Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

Έτσι θα διαλέξεις το κατάλληλο ξενοδοχείο για τον σκύλο σου όταν λείπεις!

Για να μην ανησυχείτε!

1 Οκτωβρίου 2019 17:32
Έτσι θα διαλέξεις το κατάλληλο ξενοδοχείο για τον σκύλο σου όταν λείπεις!
Follow us on Google News

Όλοι όσοι έχουν έναν τετράποδο φίλο, και ειδικά σκύλο, έχουν αναρωτηθεί πολλές φορές: «Σε ποιον θα εμπιστευτώ το αγαπημένο μου τετράποδο όταν θα λείπω;». Είναι μια πολύ σωστή απορία και σίγουρα πρέπει να αφήσετε το κατοικίδιο σας κάπου, όπου θα ξέρετε ότι θα είναι ασφαλές!

Δείτε επίσης: Απίστευτο: Αν έχεις σκύλο θα ζήσεις περισσότερο!

Αν δεν έχετε κάποιο άτομο εμπιστοσύνης από το οικογενειακό ή φιλικό σας περιβάλλον να αναλάβει υπεύθυνα τη φροντίδα του σκύλου ή της γάτα σας, τότε το ξενοδοχείο κατοικίδιων ζώων είναι η πιο ασφαλής λύση. Και πάλι, η επιλογή πρέπει να γίνει με προσοχή καθώς η αξιοπιστία, η ποιότητα και η ποικιλία των υπηρεσιών και εγκαταστάσεων ενός ξενοδοχείου παίζουν καθοριστικό ρόλο στην τελική εμπειρία του τετράποδου φίλου σας.

Έτσι θα διαλέξεις το κατάλληλο ξενοδοχείο για τον σκύλο σου όταν λείπεις!

5 +1 βασικά σημεία πριν επιλέξουμε τον ιδανικό ξενώνα

1. Να βεβαιωθείτε ότι το ξενοδοχείο διαθέτει κρατική άδεια λειτουργίας.
2. Να προγραμματίσετε επίσκεψη για να δείτε τους χώρους διαμονής των ζωών, να γνωρίσετε το προσωπικό και να ενημερωθείτε για το καθημερινό πρόγραμμα.
3. Να σιγουρευτείτε ότι τηρούνται αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής στις εγκαταστάσεις.
4. Να συζητήσετε πώς μπορούν να καλυφθούν τυχόν ιδιαιτερότητες του σκύλου ή της γάτας μας, όπως ειδική διατροφή και φαρμακευτική αγωγή.
5. Να μάθετε αν υπάρχουν extra επιλογές απασχόλησης, όπως επιπλέον παιχνίδι και περισσότερες βόλτες.

Και φυσικά συζητήστε με τον κτηνίατρό σας για την κατάλληλη προετοιμασία του σκύλου ή της γάτας σχετικά με τον απαραίτητο εμβολιασμό και το microchip.

Έτσι θα διαλέξεις το κατάλληλο ξενοδοχείο για τον σκύλο σου όταν λείπεις!

Σκύλος έκανε ζημιά και το παίζει πεθαμένος για να την σκαπουλάρει! (Video)

Το σκυλάκι που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο έκανε τη ζημιά του και τώρα ήρθε η ώρα να ζητήσει συγγνώμη με τον δικό του τρόπο.

Η ιδιοκτήτριά του κατέγραψε σε βίντεο την αντίδρασή του όταν εκείνος κάνει τον… πεθαμένο!

Ανατριχιαστικό: Ιδιοκτήτης μαθαίνει τον λυπηρό λόγο που ο σκύλος του τον κοιτά πριν κοιμηθεί!

Όπως είναι φυσικό σύντομα έγινε viral…

Γιατί φταρνίζονται οι σκύλοι;

Το φτέρνισμα στους σκύλους είναι κάτι συνηθισμένο, φυσιολογικό και πραγματικά χαριτωμένο! Αλλά γιατί τα σκυλιά φτερνίζονται και τι σημαίνει αυτό; Οι γυναίκες κοιμούνται καλύτερα με σκύλο παρά με άνθρωπο σύμφωνα με έρευνα!

