Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Η Google αφαιρεί Android εφαρμογές που έκλεψαν κωδικούς Facebook

Οι εφαρμογές που απαγόρευσε είχαν περισσότερα από 5,8 εκατομμύρια downloads

8 Ιουλίου 2021 11:05
Η Google αφαιρεί Android εφαρμογές που έκλεψαν κωδικούς Facebook
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εννέα εφαρμογές Android με συνολικά 5,8 εκατομμύρια downloads αφαιρέθηκαν από το Google Play Store για την κλοπή των διαπιστευτηρίων του Facebook από τους χρήστες τους, σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας Doctor Web.

Οι εν λόγω εφαρμογές ήταν βασικά βοηθητικά προγράμματα που πρόσφεραν δυνατότητες επεξεργασίας εικόνας, πληροφορίες ωροσκόπιου, και δυνατότητες βελτιστοποίησης απόδοσης. Το Doctor Web είπε ότι το λογισμικό λειτουργούσε κανονικά, πιθανότατα έτσι οι χρήστες θα ήταν πιο πρόθυμοι να τους εμπιστευτούν με τα δεδομένα τους.

Η Google αφαιρεί Android εφαρμογές που έκλεψαν κωδικούς Facebook

Οι εφαρμογές στη συνέχεια ζητούσαν από τους χρήστες να συνδεθούν στο Facebook χρησιμοποιώντας μια νόμιμη σελίδα εισόδου που βασιζόταν στο JavaScript για να κλέψουν τα διαπιστευτήρια σύνδεσης ενός χρήστη μετά την εισαγωγή τους. Έκλεψαν επίσης cookies από την τρέχουσα συνεδρία και όλα τα κλεμμένα δεδομένα στάλθηκαν στους scammers.

«Η ανάλυση των κακόβουλων προγραμμάτων έδειξε ότι όλοι έλαβαν ρυθμίσεις για την κλοπή συνδέσεων και κωδικών πρόσβασης των λογαριασμών Facebook», δήλωσε το Doctor Web. «Ωστόσο, οι επιτιθέμενοι θα μπορούσαν εύκολα να αλλάξουν τις ρυθμίσεις των trojans και να τους διατάξουν να φορτώσουν την ιστοσελίδα μιας άλλης νόμιμης υπηρεσίας. Θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιήσει ακόμη και μια εντελώς ψεύτικη φόρμα σύνδεσης που βρίσκεται σε μια τοποθεσία ηλεκτρονικού « phishing ». Έτσι, τα trojans θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιηθεί για να κλέψουν συνδέσεις και κωδικούς πρόσβασης από οποιαδήποτε υπηρεσία.»

Οι εφαρμογές που απαγόρευσε είχαν περισσότερα από 5,8 εκατομμύρια downloads

Η εταιρεία είπε ότι οι χρήστες Android θα πρέπει να κατεβάζουν εφαρμογές μόνο από αξιόπιστους προγραμματιστές και να είναι επιφυλακτικοί εάν μια εφαρμογή τους ζητήσει να συνδεθούν σε μια υπηρεσία. (Οι συνήθεις συμβουλές για την εγκατάσταση μόνο εφαρμογών από αξιόπιστες πλατφόρμες δεν ισχύουν, φυσικά, δεδομένου ότι αυτές οι εφαρμογές ήταν διαθέσιμες στο Google Play Store.)

Η Ars Technica αναφέρει ότι η Google απέκλεισε τους προγραμματιστές αυτών των εφαρμογών από το Play Store αφού το Doctor Web επικοινώνησε με την εταιρεία. Αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό για να τους σταματήσει από το να επιχειρήσουν ξανά το σύστημα, ωστόσο, επειδή μπορούν να εγγραφούν για νέους λογαριασμούς προγραμματιστών με μόλις 25 δολάρια.

Google: Τι πληρώνει και ποιους ο γίγαντας της τεχνολογίας; - Τα ποσά που «ζαλίζουν»

Η Google χαρακτηρίζεται ως μια από τις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες εταιρείες τεχνολογίας παγκοσμίως αλλά συγχρόνως και ένας από καλοπληρωτές του κλάδου.

Πόσα χρήματα όμως, μπορείτε πραγματικά να κερδίσετε αν επιθυμείτε να εργαστείτε στον τεχνολογικό γίγαντα; Επίσης, δες πως μπορείς να εντοπίσεις το παιδί σου με την βοήθεια της Google.

