Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

Κυρία Γεωργία: Η ακούραστη ιδιοκτήτρια κυλικείου σε δημοτικό σχολείο που είναι πάντα εκεί για όλα τα παιδιά

Τι αναμνήσεις μας προκαλεί η κυρία Γεωργία

10 Οκτωβρίου 2023 11:09
Κυρία Γεωργία: Η ακούραστη ιδιοκτήτρια κυλικείου σε δημοτικό σχολείο που είναι πάντα εκεί για όλα τα παιδιά
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Η κυρία Γεωργία είναι η ιδιοκτήτρια ενός κυλικείου στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης και αποτελεί ένα πρότυπο για όλα τα κυλικεία των σχολείων στη χώρα. Είναι πάντα εκεί για όλα τα παιδιά, χρησιμοποιώντας πρώτης ποιότητας υλικά και προσφέροντας καθημερινά πολλές εκπλήξεις στο μενού.

Η παρουσίαση του προγράμματος αυτογνωσίας "ΝΑΙ ΜΠΟΡΩ" για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών πραγματοποιήθηκε χθες στις 6.30 το απόγευμα. Όταν έφτασα και μπήκα στο κυλικείο, κάτι που με εντυπωσίασε ήταν ότι ήταν ανοιχτό τόσο αργά.

Μετά, παρατήρησα το μενού της ημέρας που ήταν αναρτημένο δίπλα στο κυλικείο: "Σήμερα έχουμε τρεις επιλογές κρέπας: 1) με σοκολάτα και μπισκότα, 2) με τυρί ή γαλοπούλα και 3) με μέλι και ταχίνι".

Η Γεωργία είναι υπάλληλος στο κυλικείο εδώ και τρία χρόνια και αποτελεί παράδειγμα για τους συναδέλφους της. Η ίδια είναι υπεύθυνη για όλη τη διαδικασία παρασκευής. Προετοιμάζει τα τελάρα με φρέσκα φρούτα, παρασκευάζει πρωτότυπα smoothies και υγιεινά γλυκά με βάση το γιαούρτι. Κατά την περίοδο του Πάσχα, η Γεωργία φτιάχνει ακόμα και λαζαράκια (κάτι σαν τσουρεκάκια). Μάθαμε ότι μαθητές του σχολείου έχουν γράψει εκθέσεις για τη Γεωργία, εμπνευσμένοι από την "αρωματική καντίνα" της.

 Κυρία Γεωργία: Η ακούραστη ιδιοκτήτρια κυλικείου σε δημοτικό σχολείο που είναι πάντα εκεί για όλα τα παιδιά

Ο τρόπος ζωής της Γεωργίας

Η Γεωργία, λοιπόν, δεν έχει καμία υποχρέωση να κάνει όλα αυτά που κάνει. Είναι επιλογή της να προχωρήσει πέρα από αυτά. Για αυτούς τους ανθρώπους, το να προσφέρουν περισσότερα αποτελεί τρόπο ζωής. Αντλούν έμπνευση, χαρά και ευτυχία από αυτό που κάνουν, προσφέροντας όχι μόνο αυτό που κανείς δεν απαιτεί, αλλά ούτε καν ζητάει. Δεν είναι τυχαίο που στη χώρα μας έχουμε λέξεις που δεν μεταφράζονται σε άλλες γλώσσες, όπως "φιλότιμο" και "μεράκι". Ωστόσο, δεν όλοι τις χρησιμοποιούν.

Μιλώντας για το "extra mile" (το κάτι παραπάνω) σε μια ομιλία μου, κάποιος άκουσε κατά λάθος "extra smile" (έξτρα χαμόγελο). Λοιπόν, ο τύπος τελικά είχε δίκιο. Αυτοί οι άνθρωποι που προσφέρουν περισσότερα, συνήθως χαμογελούν. Είναι ευτυχισμένοι. Και το κάτι παραπάνω το προσφέρουν πρώτα για τον εαυτό τους και μετά για τους άλλους. Γι' αυτούς είναι τρόπος ζωής. Αν τους το απαγορεύσεις, τους αφανίζεις.

Και κάτι τελευταίο: αυτοί οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ανεργία.

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share