Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απίστευτο: Αν έχεις σκύλο θα ζήσεις περισσότερο!

Τι λένε οι έρευνες;

1 Οκτωβρίου 2019 14:06
Απίστευτο: Αν έχεις σκύλο θα ζήσεις περισσότερο!

Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Ουψάλα στη Σουηδία παρέχει ακόμη πιο πειστικές αποδείξεις, για τη θεωρία που λέει ότι το να έχεις σκύλο αποτελεί ένα από τα δύο-τρία πράγματα της σύγχρονης ζωής που παραμένει αγνό και καλό.

Δείτε επίσης: Νόμιζαν ότι βρήκαν ένα κουταβάκι και το πήραν σπίτι τους! Όταν έμαθαν την αλήθεια, δεν το πίστευαν...(photos)

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nature, δείχνει ότι όσοι έχουν σκύλο ζουν περισσότερο και έχουν μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Οι Σουηδοί επιστήμονες έλαβαν υπόψη δεδομένα από περισσότερα από τρία εκατομμύρια άτομα ηλικίας 40-80 ετών, για να διαπιστώσουν αν οι κάτοχοι σκύλων είχαν μεγαλύτερα ή μικρότερα ποσοστά θνησιμότητας σε σχέση με όσους δεν είχαν σκύλο.

Ακόμη και οι single ιδιοκτήτες σκύλων παρουσίασαν χαρακτηριστικό πλεονέκτημα – όσοι είχαν σκυλιά είχαν 33% μειωμένο κίνδυνο θανάτου και 11% μειωμένο κίνδυνο καρδιοαγγειακών παθήσεων σε σχέση με τους single μη ιδιοκτήτες σκύλων.

Σκύλος καταλαβαίνει την κρίση πανικού της ιδιοκτήτριάς του και την παρηγορεί! (Video)

Σκύλος καταλαβαίνει την κρίση πανικού της ιδιοκτήτριάς του και την παρηγορεί! Αξιολάτρευτος: Ο σκύλος που δεν δέχεται με τίποτα να πάρει το φάρμακό του (video)

Τα ένστικτα του πιο πιστού φίλου του ανθρώπου μπορούν να μας σώσουν και από τον εαυτό μας. Η νέα τάση στην Αμερική είναι τα καφέ τα οποία προσφέρουν τη δυνατότητα αποσυμπίεσης, μέσα από χάδια σε κουτάβια. Για την ακρίβεια, μπορείς να παραμείνεις στο χώρο για μια ώρα και… να κάνεις δουλίτσα και αν θέλεις μπορείς να υιοθετήσεις και ένα από τα σκυλάκια.

Έχουν προηγηθεί έρευνες οι οποίες έχουν αποδείξει πως οι σκύλοι μπορούν να αισθανθούν και να ανταποκριθούν σε συναισθήματα. Και άρα να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του στρες. Για την ακρίβεια, αποδείχθηκε ότι τα κατοικίδια -πολλώ δε αν τα έχετε σπίτι- ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και επηρεάζουν σημαντικά τα επίπεδα σεροτονίνης στον οργανισμό.

Είναι ο νευροδιαβιβαστής που αφορά τη βελτίωση της διάθεσης. Άλλες, πιο πρόσφατες έρευνες κατέληξαν στο ότι εκπαιδευμένα σκυλιά μπορούν να διαισθανθούν πιθανές κρίσεις πανικού του ιδιοκτήτη τους και να τον προετοιμάσουν.

Αυτό έκανε και ο Oakley, στο παρακάτω βίντεο που θα δείτε. Όταν η ιδιοκτήτρια του ξεκινά να βαριανασαίνει, ο σκύλος παίρνει θέση κοντά της και με βάση την εκπαίδευση του απομακρύνει τα χέρια της γυναίκας από το πρόσωπο της και τα κατευθύνει πάνω του -προκειμένου εκείνη να ηρεμήσει.

Dog Recognises Owner's Panic Attack

Support dog recognises it's owner's panic attack - we don't deserve dogs 😭

Posted by LADbible on Sunday, July 15, 2018

Τι είναι κρίση πανικού;

Πρόκειται για αιφνίδιο επεισόδιο έντονου φόβου (χωρίς να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος), το οποίο προκαλεί έντονες σωματικές αντιδράσεις. Σημείωση: ακόμα δεν έχουν κατανοηθεί πλήρως τα ακριβή αίτια. Τα συμπτώματα (φόβος για την απώλεια ελέγχου, ναυτία, αύξηση παλμών, ταχυκαρδία, εφίδρωση και τρέμουλο, ενώ παρατηρείται και δυσκολία στην αναπνοή, σφίξιμο στο στήθος) κορυφώνονται μέσα σε λίγα λεπτά. Το 4% του πληθυσμού έχει βιώσει κρίση πανικού, που προτιμά τις γυναίκες -σαν τον Αλτσχάιμερ. Εμφανίζεται σε οποιαδήποτε ηλικία.

Διευκρίνιση

Οι κρίσεις πανικού εμφανίζονται μια/δυο φορές στη ζωή μας. Συνήθως προηγείται στρεσογόνο γεγονός. Εάν οι κρίσεις είναι συχνές, τότε μιλάμε πιθανότατα για διαταραχή πανικού. Πού οφείλονται Στα γονίδια, το έντονο άγχος ή σε προβλήματα στα επίπεδα των χημικών ουσιών του εγκεφάλου κατά τη διαδικασία επεξεργασίας πληροφοριών. Μπορεί να επηρεάσει ένα στρεσογόνο ή σοκαριστικό συμβάν, οι μεγάλες αλλαγές, η υπέρμετρη λήψη καφεϊνης. Η χειρότερη συνέπεια είναι ο φόβος της επανάληψης -που δημιουργεί άγχος.

Πώς μπορούμε να τις διαχειριστούμε;

Κατ’ αρχάς πρέπει να απευθυνθούμε σε ειδικό (ψυχοθεραπευτή) και εάν χρειαστεί να λάβουμε φαρμακευτική αγωγή. Σε πρώτη φάση, μένουμε εκεί όπου είμαστε, παίρνουμε βαθιές εισπνοές, ρίχνουμε νερό στο πρόσωπο μας και κάνουμε ό,τι μπορούμεπροκειμένου να εστιάσουμε αλλού την προσοχή μας. Για παράδειγμα, επιδιδόμαστε σε απλές μαθηματικές πράξεις (1+1, 2+2). Αρκεί να φύγει το μυαλό μας από το άγχος, το οποίο μπλοκάρει το σύστημα.

Σκύλος επαγγελματίας «δραπέτης»! (Video)

Πραγματικά στο μυαλό των αφεντικών του δεν πρέπει ποτέ να πέρασε ότι είχαν στο σπίτι του έναν σκύλο επαγγελματία «δραπέτη»! Σκύλος έκανε ζημιά και το παίζει πεθαμένος για να την σκαπουλάρει! (Video)

Το μεγαλόσωμο σκυλί της ιστορίας, τύπου μπόξερ, βρέθηκε μπροστά σε ένα αδιαπέραστο εμπόδιο: ένα κλουβί

Αντί λοιπόν να γαβγίζει απεγνωσμένο, έβαλε τα δυνατά του και νίκησε το εμπόδιο που είχε στηθεί στον δρόμο του.

Πώς το έκανε; Στο βίντεο θα εξηγηθούν όλες οι απορίες του.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share