Google: Τι πληρώνει και ποιους ο γίγαντας της τεχνολογίας;

Παρόλο που η εταιρεία δεν δημοσιοποιεί στοιχεία και λεπτομέρειες για τα ακριβή ποσά που δίνει στους εργαζομένους της ωστόσο, όλες οι αμερικανικές εταιρείες οφείλουν να αποκαλύπτουν τουλάχιστον την αμοιβή που είναι διατεθειμένες να καταβάλλουν σε αλλοδαπούς εργαζόμενους όταν υποβάλλουν αίτηση για βίζα.

Εδώ και καιρό έχει διαρρεύσει πως ένας μηχανικός λογισμικού θα μπορούσε να λαμβάνει ως και 353.000 δολάρια. Ακόμη, ο αντιπρόεδρος θα μπορούσε να δει το μισθό του να αγγίζει και τα 475.000 δολάρια.

Google: Τα ποσά που «ζαλίζουν»

Σίγουρα, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί μηχανικοί στη Google αμείβονται με μεγάλα χρηματικά ποσά. Ωστόσο, σύμφωνα με νέες πληροφορίες από το BusinessInsider, αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι της εταιρείας – σε διάφορα πόστα – που κερδίζουν έναν μισθό με … έξι ψηφία. Για παράδειγμα, ένας εταιρικός σύμβουλος λαμβάνει 290.000 δολάρια. Τα νέα στοιχεία αποκαλύπτουν πως εργαζόμενος στη θέση του SVP μπορεί να λάβει ετήσιο μισθό 650.000 δολαρίων.

Παρόλα αυτά, υπενθυμίζεται πως τα συγκεκριμένα ποσά δεν αφορούν στους μισθούς όλων των εργαζομένων σε παρόμοιες θέσεις αλλά μόνο στην το ποσό που είναι διατεθειμένη η εταιρεία να πληρώσει για αλλοδαπούς εργαζόμενους.

Google: Τι πληρώνει και ποιους ο γίγαντας της τεχνολογίας; - Τα ποσά που «ζαλίζουν»

Μπορείτε να λύσετε τους δύο γρίφους που βάζει η Google στους υποψήφιους εργαζομένους της;

Αρκετές φήμες υπάρχουν σχετικά με τον χώρο εργασίας της Google με μία από αυτές να είναι το ότι οι υπεύθυνοι τεστάρουν τους υποψηφίους εργαζομένους με δύο συγκεκριμένους γρίφους.

Συγκεκριμένα μεταξύ των πολύωρων συνεντεύξεων και των βιογραφικών, θρυλείται ότι ο κάθε υποψήφιος εργαζόμενος πρέπει να λύσει δύο γρίφους. Και μάλιστα, αρκετά δύσκολους, κρίνοντας πως ελάχιστοι είναι εκείνοι που καταφέρνουν να τους λύσουν. Επίσης δείτε αν μπορείτε να περάσετε και το τεστ της CIA που βάζει κάθε εβδομάδα στα social media.

Παρακάτω, παρατίθενται οι δύο γρίφοι:

Ο πρώτος γρίφος

Υπάρχουν 100 κρατούμενοι που έχουν δημιουργήσει μια ουρά για να μπουν στην φυλακή. Κάθε κρατούμενος φοράει ένα καπέλο που είναι, είτε μαύρο, είτε άσπρο. Ο κάθε κρατούμενος ΔΕΝ γνωρίζει τι χρώμα καπέλο φοράει, παρά μόνο το χρώμα που έχει το καπέλο εκείνων που είναι μπροστά του στην σειρά (ο πρώτος κρατούμενος στην ουρά δεν μπορεί φυσικά να δει το καπέλο κανενός άλλου κρατούμενου και ο τελευταίος κρατούμενος μπορεί να δει όλων των υπολοίπων εκτός, φυσικά, του δικού του).

Ξεκινώντας από το πίσω μέρος, ένας από τους φρουρούς ζητά από τον κάθε κρατούμενο να του πει τι χρώμα καπέλο φοράει. Αν ο κρατούμενος απαντήσει σωστά, τότε τον αφήνει ελεύθερο και δεν μπαίνει στην φυλακή. Αλλά αν απαντήσει λάθος, τότε τον βάζει στο κελί. Αν επιτραπεί στους κρατούμενους να οργανώσουν κάποιο σχέδιο, πώς θα καταφέρουν να αφεθούν ελεύθεροι τουλάχιστον οι 99 από αυτούς;

Η Google βάζει στους υποψήφιους εργαζομένους της δύο γρίφους.

