Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2020

Mεγάλη προσοχή: Σταμάτησε τη φόρτιση στο κινητό σου πριν κοιμηθείς

Το ήξερες αυτό;

23 Σεπτεμβρίου 2020 14:25
Mεγάλη προσοχή: Σταμάτησε τη φόρτιση στο κινητό σου πριν κοιμηθείς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σχεδόν όλοι, φορτίζουμε το κινητό μας, κατά τη διάρκεια της νύχτας για να το βρούμε το επόμενο πρωί με 100% μπαταρία. Ωστόσο, αυτό πρέπει να σταματήσει, καθώς δημιουργούνται αρκετά θέματα στο κινητό. Το Athensmagazine.gr, θα σας παρουσιάσει αναλυτικά τους λόγους, παρακάτω, όπως έκανε και με το κόλπο για να διατηρείται η μπαταρία.

Διάβασε αναλυτικά τους λόγους που δεν πρέπει να το ξανακάνεις, παρακάτω

Καταστρέφεις τη μπαταρία του

Οι περισσότεροι θεωρούν πως έτσι καταστρέφεις τη μπαταρία του κινητού σου και δεν πρέπει να το φορτίζεις καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Απ’ τη στιγμή που μια καινούργια μπαταρία αρχίζει και φορτίζεται, συγχρόνως σιγά-σιγά υποβαθμίζεται. Οι μπαταρίες που τροφοδοτούν τις αγαπημένες σου συσκευές, έχουν περιορισμένο χρόνο που αντέχουν και στη συνέχεια απλώς εξαντλούνται πολύ γρήγορα. Αν τη φορτίζεις για 8 ώρες το βράδυ, τότε την καταστρέφεις και τελειώνει πιο γρήγορα από όσο θα έπρεπε.

φόρτιση κινητού

Μπορεί να πάρεις φωτιά

Εντάξει, δεν είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα αφού είναι πολύ σπάνιο να συμβεί. Αλλά έχει συμβεί και είναι τρομακτικό. Τσεκάρεις τις τελευταίες ειδοποιήσεις στο κινητό σου, πριν πέσεις για ύπνο και στη συνέχεια το βάζεις κάτω από το μαξιλάρι σου. Το πρόβλημα είναι ότι το κινητό όταν είναι συνδεδεμένο παράγει θερμότητα. Κι αν εσύ το έχεις μέσα στα σκεπάσματα και στις κουβέρτες, δε μπορεί να περάσει αυτή τη θερμότητα.

Δεν χρειάζεται τόση ώρα για να φορτίσει

Γιατί να βάλεις το κινητό σου για 8 ώρες στη φόρτιση; Έρευνες έχουν δείξει πως για να φορτίσει το κινητό χρειάζονται περίπου 30 λεπτά με μια ώρα. Σήμερα τα περισσότερα κινητά θέλουν 2 ώρες για να φορτίσουν. Εσύ γιατί το αφήνεις όλο το βράδυ και το χαλάς;;

Το κινητό δίπλα από το κρεβάτι σου δεν είναι καλή ιδέα

Το γνωρίζεις ήδη αλλά τι κάνεις γι' αυτό; Επιμένεις να κρατάς το κινητό σου, δίπλα από το κρεβάτι σου ή δίπλα από το μαξιλάρι σου. Εκτός από τη ραδιενέργεια που εκπέμπει και είναι επικίνδυνη για την υγεία, δεν σε αφήνει να κοιμηθείς καλά. Το μπλε φως του κινητού σου, διαταράσσει την παραγωγή μελατονίνης στον εγκέφαλο και μειώνει την ποιότητα του ύπνου.

 

Tech

Ροή ειδήσεων

Share