Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022

Εντοπίστε το παιδί σας με την βοήθεια της Google

Η νέα εφαρμογή που φέρνει την επανάσταση

22 Νοεμβρίου 2020 21:13
Εντοπίστε το παιδί σας με την βοήθεια της Google
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Google για ακόμη μία φορά "επαναστατεί" με μία νέα λειτουργία στην εφαρμογή Google Assistant όπου θα σας λύσει τα χέρια, ειδικά τις οικογένειες. Επίσης μπορείτε να μάθετε τι λέει η γάτα σας όταν νιαουρίζει μέσα από μία χρήσιμη εφαρμογή.

Συγκεκριμένα μια νέα λειτουργία θέτει σε εφαρμογή η υπηρεσία Google Assistant, προσανατολισμένη στο να βοηθήσει την οικογένεια. Πρόκειται για την ακουστική εντολή «Hey Google, where’s my family?», δηλαδή «πού βρίσκεται η οικογένειά μου;».

Η Google κυκλοφορεί μία νέα εφαρμογή για να μπορείς να εντοπίζεις την οικογένεια σου.

Ακριβώς όπως υποδηλώνει η ονομασία της, μπορείς απλά να ρωτήσεις τον βοηθό της Google πού βρίσκεται κάποιο μέλος της οικογένειάς σου την τρέχουσα ώρα. Ο βοηθός θα εντοπίσει την τελευταία τοποθεσία του από την Google Μaps, ή κάποια άλλη εφαρμογή με την οποία συνεργάζεται, όπως η Life360.

Μπορείς απλά να ρωτήσεις «Πού είναι ο τάδε;» ή «Πού είναι ο μπαμπάς;», εάν θες να μάθεις σε πόση ώρα θα επιστρέψει στο σπίτι.

Οι προϋποθέσεις για να λειτουργήσει η εφαρμογή είναι οι εξής: Πρέπει να έχεις έναν οικογενειακό λογαριασμό στη Google, όπου μπορείς να προσκαλέσεις άλλα μέλη να συμμετέχουν (πρέπει να είναι άνω των 13 ετών) και να ενεργοποιήσεις την εύρεση τοποθεσίας από την Google Maps. Επιπλέον, μπορείς να γράψεις σημειώματα στην κεντρική οθόνη ώστε να μπορούν να τα δουν όλοι.

Αλλάζει το Twitter: Έρχονται τα fleets

Η δημοφιλής υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Twitter αλλάζει πρόσωπο, καθώς η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα ξεκινήσει το λανσάρισμα «τιτιβισμάτων» (tweets) που θα εξαφανίζονται μέσα σε διάστημα 24 ωρών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα συγκεκριμένα tweets ονομάζονται fleets και ακολουθούν την ίδια ακριβώς λογική με τα stories στο Snapchat, το Facebook και το Instagram.

Ήδη η Twitter έχει ξεκινήσει σειρά δοκιμών για τα fleets σε χώρες όπως η Βραζιλία, η Ιταλία, η Ινδία και η Νότια Κορέα, ωστόσο πρόσφατα η πλατφόρμα έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης σε πολλούς διάσημους.

«Μερικοί από εσάς μας λέτε ότι τα τιτιβίσματα είναι άβολα, επειδή γίνονται δημόσια, έχουν μόνιμο χαρακτήρα κι ότι υπάρχει μεγάλη πίεση για τη συγκέντρωση των retweets και των likes», δήλωσαν από κοινού ο διευθυντής σχεδιασμού, Τζόσουα Χάρις και ο διευθυντής παραγωγής του Twitter, Σαμ Χέιβσον σε ανάρτησή τους σε ιστολόγιο.

Έρχονται αλλαγές στο twitter

Twitter: Tα fleets βοηθούν τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο άνετα

«Εξαιτίας του γεγονότος ότι εξαφανίζονται από τη δημόσια θέα έπειτα από μία ημέρα, τα fleets βοηθούν τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο άνετα ώστε να μοιράζονται προσωπικές και καθημερινές σκέψεις, γνώμες και συναισθήματα», προσέθεσαν οι ίδιοι.

Τα fleets, τα οποία περιλαμβάνουν κείμενο, φωτογραφίες και βίντεο, θα είναι διαθέσιμα στο επάνω μέρος των χρονολογίων των χρηστών στην αρχική σελίδα καθώς και στα προφίλ τους.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, ta fleets θα μπορούν να χρησιμοποιούν όλοι οι χρήστες σε κινητά iOS και Android.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share