Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Το κόλπο για να έχετε πάντα μπαταρία στο κινητό σας

Θα σας λύσει τα χέρια

20 Σεπτεμβρίου 2020 19:21
Το κόλπο για να έχετε πάντα μπαταρία στο κινητό σας
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Είναι η πικρή αλήθεια. Είμαστε διαρκώς με το κινητό στο χέρι και είναι μονίμως αφόρτιστο. Πώς θα γλιτώσουμε από αυτή την οδυνηρή και επίπονη κατάσταση; Επίσης, το να φορτίσετε το κινητό σας στο αυτοκίνητο, φαντάζει μια ιδανική λύση, ή μήπως όχι; Δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να φορτίζετε το κινητό σας στο αυτοκίνητο.

Μια φορά και ένα καιρό, πριν γνωρίσουμε ακόμα τα smartphones, το κινητάκι σου δεν σε ένοιαζε αν θα μείνει από μπαταρία. Το φόρτιζες δυο ώρες τη Δευτέρα και το ξαναφόρτιζες τον... Ιούλιο. Τώρα όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Το κινητό σου έχει γίνει προέκταση του χεριού σου, το Internet είναι απαραίτητη προϋπόθεση λειτουργίας του και κάπως έτσι η μπαταρία αντί για 3 μέρες, διαρκεί περίπου 3 ώρες. Αποτέλεσμα; Είσαι διαρκώς με τον φορτιστή αγκαζέ ή κάνεις τράκα γιατί έχεις 2% και δεν έχεις πολύ χρόνο για να στείλεις μήνυμα στο Messenger.

κινητό μπαταρία

Με όλες αυτές τις λειτουργίες που έχει ταυτόχρονα το κινητό σου, είναι κομματάκι δύσκολο να φορτίσεις γρήγορα. Σου έχουμε ορισμένα tips που θα σου δείξουν το πώς θα γλιτώσεις χρόνο για φόρτιση (σου έχουμε και bonus tip στο τέλος):

  • Μην φορτίζεις το κινητό στον υπολογιστή αλλά σε πρίζα.
  • Φόρτιση χωρίς θήκη. Αν το κινητό υπερθερμανθεί τότε η μπαταρία και χαλάει και δεν φορτίζει.
  • Μην χρησιμοποιείς φορτιστές απομιμήσεις, (ή θα κάνεις περισσότερη ώρα να φορτίσεις, ή θα κάψεις την μπαταρία από την υπερφόρτιση).
  • Bάλτο σε Flight Mode (δεν θα λαμβάνεις κλήσεις, emails και μηνύματα και το κινητό θα φορτίσει πραγματικά)
  • Bonus tip: Απλά απενεργοποίησε τη συσκευή σου.

Κολλάει το κινητό σου; Το κόλπο που θα το κάνει να πηγαίνει... σφαίρα

Πόσες φορές δεν έχει τύχει να χαζεύετε κάτι στο διαδίκτυο ή να παίζετε ένα παιχνίδι και ξαφνικά το κινητό σας να κολλάει; Μη βιαστείτε ούτε να το πετάξετε από το μπαλκόνι ούτε να το αλλάξετε καθώς η Google μας σκέφτηκε και μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε update στο Android κινητό μας και να πηγαίνει... σφαίρα. Βέβαια, μην τα ρίχνουμε όλα εκεί, δεν φταίει για τα πάντα το λογισμικό, αλλά και η χρήση που του κάνουμε και είναι πολλά τα λάθη μας σχετικά με τα κινητά, δείτε εδώ πώς θα έχετε πάντα σήμα.

Το Android 11 μόλις κυκλοφόρησε αυτήν την εβδομάδα για συσκευές Pixel και τηλέφωνα των εταιρειών OnePlus, Xiaomi, Oppo και Realme. Τώρα η Google ανακοίνωσε πως έχει κάνει διαθέσιμο απ’ την Παρασκευή και το λογισμικό που είναι για συσκευές χαμηλότερης ισχύος, το Android 11 (έκδοση Go).

Ποια είναι τα νέα χαρακτηριστικά του Android 11 Go;

Ένα από τα μεγαλύτερα νέα χαρακτηριστικά είναι ότι το Android 11 (έκδοση Go) -θεωρητικά τουλάχιστον- λειτουργεί σε συσκευές με μνήμη RAM 2 GB ή και λιγότερο, δηλαδή έχει μια μικρή αύξηση στις απαιτήσεις της μνήμης από το Android 10 έκδοση Go, το οποίο δημιουργήθηκε για συσκευές με μνήμη RAM μικρότερη από 1,5 GB.

Όμως, η Google δήλωσε στο The Verge ότι η πραγματική διαφορά με το νέο λογισμικό είναι στα καινούργια τηλέφωνα, τα οποία έχουν 2GB μνήμη RAM.

Επίσης, η Google αναφέρει ότι εξαρτάται και απ’ τους κατασκευαστές των τηλεφώνων εάν θέλουν να βάλουν το Android 11 Go σε μια συσκευή αντί για το Android 10 Go. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τα βρεις με την εταιρεία που φτιάχνει το κινητό σου γιατί η Google απλά… δεν φέρει καμία ευθύνη!

update

Εάν, όμως, η συσκευή σου υποστηρίζει το νέο λογισμικό, σου υπόσχεται ότι θα κάνει το κινητό σου να τρέχει πιο γρήγορα από ποτέ και συγκεκριμένα οι εφαρμογές θα ανοίγουν 20% πιο γρήγορα, δεν το λες και άσχημα ε;

Παράλληλα, μπορείς να δοκιμάσεις τις νέες λειτουργίες που έρχονται μαζί με το λογισμικό, όπως είναι οι ομαδοποιημένες ειδοποιήσεις από εφαρμογές συνομιλίες, καθώς επίσης και η εκχώρηση άδειας πρόσβασης σε πράγματα όπως το μικρόφωνο ή η κάμερα μια φορά.

Το Android 11 προσθέτει επίσης ένα σύστημα πλοήγησης βάσει κινήσεων που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να κάνεις διάφορα πράγματα στο κινητό σου χωρίς να αγγίξεις την οθόνη!

 

Tech

Ροή ειδήσεων

Share