Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020

Απίστευτο: Οικογένεια ζούσε σε υπόγειο φάρμας γιατί περίμενε το τέλος του κόσμου!

Τραγικό!

15 Οκτωβρίου 2019 19:01
Απίστευτο: Οικογένεια ζούσε σε υπόγειο φάρμας γιατί περίμενε το τέλος του κόσμου!

Μια σοκαριστική ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας στην Ολλανδία καθώς μια οικογένεια ζούσε επί χρόνια κρυμμένη σε υπόγειο μιας απομονωμένης φάρμας, περιμένοντας το τέλος του κόσμου!

Δείτε επίσης: Θλίψη στην Ολλανδία: Δεν θα πιστεύετε για ποιο λόγο μια 17 χρονη αυτοκτόνησε!

Η αποκάλυψη έγινε όταν ο μεγαλύτερος γιος εμφανίστηκε σε μια τοπική παμπ και μετά τα όσα είπε στους παριστάμενους, εκείνοι ειδοποίησαν τις αρχές. Επειτα από έρευνες, η αστυνομία ανακάλυψε ότι ένας 58χρονος και τα 6 παιδιά του- από 16 έως 25 ετών- ζούσαν στο υπόγειο μιας φάρμας, περιμένοντας το τέλος του κόσμου. Τα παιδιά δεν είχαν επαφή με τον έξω κόσμο και ζούσαν από τα λαχανικά και τα ζώα της φάρμας, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα ολλανδικά ΜΜΕ.

9 χρόνια περίμεναν το τέλος του κόσμου!

Ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας εμφανίστηκε σε ένα μπαρ, στο χωριό Ruinerwold της Ολλανδίας, έξω από το οποίο είναι η φάρμα και ζήτησε βοήθεια, σύμφωνα με το κανάλι RTV. Ο άνδρας φαινόταν να είναι σε σύγχυση, είπαν αυτόπτες μάρτυρες. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο πόσα χρόνια ζούσαν κρυμμένοι, αλλά εκείνος μίλησε για 9 χρόνια.

Η οικογένειά του ζούσε στην απομόνωση, περιμένοντας το τέλος του κόσμου, σύμφωνα με τις πληροφορίες του RTV. «Παρήγγειλε 5 μπύρες και τις ήπιε. Μετά, συζήτησα μαζί του και μου αποκάλυψε ότι το είχε σκάσει και χρειαζόταν βοήθεια και τότε καλέσαμε την αστυνομία», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του μπαρ, Κρις Βεστερμπέεκ.

«Είχε μακριά μαλλιά, βρώμικο μούσι, φορούσε παλιά ρούχα και έμοιαζε να είναι σε σύγχυση. Ο άνδρας είπε ότι ποτέ δεν είχε πάει στο σχολείο και ότι δεν είχε πάει σε κουρέα τα τελευταία 9 χρόνια. Είπε ότι έχει αδέλφια, που ζουν στη φάρμα. Ανέφερε ότι είναι ο μεγαλύτερος και ότι ήθελε να βάλει τέλος στον τρόπο που ζούσαν», ανέφερε ακόμη ο ιδιοκτήτης του μπαρ.

Βίντεο: Σε αυτή τη φάρμα περίμεναν το τέλος του κόσμου

Τι βρήκε η αστυνομία στη φάρμα

Οι αστυνομικοί πήγαν στην απομονωμένη φάρμα και έκαναν έρευνες. Εκεί, βρήκαν μια μυστική σκάλα, κρυμμένη πίσω από ντουλάπα στο σαλόνι, η οποία οδηγούσε στο υπόγειο. Εκεί έμενε η οικογένεια. Η φάρμα είναι έξω από το χωριό Ruinerwold της Ολλανδίας, στο οποίο ζουν περίπου 3.000 κάτοικοι και μπορεί να φτάσει εκεί κάποιος περνώντας γέφυρα καναλιού.

Δέντρα κρύβουν τμήματα της φάρμας, στην οποία υπήρχε κήπος λαχανικών και μια κατσίκα. Γείτονας είπε στα ολλανδικά ΜΜΕ ότι είχε δει στη φάρμα μόνο έναν άνδρα και κανένα παιδί. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι συνελήφθη ένας 58χρονος, ο οποίος αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις αρχές. Δεν έγιναν περισσότερες ανακοινώσεις και όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες, ενώ υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Για παράδειγμα, τι συνέβη στη μητέρα των παιδιών.

Αυτή η οικογένεια είχε... μπλε δέρμα!

