Τετάρτη, 08 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός: Δείτε για πρώτη φορά καρέ-καρέ πώς έγινε η εξάπλωση του ιού (Video)

Σοκαριστικό!

12 Μαρτίου 2020 13:10
Κορωνοϊός: Δείτε για πρώτη φορά καρέ-καρέ πώς έγινε η εξάπλωση του ιού (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο παγκόσμιος απολογισμός των θυμάτων της επιδημίας που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός ξεπέρασε το φράγμα των 4.000 νεκρών με τα θύματα να συνεχίζουν να αυξάνονται. Ενώ, παιχνίδι του 1995 είχε προβλέψει τον κορωνοϊό και αναφέρει και τι γίνεται στο τέλος.

Βλέποντας ακριβώς πώς και πότε ο COVID-19 εξαπλώνεται από την Κίνα σε άλλες χώρες και ηπείρους, μας θυμίζει το πώς διασυνδέεται ο κόσμος τον 21ο αιώνα. Το HealthMap παρακολουθεί την εξελισσόμενη παγκόσμια εξάπλωση. Επίσης, «βόμβα» πέφτει στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας με κέντρα διασκέδασης αλλά και θέατρα να βάζουν «λουκέτο» λόγω κορωνοϊού με την αναλυτική λίστα να μπορείτε να την δείτε εδώ

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα Animation που υπάρχουν σε ό,τι αφορά την ανάδειξη της εξάπλωσης. Στο συγκεκριμένο σύνδεσμο συμμετέχουν το Χάρβαρντ, το Πανεπιστήμιο της Πολιτείας της Ουάσιγκτον, και της Βοστόνης.

Δείτε την εξάπλωση του ιού στο HealthMap (πατήστε το πράσινο κουμπί πάνω αριστερά στο site)

Εικόνα-σοκ! Δείτε τι κάνει ο κορωνοϊός στους πνεύμονες - Η ακτινογραφία που προκαλεί ανατριχίλα (photo)

Στην δημοσιότητα δόθηκαν από την Ραδιολογική Κοινότητα της Βορείου Αμερικής, ακτινογραφία πνευμόνων ασθενών, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, οι οποίες προκαλούν ανατριχίλα.

Οι ασθενείς που έχουν νοσήσει μέχρι στιγμής έχουν περιγράψει την εμπειρία τους ως μια «τρομακτική προσπάθεια για να αναπνεύσουν». Επίσης, εδώ μπορείτε να δείτε ποιοι αλλά και πόση άδεια κορωνοϊού δικαιούνται

Στις ακτινογραφίες διακρίνονται κάποια άσπρα σημάδια, χαμηλά στους πνεύμονες. Περιγράφονται ως υγρό στις κυψέλες του πνεύμονα.

Τι μας δείχνουν οι εικόνες

  1. Αυτή είναι η ακτινογραφία ενός 54χρονου ασθενή στην Κίνα, ο οποίος νόσησε από τον ιό. (αριστερή εικόνα, όπως βλέπουμε την οθόνη του υπολογιστή)
  2. Αυτή είναι η ακτινογραφία μιας 45χρονης, με τα άσπρα σημάδια που διακρίνονται να είναι η ζημιά που έχει κάνει ο covid-19. (κεντρική εικόνα)
  3. Οι πνεύμονες μιας 59χρονης με υψηλό πυρετό. (δεξιά εικόνα, όπως βλέπουμε την οθόνη του υπολογιστή)
  • Να σημειώσουμε πως οι ακτινογραφίες αυτές που δόθηκαν στην δημοσιότητα είναι από ασθενείς από την Κίνα που νόσησαν με επιπλοκές, οπότε δεν έχουν καμία σχέση με το αν νοσήσει κάποιος ο οποίος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.
 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share