Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023

Μητέρα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: Μωρό έπαθε φρικτά εγκαύματα από ένα λεμόνι - «Ξαφνικά είδα σημάδια»

Προειδοποιεί άλλους γονείς

22 Ιανουαρίου 2023 17:26
Μητέρα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: Μωρό έπαθε φρικτά εγκαύματα από ένα λεμόνι - «Ξαφνικά είδα σημάδια»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει μια νεαρή μητέρα για το πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει ένα λεμόνι όταν έρθει σε επαφή με τον ήλιο και μοιράζεται την περιπέτεια του μωρού της που έπαθε εγκαύματα.

«Ο γιος μου το Σαββατοκύριακο εμφάνισε φρικτά εγκαύματα από τον χυμό ενός λάιμ. Συγκεκριμένα, έπαιζε στην μικρή πισίνα που έχουμε στην αυλή ενώ έτρωγε ένα πράσινο λεμόνι. Εγώ καθόμουν ακριβώς δίπλα του. Παράλληλα, δείτε το απίστευτο βίντεο όταν ένα μωρό έπεσε από τις κυλιόμενες σκάλες ενός εμπορικού κέντρου.

Ξαφνικά είδα σημάδια γύρω από το στόμα και το σώμα του, που υπέθεσα πως είναι ένας συνηθισμένος ερεθισμός από το λεμόνι και δεν έδωσα σημασία. Πολύ γρήγορα, όμως, τα κόκκινα σημάδια εξελίχθηκαν σε φουσκάλες κι έπειτα σε φρικτά εγκαύματα», εξηγεί η μητέρα.

μωρό με εγκαύματα από λεμόνι

Αυτό που συνέβη ήταν πως ο χυμός των λεμονιών πάνω στο δέρμα σε συνδυασμό με τον καυτό ήλιο, προκάλεσε στο παιδί φυτοφωτοδερματίτιδα, η οποία εκδηλώνεται όταν ορισμένες ουσίες των φυτικών τροφίμων αλληλοεπιδρούν με την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου, προκαλώντας φλεγμονή και χαρακτηριστικές βλάβες στο δέρμα.

«Δεν πρόκειται για αλλεργική αντίδραση και μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε», προειδοποιούν οι ειδικοί με αφορμή το μικρό αγόρι που υπέφερε αρκετές μέρες μέχρι να γίνει εντελώς καλά.

Προειδοποίησαν, μάλιστα, τους γονείς πως εκτός από το λεμόνι, μπορεί να προκαλέσει κάτι αντίστοιχο το σέλερι, το παστινάκι, ο μαϊντανός, τα καρότα, τα σύκα και το γρασίδι.

Κανείς δεν το πίστευε: 4χρονο υγιέστατο αγοράκι πέθανε από ένα μπαχαρικό που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας

Κανείς δεν πίστευε το τραγικό τέλος που θα είχε ένα 4χρονο υγιέστατο αγοράκι πέθανε από ένα μπαχαρικό που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας…

Στον 4χρονο Matthew Radar άρεσε πολύ να σκαρφαλώνει και να ψαχουλεύει τα πάντα! Αυτό όμως που ανακάλυψε όταν ανέβηκε στον πάγκο της κουζίνας, του κόστισε τη ζωή…

Τι ήταν αυτό; Απλή κανέλα σε σκόνη που βρήκε μέσα σε ένα βαζάκι και είπε να δοκιμάσει λίγο! Σύμφωνα με τη μητέρα του, Brianna, μετά από λίγο άρχισε να πνίγεται, έπαθε κρίση και λιποθύμησε. Με την ευκαιρία, αυτό είναι το πιο αφροδισιακό μπαχαρικό.

κανέλα μπαχαρικό

Ο Matthew μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο και η 1μιση ώρα αργότερα πέθανε. Ο δικαστικός ερευνητής είπε πως ο θάνατός του ήταν ατύχημα, εφόσον η ασφυξία λόγω κανέλας είναι αρκετά συχνό φαινόμενο όταν την εισπνέουμε.

Η οικογένεια του Matthew θα δωρίσει τα όργανά του, ελπίζοντας έτσι να σωθούν κάποιες ζωές, παρ'όλη την τραγική απώλειά τους.

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share