Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συναγερμός στην Ολλανδία: Πυροβολισμοί αναστάτωσαν την περιοχή!

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για νεκρούς

9 Σεπτεμβρίου 2019 21:25
Συναγερμός στην Ολλανδία: Πυροβολισμοί αναστάτωσαν την περιοχή!

Πολλοί άνθρωποι πυροβολήθηκαν στην πόλη της Ολλανδίας Ντόρντρεχτ, νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, ανακοίνωσε η αστυνομία του Ρότερνταμ. Συγκλονίζει ο πατέρας της μικρής Αλεξίας: Το βασανιστήριο που βιώνει πέντε μήνες μετά το περιστατικό με την αδέσποτη σφαίρα!

Ολλανδικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς, αλλά η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από την Αστυνομία. Το ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη μέσα σε ένα σπίτι.

Στο σημείο έχουν επισπεύσει περιπολικά, ασθενοφόρα και ελικόπτερα της Αστυνομίας και η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Θλίψη στην Ολλανδία: Δεν θα πιστεύετε για ποιο λόγο μια 17 χρονη αυτοκτόνησε!

Είναι μια είδηση που έχει προκαλέσει αναταραχή σε όλο τον κόσμο και ειδικά στα ΜΜΕ. Αρχικά η είδηση που είχε μεταδοθεί ήταν ότι η 17χρονη υπεβλήθη σε - νόμιμη - ευθανασία, επειδή είχε πέσει θύμα βιασμού και δεν μπορούσε να ξεπεράσει το βαρύτατο ψυχολογικό τραύμα.

Η έφηβη δεν υπεβλήθη σε καμία μορφή ενεργητικής ευθανασίας, αλλά σταμάτησε να καταναλώνει στερεά τροφή και υγρά. Οι γιατροί ζήτησαν από τους γονείς να μην την εμποδίσουν, μιας και είχε σκοπό να βάλει τέλος στη ζωή της. Είχε απευθυνθεί και σε κλινική για αν υποβληθεί σε ευθανασία, αλλά οι γιατροί αρνήθηκαν να γίνει δεκτό το αίτημά της.

H είδηση μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο, από την Αυστραλία μέχρι την Ινδία. Στην Ιταλία ήταν για ώρες trend στο Twitter.

Το λάθος έγινε λόγω της μετάφρασης της είδησης από τα ολλανδικά στα αγγλικά. Η Ναόμι Ο′ Λέρι, δημοσιεύοντας μια σειρά από tweets, διευκρίνισε ότι το λάθος έγινε από τα μεγάλα βρετανικά μέσα, κυρίως tabloids όπως η Daily Mail, που έβγαλαν αμέσως το συμπέρασμα ότι πρόκειται για ευθανασία. Η Ολλανδία είναι η χώρα που υιοθέτησε πρώτη από όλες την ιατρική μέθοδο, οπότε ο συνειρμός ήταν γρήγορος.

Η δημοσιογράφος εξήγησε, ότι εδώ και χρόνια, η Νόα ταλαιπωρούνταν από τα ψυχικά τραύματα που της άφησε ο βιασμός της σε παιδική ηλικία. Πάλευε με την ανορεξία, ενώ πολλές φορές προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της.

Στην αυτοβιογραφία της με τίτλο «Winning or Learning» (Νικώντας ή Μαθαίνοντας), η Νόα είχε περιγράψει πώς είχε δεχθεί σεξουαλική κακοποίηση σε παιδική ηλικία, εξηγώντας ότι από ντροπή και φόβο, είχε αποκρύψει το γεγονός για πολύ καιρό. Χωρίς να το γνωρίζει κανείς, τον περασμένο Δεκέμβριο είχε συζητήσει με την Life End Clinic στην Χάγη τις πιθανότητες ευθανασίας. Οι γιατροί και οι γονείς της ήταν κάθετοι.

Οι γονείς της προσπάθησαν με τη μέθοδο του ηλεκτροσόκ να εκπληρώσουν αυτό που επιθυμούσε, τον θάνατό της. Λόγω του νεαρού της ηλικίας της, η μέθοδος δεν στέφθηκε με επιτυχία.

Τότε, αποφάσισε να στραφεί στη μέθοδο της «αφαγίας». Από την πρώτη Ιουνίου αποφάσισε να μην καταναλώσει στερεά τροφή και υγρά. Πέθανε μερικές ημέρες αργότερα.

Θεωρείται άραγε αυτοκτονία ή παθητική ευθανασία; Το ζήτημα είναι λεπτό, καθώς ούτε οι δημοσιογράφοι στην Ολλανδία δεν είναι σίγουροι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπεβλήθη σε ενεργητική ευθανασία, γεγονός που θα θορυβούσε τους πολίτες της χώρας, σε μια περίοδο που οι θάνατοι από την συγκεκριμένη μέθοδο αυξάνονται ραγδαία.

Σημειώνεται, ότι με τον όρο «παθητική ευθανασία» αναφερόμαστε στις περιπτώσεις, όπου επισπεύδεται ο θάνατος ενός ασθενή στο όνομα των δικών του συμφερόντων. Η παθητική, λοιπόν, μορφή ευθανασίας αφορά τις περιπτώσεις, όπου ο ασθενής πεθαίνει γιατί η ιατρική ομάδα είτε δεν προβαίνει σε καμιά απαραίτητη προσπάθεια να διατηρήσει τους ασθενείς ζωντανούς ή σταματάει να προσφέρει κάποια συγκεκριμένη φροντίδα, η οποία διατηρεί τον ασθενή στη ζωή.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Σοκ στη Νέα Αρτάκη: Έβαλε τέλος στη ζωή του με καραμπίνα!

Θλίψη για γνωστό παίκτη ριάλιτι που αυτοκτόνησε με κοκτέιλ κοκαΐνης, χαπιών και αλκοόλ!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις και νέα για την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share