ΑΡΧΙΚΗ MEDIA & TV

Το ποδοσφαιρικό «φάουλ» που στοίχισε 124.500 ευρώ στον «Εκατομμυριούχο»! Έκανε λάθος στην φαινομενικά εύκολη απάντηση που δεν θα έβρισκε ούτε ο Σωτηρακόπουλος

Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος

Εσύ θα έβρισκες την σωστή απάντηση;

Το τηλεπαιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει Εκατομμυριούχος;» έχει προσφέρει μερικές από τις πιο συναρπαστικές στιγμές στην ιστορία της τηλεόρασης. Ωστόσο, στην περίπτωση του Γερμανού διαγωνιζόμενου Μαρκ Όφενμπαχερ, η αγωνία δεν προήλθε από ένα δύσκολο ερώτημα στην Ιστορία ή την Επιστήμη, αλλά από… μια ποδοσφαιρική ερώτηση που του στοίχισε μια περιουσία.

Η «μοιραία» ερώτηση των 125.000 ευρώ

Ο Όφενμπαχερ είχε φτάσει με επιτυχία στη 13η ερώτηση, αξίας 125.000 ευρώ, έχοντας απαντήσει σωστά σε 11 σερί ερωτήσεις. Σε αντίθεση με τους περισσότερους διαγωνιζόμενους, είχε χρησιμοποιήσει τις βοήθειές του πολύ νωρίς, κάτι που τον άφηνε «γυμνό» απέναντι στο δύσκολο ερώτημα.

Και η ερώτηση που του τέθηκε ήταν η εξής:

«Ποιο είναι το πιο συνηθισμένο τελικό σκορ σε τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου;

A) 1–0
B) 2–1
Γ) 3–1
Δ) 4–2»

Ο Όφενμπαχερ, ο οποίος είχε δηλώσει πως είναι «περισσότερο άνθρωπος της φύσης» και δεν βλέπει ποδόσφαιρο, βρέθηκε σε απόγνωση.

Ο κανόνας των τελικών

Αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μια από τις τελευταίες του βοήθειες, ρωτώντας το κοινό. Μόνο ένα άτομο σηκώθηκε για να τον βοηθήσει, λέγοντάς του ότι «στατιστικά, τα περισσότερα ματς τελειώνουν με σκορ 2-1». Ο διαγωνιζόμενος, με τη βοήθεια του 50/50, είχε ως τελικές επιλογές τα 2–1 και 4–2.

Επέλεξε το 2-1, ελπίζοντας να προχωρήσει στο παιχνίδι. Όμως, μετά από ένα διαφημιστικό διάλειμμα, ο παρουσιαστής αποκάλυψε την πικρή αλήθεια.

Η σωστή απάντηση ήταν το 4-2, καθώς αυτό το σκορ έχει σημειωθεί τέσσερις φορές (στους τελικούς του 1930, 1938, 1966 και 2018), ενώ το 2-1 μόλις δύο.

Ο Όφενμπαχερ έχασε 64.500 ευρώ και έφυγε από το παιχνίδι με μόλις 500 ευρώ, αφού μια ερώτηση για το ποδόσφαιρο του στέρησε μια περιουσία.