Στην πραγματικότητα, τα σκυλιά φτερνίζονται για πολλούς λόγους. Μπορεί να οφείλεται σε κάτι μικρό όπως μια αντίδραση στη σκόνη, ή σε κάτι πιο σοβαρό. Όλα εξαρτώνται από το πόσο συχνά ο σκύλος σας φτερνίζεται και τι χρώμα έχει η εκκένωση.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο σκύλος σας φτερνίζεται ως απάντηση σε ένα ερέθισμα στον ανώτερο αεραγωγό της μύτης του, με αποτέλεσμα να φτερνίζεται για να αποβάλλει αυτό που τον ερέθισε, όπως κάνουν οι άνθρωποι!

Φτέρνισμα κατά την διάρκεια του παιχνιδιού

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει τον σκύλο σας όταν παίζετε μαζί του ή όταν παίζει με άλλους σκύλους ότι φτερνίζεται. Σύμφωνα με τους συμπεριφοριολόγους σκύλων, αυτό το είδος φτερνίσματος είναι ένας τύπος επικοινωνίας και πιθανότατα χρησιμοποιείται για να σηματοδοτήσει στον συμπαίκτη ότι αυτό που συμβαίνει είναι διασκεδαστικό ή αγχωτικό. Τα σκυλιά χρησιμοποιούν όλο το σώμα τους για να επικοινωνούν, και το φτέρνισμα είναι ακόμα ένας τρόπος. Αν παρατηρήσετε ότι ο σκύλος σας φτερνίζεται μόνο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ωστόσο, εάν παραμείνουν ανεξέλεγκτα τα φτερνίσματα ή παρατηρήσετε ίχνη αίματος, θα πρέπει να επισκεφθείτε τον κτηνίατρο σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν συμβαίνει κάτι άλλο.

Γιατί φταρνίζονται οι σκύλοι;

Κάτι κόλλησε στη μύτη του σκύλου σας

Εάν βλέπετε ότι ο σκύλος σας φτερνίζει υπερβολικά, ξύνει τη μύτη του ή την τρίβει στο έδαφος (πιο συχνά ή πιο επιθετικά από το φυσιολογικό) ή φτερνίζεται αίμα, μπορεί να έχει κολλήσει κάτι στη μύτη του. Ο πιο πιθανός ένοχος μπορεί να είναι ένα κομμάτι χόρτο, μια τρίχα ή ακόμα και ένα άγανο. Τα άγανα είναι ένας κοφτερός αγκαθωτός σπόρος ενός αγριόχορτου. Αυτά διασκορπίζονται παντού και είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για τα ζώα που τα συναντούν. Τα άγανα μπορούν να κολλήσουν στο ρύγχος, στα μάτια, στο στόμα, στα γεννητικά όργανα του σκύλου ή σε άλλες περιοχές του σώματος και όταν μεταβούν εκεί, μπορούν να μετακινηθούν, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη βλάβη ή ακόμα και θάνατο.

Θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με τον κτηνίατρο σας εάν υποψιάζεστε ότι κάτι έχει κολλήσει στη μύτη του σκύλου σας και ειδικά αν πιστεύετε πως πρόκειται για άγανο.

Σκύλος μπουκάρει σε πλατό και καταστρέφει το δελτίο ειδήσεων με τον πιο χαριτωμένο τρόπο!

Αλλεργίες σκύλου

Μια άλλη συχνή αιτία φτερνίσματος όπως και βήχα στους σκύλους είναι οι αλλεργίες. Ακριβώς όπως και οι άνθρωποι, οι σκύλοι μπορούν να βιώσουν μια αλλεργική αντίδραση στη σκόνη, τη γύρη, τη μούχλα, το δάγκωμα των ψύλλων, ένα φαγητό ή κάτι άλλο στην ατμόσφαιρα. Εάν παρατηρήσετε ότι το φτέρνισμα του σκύλου συνοδεύεται από κνησμό, καταρροή από τα μάτια ή την μύτη του, βήχα ή συριγμό, καλό είναι να επισκεφθείτε τον κτηνίατρο σας ώστε να εντοπίσει τι προκαλεί την αλλεργία και να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε ένα σχέδιο θεραπείας και διαχείρισης.