Στις αρχές προς τα μέσα του εικοστού αιώνα, στο Κεντάκι των ΗΠΑ, έζησε απομονωμένη, στα Απαλάχια Όρη, η οικογένεια των Μπλε Φουγκέιτ όπως έμεινε στην ιστορία, λόγω του έντονου μπλε χρώματος που είχαν εκ γενετής τα μέλη της, σε ολόκληρο το σώμα τους.

Δείτε επίσης: Νοσοκόμα ανακάλυψε πώς ο νέος της συνάδελφος ήταν το πρόωρο μωρό που φρόντισε πριν 28 χρόνια!

Σήμερα γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια γενετική αιματολογική πάθηση που μπορεί να προκαλέσει αυτό το παράξενο χαρακτηριστικό. Αλλά στην εποχή που ζούσαν οι Φουγκέιτ το ιατρικό παρασκήνιο της κατάστασής τους παρέμενε άγνωστο, με αποτέλεσμα, λόγω της ασυνήθιστης εμφάνισής τους, να έχουν απομονωθεί από την κοινότητα της περιοχής και να ζουν περιθωριοποιημένοι.

Όλα άρχισαν το 1820, από ένα ζευγάρι, τον Μάρτιν Φουγκέιτ και την Ελίζαμπεθ Σμιθ, που γέννησαν ένα αγόρι με μπλε δέρμα. Ακολούθησαν ακόμα τρία από τα επτά παιδιά τους με την ίδια «εξωγήινη» όψη. Οι Φουγκέιτ, όπως γνωρίζουμε σήμερα, έπασχαν από μια πάθηση που ονομάζεται μεθαιμοσφαιριναιμία, με αποτέλεσμα την ανεπαρκή κυκλοφορία οξυγόνου στο

αίμα τους. Η συνέπεια στην εξωτερική εμφάνισή τους ήταν να έχουν μπλε επιδερμίδα, μελανά χείλη και καφέ αρτηρίες.

Η μπλε επιδερμίδα ήταν ένα χαρακτηριστικό που εξαπλώθηκε στους Φουγκέιτ από γενιά σε γενιά. Αναμφίβολα έπαιξε ρόλο και η αιμομιξία στην οικογένεια, λόγω και της απομόνωσής της – ενδεικτικά, ο γιος του Μάρτιν και της Ελίζαμπεθ, το πρώτο παιδί με μπλε δέρμα, παντρεύτηκε τη θεία του, ενώ ένας άλλος γιος της οικογένειας παντρεύτηκε μια κοντινή ξαδέρφη του.

Το μέλος της οικογένειας με την πιο μπλε επιδερμίδα ήταν, σύμφωνα με αναφορές, η Λούνα Φουγκέιτ. «Τα χείλη της ήταν μπλε σαν μελανιά. Ήταν η πιο μπλε γυναίκα που έχω δει» φέρεται να έλεγε μια νοσοκόμα που την είχε γνωρίσει.

Η μεθαιμοσφαιριναιμία μπορεί να προκαλέσει αναπτυξιακή καθυστέρηση και εγκεφαλικά, αλλά κανένας από τους Φουγκέιτ δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Μάλιστα πολλοί από αυτούς έζησαν μέχρι τα βαθιά γεράματα -με τη Λούνα, την πιο μπλε από όλους, να γεννάει 13 παιδιά και να φτάνει στην ηλικία των 84.

Όμως οι Φουγκέιτ δεν απέφυγαν τα ψυχολογικά προβλήματα. Το χρώμα της επιδερμίδας τους έγινε κοινωνικό στίγμα, τους έκανε να αισθάνονται αμήχανα και να αποτραβηχτούν ακόμα περισσότερο από τον κόσμο. Όταν ένας γιατρός, ο Madison Cawein, επικοινώνησε με την οικογένεια στη δεκαετία του ’60, αργότερα σχολίασε ότι «δεν ήθελαν να μπουν στην αίθουσα αναμονής του ιατρείου. Από αυτό καταλαβαίνει κάποιος πόσο τους ενοχλούσε που ήταν μπλε».

Το 2012 το ABC News, στο πλαίσιο ενός αφιερώματος που αποφάσισε να κάνει στους Φουγκέιτ, επιχείρησε να προσεγγίσει τα μέλη της οικογένειας που ήταν ακόμα εν ζωή, αλλά χωρίς επιτυχία. Από όσο γνωρίζουμε ο τελευταίος επιζήσας εξακολουθεί να ζει στα Απαλάχια Όρη.

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share