Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Απίστευτο βίντεο: Παγετώνας καταρρέει μπροστά σε κωπηλάτες!

Δείτε το βίντεο...

19 Αυγούστου 2019 17:43
Απίστευτο βίντεο: Παγετώνας καταρρέει μπροστά σε κωπηλάτες!

Παρ΄ολίγον θύματα του φαινομένου του θερμοκηπίου δύο κωπηλάτες στην Αλάσκα.

Σαν από θαύμα δεν τους πλάκωσαν τα τεράστια κομμάτια πάγου που ξεκόλλησαν ξαφνικά από τον παγετώνα Σπένσερ.

Οι λευκοί όγκοι έπεσαν στη θάλασσα προκαλώντας μίνι τσουνάμι -ύψους σχεδόν τριών μέτρων- που έσκασε πάνω στα καγιάκ τους.

Σήμα κινδύνου από τον πλανήτη - Λιώνουν οι πάγοι και εκκενώνονται πολλές περιοχές!

Ο καύσωνας που πλήττει την Αλάσκα προκαλεί δασικές πυρκαγιές και το λιώσιμο παγετώνων, με αποτέλεσμα οι μεγαλύτερες πόλεις της αμερικανικής πολιτείας να πνίγονται στον καπνό και οι ποταμοί της να υπερχειλίζουν με νερό από την τήξη του χιονιού.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για την παρουσία πυκνού καπνού στο Άνκορατζ, όπου κατοικεί περίπου το 40% των πολιτών της Αλάσκας, καλώντας τους κατοίκους να μην επιδίδονται πολλές ώρες σε εξωτερικές δραστηριότητες και τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Για το φαινόμενο ευθύνεται η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Swan Lake στα νότια, στο Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής Κενάι, η οποία από τις 5 Ιουνίου που εκδηλώθηκε εξαιτίας ενός κεραυνού κατέκαψε περισσότερα από 275.000 στρέμματα, σύμφωνα με τις πυροσβεστικές αρχές.

Στα βόρεια, στο Φέρμπανκς, οι αρχές διέταξαν την εκκένωση δύο περιοχών και κάλεσαν τους κατοίκους σε μια τρίτη περιοχή να προετοιμαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας της φωτιάς στο Shovel Creek.

Η εντολή ανέφερε: «Οι κάτοικοι πρέπει να ΦΥΓΟΥΝ, να εγκαταλείψουν ΑΜΕΣΑ. Φύγετε άμεσα. ΜΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΤΕ».

Συνολικά σημειώθηκαν 354 δασικές πυρκαγιές που από χθες το πρωί έχουν κάψει πάνω από 1.792 στρέμματα, σύμφωνα με τις Αρχές.

Εκτός από το Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής Κενάι, στο οποίο υπάρχουν ακόμη πολλές ενεργές εστίες, πολλά σημαντικά αξιοθέατα, όπως το Εθνικό Πάρκο Ντενάλι και το Εθνικό Αρκτικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Στο μεγαλύτερο τμήμα της πολιτείας οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν προκαλέσει συνθήκες που ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών, από το σύνορο με τον Καναδά στα ανατολικά ως τις ακτές της Βεριγγείου Θάλασσας στα δυτικά.
Το Άνκορατζ ήταν μια από τις περιοχές όπου τον Ιούνιο καταγράφηκαν θερμοκρασίες-ρεκόρ έπειτα από μια πρωτοφανή θερμή άνοιξη σε όλη την πολιτεία, δήλωσε ένας επιστήμονας του Κέντρου για την Αξιολόγηση και την Πολιτική του Κλίματος της Αλάσκας, ο οποίος εδρεύει στο Φέρμπανκς.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share