον Καλβινισμό, θέλουν να δείξουν μια διαφάνεια στη ζωή τους, γι’αυτό ο επισκέπτης συναντά πολύ μεγάλα παράθυρα, χωρίς κουρτίνες.

Απίστευτο: Γιατί στην Ολλανδία δεν τους αρέσουν οι κουρτίνες;

Φυσικά, υπάρχουν πάντα μερικές φανταστικές ιστορίες που κυκλοφορούν, όπως και ο παρακάτω μύθος. Σύμφωνα με αυτόν, στα παλιά χρόνια, οι άνδρες συχνά περνούσαν πολύ χρόνο στη θάλασσα, μακριά από τις συζύγους τους. Η υιοθέτηση μιας κουλτούρας ανοιχτών παραθύρων, εξασφάλισε ότι αυτές οι μοναχικές κυρίες δεν θα τους απατούσαν, ενώ οι άνδρες τους ήταν μακριά. Οι κλειστές κουρτίνες προκαλούσαν υποψίες, ενώ οι ανοιχτές κουρτίνες κρατούσαν τα κουτσομπολιά μακριά.

Απίστευτο: Γιατί στην Ολλανδία δεν τους αρέσουν οι κουρτίνες;

Όταν ο άλλος δεν έχει κουρτίνες ή έχει και δεν τις χρησιμοποιεί, είναι αναπόφευκτο να παρακολουθείς κάθε του κίνηση, ακόμα και τις πιο προσωπικές. Έτσι φαίενται σε εμάς, αλλά για εκείνους είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο.

Απίστευτο: Οικογένεια ζούσε σε υπόγειο φάρμας γιατί περίμενε το τέλος του κόσμου!

Μια σοκαριστική ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας στην Ολλανδία καθώς μια οικογένεια ζούσε επί χρόνια κρυμμένη σε υπόγειο μιας απομονωμένης φάρμας, περιμένοντας το τέλος του κόσμου!

Δείτε επίσης: Θλίψη στην Ολλανδία: Δεν θα πιστεύετε για ποιο λόγο μια 17 χρονη αυτοκτόνησε!

Η αποκάλυψη έγινε όταν ο μεγαλύτερος γιος εμφανίστηκε σε μια τοπική παμπ και μετά τα όσα είπε στους παριστάμενους, εκείνοι ειδοποίησαν τις αρχές. Επειτα από έρευνες, η αστυνομία ανακάλυψε ότι ένας 58χρονος και τα 6 παιδιά του- από 16 έως 25 ετών- ζούσαν στο υπόγειο μιας φάρμας, περιμένοντας το τέλος του κόσμου. Τα παιδιά δεν είχαν επαφή με τον έξω κόσμο και ζούσαν από τα λαχανικά και τα ζώα της φάρμας, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα ολλανδικά ΜΜΕ.

9 χρόνια περίμεναν το τέλος του κόσμου!

Ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας εμφανίστηκε σε ένα μπαρ, στο χωριό Ruinerwold της Ολλανδίας, έξω από το οποίο είναι η φάρμα και ζήτησε βοήθεια, σύμφωνα με το κανάλι RTV. Ο άνδρας φαινόταν να είναι σε σύγχυση, είπαν αυτόπτες μάρτυρες. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο πόσα χρόνια ζούσαν κρυμμένοι, αλλά εκείνος μίλησε για 9 χρόνια.

Η οικογένειά του ζούσε στην απομόνωση, περιμένοντας το τέλος του κόσμου, σύμφωνα με τις πληροφορίες του RTV. «Παρήγγειλε 5 μπύρες και τις ήπιε. Μετά, συζήτησα μαζί του και μου αποκάλυψε ότι το είχε σκάσει και χρειαζόταν βοήθεια και τότε καλέσαμε την αστυνομία», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του μπαρ, Κρις Βεστερμπέεκ.

«Είχε μακριά μαλλιά, βρώμικο μούσι, φορούσε παλιά ρούχα και έμοιαζε να είναι σε σύγχυση. Ο άνδρας είπε ότι ποτέ δεν είχε πάει στο σχολείο και ότι δεν είχε πάει σε κουρέα τα τελευταία 9 χρόνια. Είπε ότι έχει αδέλφια, που ζουν στη φάρμα. Ανέφερε ότι είναι ο μεγαλύτερος και ότι ήθελε να βάλει τέλος στον τρόπο που ζούσαν», ανέφερε ακόμη ο ιδιοκτήτης του μπαρ.

Βίντεο: Σε αυτή τη φάρμα περίμεναν το τέλος του κόσμου

Τι βρήκε η αστυνομία στη φάρμα

Οι αστυνομικοί πήγαν στην απομονωμένη φάρμα και έκαναν έρευνες. Εκεί, βρήκαν μια μυστική σκάλα, κρυμμένη πίσω από ντουλάπα στο σαλόνι, η οποία οδηγούσε στο υπόγειο. Εκεί έμενε η οικογένεια. Η φάρμα είναι έξω από το χωριό Ruinerwold της Ολλανδίας, στο οποίο ζουν περίπου 3.000 κάτοικοι και μπορεί να φτάσει εκεί κάποιος περνώντας γέφυρα καναλιού.

Δέντρα κρύβουν τμήματα της φάρμας, στην οποία υπήρχε κήπος λαχανικών και μια κατσίκα. Γείτονας είπε στα ολλανδικά ΜΜΕ ότι είχε δει στη φάρμα μόνο έναν άνδρα και κανένα παιδί. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι συνελήφθη ένας 58χρονος, ο οποίος αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις αρχές. Δεν έγιναν περισσότερες ανακοινώσεις και όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες, ενώ υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Για παράδειγμα, τι συνέβη στη μητέρα των παιδιών.

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share