Ο δεύτερος γρίφος

Υπάρχουν 100 κρατούμενοι και ο καθένας είναι κλεισμένος σε ένα ξεχωριστό κελί στην απομόνωση. Υπάρχει ένα κεντρικό “σαλόνι” με μία λάμπα. Αυτή η λάμπα είναι αρχικά απενεργοποιημένη. Κανείς κρατούμενος δεν μπορεί να δει την λάμπα από το κελί του. Καθημερινά, ο αρχιφύλακας επιλέγει τυχαία έναν κρατούμενο, ο οποίος και μπαίνει στο σαλόνι.

Ενώ βρίσκεται εκεί, ο κρατούμενος μπορεί να ακουμπήσει την λάμπα, εφόσον το επιθυμεί. Ο αρχιφύλακας δίνει στον κρατούμενο την επιλογή να απαντήσει στο αν και οι 100 κρατούμενοι έχουν πάει στο σαλόνι μέχρι τώρα. Αν ο κρατούμενος επιλέξει να απαντήσει και κάνει λάθος, τότε ο αρχιφύλακας θα εκτελέσει και τους 100 κρατούμενους. Ωστόσο, αν δώσει την σωστή απάντηση, τότε όλοι οι κρατούμενοι θα αφεθούν ελεύθεροι.

Αυτό σημαίνει ότι ο κρατούμενος θα πρέπει να επιλέξει να απαντήσει μόνο αν είναι 100% σίγουρος για την απάντηση που θα δώσει. Ο αρχιφύλακας δίνει στους κρατούμενους την δυνατότητα να συγκεντρωθούν όλοι μαζί ένα βράδυ στο προαύλιο, για να οργανώσουν κάποιο σχέδιο. Ποιο σχέδιο θα είναι αυτό, ώστε, τελικά, κάποιος να επιλέξει να απαντήσει και να δώσει την σωστή απάντηση;

Οι υποψήφιοι εργαζόμενοι της Google περνάνε από τη δοκιμασία δύο γρίφων.

Οι λύσεις των γρίφων

α) Ο τελευταίος κρατούμενος θα φωνάξει “μαύρο”, αν υπάρχει μονός αριθμός από μαύρα καπέλα μπροστά του και “λευκό” αν είναι άρτιος ο αριθμός από μαύρα καπέλα μπροστά του. Ο επόμενος κρατούμενος τότε θα μετρήσει με την σειρά του τον αριθμό των μαύρων καπέλων μπροστά του και αν είναι πριν ήταν μονός, αλλά τώρα είναι άρτιος, ή το αντίστροφο, τότε αυτόματα θα γνωρίζει τι χρώμα είναι το καπέλο του.

Ο επόμενος κρατούμενος (ο 3ος πλέον από πίσω στην σειρά) θα ξέρει το χρώμα του καπέλου του με βάση το τι απάντησε ο προηγούμενος και μετρώντας πόσα μαύρα καπέλα είναι ακόμα μπροστά του. Με τον τρόπο αυτό οι μπροστινοί 99 κρατούμενοι θα γνωρίζουν το χρώμα του καπέλου τους και θα απελευθερωθούν. Ο κρατούμενος στο πίσω μέρος, εκείνος δηλαδή που καλείται να απαντήσει πρώτος, έχει 50% πιθανότητα να απελευθερωθεί.

β) Στην αρχή, οι κρατούμενοι επιλέγουν έναν αρχηγό. Κάθε φορά που ένα άτομο (με εξαίρεση τον αρχηγό) μπαίνει στο σαλόνι, ανάβει το φως (αλλά το κάνει αυτό μόνο μία φορά). Αν μπει στο σαλόνι και δει ότι το φως είναι ήδη αναμμένο, τότε δεν κάνει τίποτα. Όταν κάποια στιγμή μπει στο σαλόνι ο αρχηγός, σβήνει το φως. Όταν ο αρχηγός θα έχει φτάσει να σβήσει το φως 99 φορές, θα είναι 100% σίγουρος ότι ο καθένας από τους 100 κρατούμενους έχει μπει στο δωμάτιο.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share