Μαζωνάκης: «Στη γωνία» ο δικηγόρος του από την Ανθή Βούλγαρη «Η οικογένεια ήταν μέσα;»

Ο θάνατος του Γιώργου Μαζωνάκη έχει ανοίξει έναν νέο κύκλο ερωτημάτων γύρω από την προσωπική, επαγγελματική και περιουσιακή του ζωή. Ο δικηγόρος Γιώργος Μερκουλίδης, ο οποίος είχε βρεθεί στο πλευρό του τραγουδιστή κατά την περιπέτειά του στο Δρομοκαΐτειο, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και αποκάλυψε άγνωστες λεπτομέρειες και φυσικά ήρθε αντιμέτωπος με τις αφοπλιστικές ερωτήσεις τις Ανθής Βούλγαρη.
«Μου είχε τηλεφωνήσει στις 25 Αυγούστου»
Ο δικηγόρος αποκάλυψε πως, παρότι εδώ και περίπου εννέα μήνες δεν είχε ενεργό νομικό ρόλο στις υποθέσεις του Μαζωνάκη, οι δύο άνδρες διατηρούσαν επικοινωνία. Η τελευταία τους συνομιλία έγινε στις 25 Αυγούστου, λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατο του τραγουδιστή. Ο Μαζωνάκης τον είχε καλέσει για ένα ζήτημα που ήθελε να συζητήσει μαζί του, όμως τελικά δεν πρόλαβαν να κάνουν τη συγκεκριμένη συζήτηση. Ο Γιώργος Μερκουλίδης αναφέρθηκε και στην περιπέτεια του τραγουδιστή στο Δρομοκαΐτειο, τον Αύγουστο του 2025. Όπως ανέφερε, η συγκεκριμένη εμπειρία τού είχε προκαλέσει πικρία και αγανάκτηση, αλλά παράλληλα ήταν και μία περίοδος κατά την οποία συνειδητοποίησε τη μεγάλη αγάπη και συμπαράσταση του κόσμου. Σε ερώτηση για τις θεραπείες που ακολουθούσε ο Μαζωνάκης, ο δικηγόρος ξεκαθάρισε ότι δεν γνώριζε για επισκέψεις σε υπνοθεραπευτές ή άλλους εναλλακτικούς θεραπευτές. Γνώριζε, όπως είπε, για φυσιοθεραπείες, μασάζ και επισκέψεις σε γιατρούς. Μάλιστα, οι δυο τους είχαν περάσει μαζί από το σημείο όπου βρισκόταν το ιατρείο στο Κολωνάκι, χωρίς ο τραγουδιστής να του αποκαλύψει ότι έκανε εκεί κάποια θεραπεία.
Η διαθήκη που δεν υπέγραψε ποτέ
Η πιο αποκαλυπτική στιγμή, όμως, ήρθε όταν η συζήτηση στράφηκε στη διαθήκη. Ο Μερκουλίδης αποκάλυψε ότι είχε προτείνει στον Μαζωνάκη να προχωρήσει στη σύνταξη διαθήκης, ιδιαίτερα μετά την περιπέτεια στο Δρομοκαΐτειο και δεδομένης της περιουσίας του. Ο τραγουδιστής, σύμφωνα με τον δικηγόρο, δεν θεωρούσε ότι υπήρχε λόγος να το κάνει τόσο νωρίς. «Είναι δυνατόν, από τώρα να συντάξω διαθήκη; Εγώ θα πεθάνω σε βαθύ γήρας», φέρεται να του είχε πει. Τελικά, ο Μαζωνάκης έδωσε εντολή για ένα πρώτο σχέδιο διαθήκης, όμως αυτό δεν υπογράφηκε ποτέ και η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε ενώπιον συμβολαιογράφου.
Και τότε ήρθε η ερώτηση που έβαλε «φωτιά» στη συζήτηση. Η Ανθή Βούλγαρη ρώτησε ευθέως τον δικηγόρο: «Η οικογένειά του περιλαμβανόταν μέσα σε αυτό το πρώτο σχέδιο;» Η απάντηση ήταν σύντομη και αμήχανη: «Δεν μπορώ να σας απαντήσω σε αυτό». Μία φράση που αφήνει ανοιχτό ένα κρίσιμο ερώτημα για το τι ακριβώς είχε περιληφθεί στο προσχέδιο που είχε συζητήσει ο τραγουδιστής με τον δικηγόρο του.
Διαβάστε επίσης
Μετά τον θάνατό του, το πρώτο ζητούμενο είναι να διαπιστωθεί αν υπάρχει τελικά έγκυρη διαθήκη και ποιο είναι το περιεχόμενό της. Παράλληλα, παραμένουν ανοιχτά ζητήματα που αφορούν την περιουσία, τις εταιρικές συμμετοχές, τα ακίνητα και τα οικονομικά δικαιώματα που συνδέονται με την καλλιτεχνική του δραστηριότητα. Και έτσι, η αποκάλυψη του δικηγόρου αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα: ένα σχέδιο διαθήκης υπήρξε, αλλά ο Γιώργος Μαζωνάκης δεν πρόλαβε ποτέ να το υπογράψει.






0 ΣΧΟΛΙΑ