Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023

Ο λεβέντης της καρδιάς μας: Όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος σήκωσε την πίστα... στον αέρα με το ζεϊμπέκικό του

Απίστευτος και μοναδικός

11 Αυγούστου 2020 14:03
Ο λεβέντης της καρδιάς μας: Όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος σήκωσε την πίστα... στον αέρα με το ζεϊμπέκικό του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Δημήτρης Μητροπάνος υπήρξε ένας από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες για πολλές γενιές, παλιότερες και νεότερες, που πάντα θα τον έχουν στην καρδιά τους σαν έναν πραγματικό λεβέντη, που σήκωνε τα πάντα... στον αέρα με το ζεϊμπέκικό του.

Ο διάσημος τραγουδιστής ήταν πάντοτε... στις επάλξεις μέχρι το τέλος της ζωής του, έχοντας αφήσει εποχή στο λαϊκό τραγούδι και όντας ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών στο είδος του, προκαλώντας πάντοτε ρίγη συγκίνησης με τα άσματά του.

Ένα από τα αγαπημένα τραγούδια ήταν η «Ρόζα», η οποία πάντα ξεσήκωνε τον κόσμο, όχι μόνο για τους στίχους ή την φωνή, αλλά και το ζεϊμπέκικο που συνήθιζε, πριν από το τελευταίο ρεφρέν, ενώ απίστευτο είναι το... κρυφό ταλέντο ενός Έλληνα ηθοποιού που γνωρίζει και από καλά ζεϊμπέκικα.

Ο Μητροπάνος είχε χορέψει, κάποτε, ένα απίστευτο ζεϊμπέκικο σε μια από τις εμφανίσεις του το 2011, σηκώνοντας την πίστα... στον αέρα και δεχόμενος την αποθέωση, θυμίζοντας μέχρι και σήμερα πως θα είναι πάντα ο λεβέντης της καρδιάς μας.

Δείτε το βίντεο:

Το μεγάλο μυστικό που πήρε μαζί του!

Κάτι που έκανε ο αείμνηστος Δημήτρης Μητροπάνος, πριν από 28 χρόνια, παρέμεινε κρυφό όλο αυτό το διάστημα, μέχρι που το αποκάλυψε η κόρη ενός πασίγνωστου μουσικοσυνθέτη σε συνέντευξή της.

Τώρα ένα μυστικό που ο τραγουδιστής που πολλοί λάτρεψαν κράτησε 28 ολόκληρα χρόνια μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αποκαλύφθηκε από την κόρη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Γιώργου Ζαμπέτα, σε συνέντευξή της στην Espresso και στον Νίκο Νικόλιζα.

Όπως μάθαμε από τη συνέντευξη της Καίτης Ζαμπέτα, ο τραγουδιστής είχε δώσει 1.000.000 το 1992 για να φτιαχτεί ο τάφος του Ζαμπέτα και ζήτησε να μην το μάθει κανείς.

«Ο Μητροπάνος έφτιαξε το μνήμα του πατέρα μου Γιώργου Ζαμπέτα και ζήτησε από τη μάνα μου να μην το μάθει κανείς. Δεν το ήξερε ούτε η οικογένεια του Δημήτρη.

Μεταξύ τους είχαν μια σχέση πατέρα – γιου» λέει η κόρη του Γιώργου Ζαμπέτα, Καίτη, που αποκάλυψε την καλή πράξη που ο Δημήτρης Μητροπάνος για τον πατέρα της, την οποία ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής δεν ήθελε να κάνει γνωστή,

«Δεν θέλω να το μάθει κανείς κυρά Αργυρώ. Αυτό θα είναι το μυστικό μας» είχε πει ο αείμνηστος Δημήτρης Μητροπάνος στη σύζυγο του Γιώργου Ζαμπέτα, η οποία προτού πεθάνει εκμυστηρεύτηκε το μυστικό στην κόρη της Καίτη, λέγοντάς της: «Παιδί μου, να το ξέρεις. Τον τάφο στου πατέρα σου τον έφτιαξε ο Μητροπάνος». Τέσσερα χρόνια αργότερα η Αργυρώ Ζαμπέτα έφυγε κι αυτή από τη ζωή ακολουθώντας τον σύζυγό της.

Ήταν 10 Μαρτίου 1992… Η Ελλάδα πενθούσε για το χαμό ενός από τους στυλοβάτες του ελληνικού τραγουδιού. Ο Γιώργος Ζαμπέτας οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία στο Γ’ Νεκροταφείο παρουσία χιλιάδων θαυμαστών του. Ανάμεσα τους και ένα από τα πνευματικά του παιδιά, ο Δημήτρης Μητροπάνος.

Η σύζυγός του Αργυρώ Ζαμπέτα αποφάσισε να φτιάξει ένα μνήμα αντάξιο της καλλιτεχνικής του αξίας. Ωστόσο το μνήμα κόστιζε ακριβά κι εκείνη αδυνατούσε να αντεπεξέλθει.

Λίγο καιρό αργότερα στο πατρικό σπίτι του Ζαμπέτα, στο Αιγάλεω, τη χήρα του επισκέφτηκε ο Δημήτρης Μητροπάνος. «Με τον Δημήτρη ο πατέρας μου είχε μια σχέση οικογενειακή. Απίστευτη. Σαν πατέρας με γιο»

θυμάται η κόρη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Καίτη και συνεχίζει τη συγκινητική αφήγησή της: «Μου είχε αναφέρει η μάνα μου ότι ο Μητροπάνος την είχε επισκεφτεί και της είχε δώσει 1.000.000 δραχμές. Συγκεκριμένα μου είχε πει: «Όσο ζω, Καίτη μου, θα θυμάμαι ότι χάρη στον Μητροπάνο φτιάξαμε το μνήμα του μπαμπά σου. Μου είχε ζητήσει να μην το μάθει κανείς». Το μυστικό αυτό για να μην το πάρει μαζί της η μάνα μου, το εμπιστεύτηκε σε μένα. Αυτό δεν το ήξερε ούτε η οικογένεια του Μητροπάνου».

Όπως θυμάται σήμερα η Καίτη Ζαμπέτα, ο πατέρας της είχε τον τραγουδιστή από τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα στο πλευρό του, στα κέντρα όπου δούλευε. «Είχε ζητήσει από τον Μητροπάνο, αν δεν τον πλήρωναν οι μαγαζάτορες, να του το λέει για να τους κατσαδιάζει. Ο μπαμπάς μου πολλές φορές τον χαρτζιλίκωνε» σημειώνει η Καίτη Ζαμπέτα.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share