Το αντίστροφο φτέρνισμα

Όλοι έχουμε δει το σκύλο μας να εισπνέει δυνατά μέσω της μύτης του και να κάνει ξαφνικά έναν επαναλαμβανόμενο ήχο που μοιάζει με πνιγμό ή σπασμό. Αυτό είναι το αντίστροφο φτέρνισμα. Αυτό το απίστευτα περίεργο αντανακλαστικό μπορεί να βοηθήσει τον σκύλο σας να αφαιρέσει ξένα αντικείμενα και αλλεργιογόνα που έχουν μπει στη μύτη του.

Γενικά, το αντίστροφο φτέρνισμα είναι ακίνδυνο. Εάν όμως δείτε ότι ο σκύλος σας δεν μπορεί να σταματήσει, μπορείτε να τον βοηθήσετε με ήπιο μασάζ στο λαιμό του ή φυσώντας ελαφρώς στο πρόσωπό του. Αυτό θα ενεργοποιήσει το αντανακλαστικό της κατάποσης, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην ελάττωση των σπασμών. Επίσης ο καθαρός αέρας μπορεί να βοηθήσει τον σκύλο σας. Είναι απίθανο να χρειαστεί να δώσετε φάρμακο στο σκύλο σας για το αντίστροφο φτέρνισμα, αλλά ο κτηνίατρος σας μπορεί να συνταγογραφήσει αντιισταμινικά εάν αυτό είναι αποτέλεσμα αλλεργιών ή γίνεται πιο σοβαρό.

Γιατί φταρνίζονται οι σκύλοι;

Ο σκύλος σας έχει κρυολογήσει ή έχει γρίπη

Ακριβώς όπως οι άνθρωποι, τα σκυλιά μπορούν να κρυολογήσουν με αποτέλεσμα να φτερνίζονται. Αν παρατηρήσετε επιπλέον συμπτώματα όπως ρινική καταρροή, πυρετό, υδαρή χρώμα στα μάτια ή γενική έλλειψη ενέργειας, είναι πιθανό ο σκύλος σας να έχει κρυολογήσει.

Τα περισσότερα κρυολογήματα στους σκύλους είναι σχετικά αβλαβή και περνάνε μόνα τους, αλλά καλό είναι να επισκεφθείτε τον κτηνίατρο σας μόλις αρχίσει να παρουσιάζει συμπτώματα (ιδιαίτερα αν ο σκύλος σας είναι πολύ νέος, ή έχει επιβαρυμένο ανοσοποιητικό σύστημα). Ο κτηνίατρος θα είναι σε θέση να αποκλείσει μια σοβαρότερη λοίμωξη που θα μπορούσε να απαιτήσει πρόσθετη θεραπεία.

Εάν ο σκύλος σας φτερνίζεται ανεξέλεγκτα ή έχει άλλα συμπτώματα όπως ο βήχα, ξαφνικό λήθαργο, έλλειψη όρεξης, καταρροή από τα μάτια ή υψηλό πυρετό, ενδέχεται να έχει προσβληθεί από τον ιό της γρίπης των σκύλων όπου και σε αυτή την περίπτωση το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρο σας.Το φτέρνισμα στους σκύλους είναι κάτι συνηθισμένο, φυσιολογικό και πραγματικά χαριτωμένο! Αλλά γιατί τα σκυλιά φτερνίζονται και τι σημαίνει αυτό;

Στην πραγματικότητα, τα σκυλιά φτερνίζονται για πολλούς λόγους. Μπορεί να οφείλεται σε κάτι μικρό όπως μια αντίδραση στη σκόνη, ή σε κάτι πιο σοβαρό. Όλα εξαρτώνται από το πόσο συχνά ο σκύλος σας φτερνίζεται και τι χρώμα έχει η εκκένωση.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο σκύλος σας φτερνίζεται ως απάντηση σε ένα ερέθισμα στον ανώτερο αεραγωγό της μύτης του, με αποτέλεσμα να φτερνίζεται για να αποβάλλει αυτό που τον ερέθισε, όπως κάνουν οι άνθρωποι!

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share