Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020

Hobbi: Το νέο application του Facebook που κάνει θραύση παγκοσμίως!

Εσύ ακόμα να το χρησιμοποιήσεις;

17 Φεβρουαρίου 2020 13:33
Hobbi: Το νέο application του Facebook που κάνει θραύση παγκοσμίως!

To Facebook λανσάρει νέα εφαρμογή και από τις πρώτες κιόλας ημέρες της κυκλοφορίας της κάνει θραύση. Ωστόσο, ο κολοσσός των social media πρόσφατα ανακοίνωσε ριζικές αλλαγές.

Η τελευταία εφαρμογή του NPE, λοιπόν, ονομάζεται Hobbi, μια εφαρμογή σαν το Pinterest που συλλέγει εικόνες από χόμπι και ενδιαφέροντα και τα ταξινομεί σε πίνακες για να παρακολουθείς την πρόοδό σου.

Στην περιγραφή του νέου app του Facebook, του Hobbi σημειώνεται:

«Το Hobbi θέλει να σε βοηθήσει να αρχειοθετήσεις και να θυμάσαι όλα αυτά που αγαπάς να κάνεις. Μπορείς να αποθηκεύσεις φωτογραφίες από projects πάνω στα οποία εργάζεσαι και δραστηριότητες που αγαπάς, είτε είναι μαγειρική, είτε είναι DIY κατασκευές, fitness ή διακόσμηση σπιτιού. Μπορείς να οργανώσεις τις φωτογραφίες σου σε συλλογές προκειμένου να δεις και την πρόοδο που κάνεις με την πάροδο του χρόνου. Μπορεί να εκπλαγείς με τον εαυτό σου με όλα αυτά που έχεις κάνει».

Μοιάζει πολύ με το Pinterest, είναι ένας κλώνος του Pinterest. Μπορείς να δημιουργήσεις και highlight videos και να τα μοιραστείς με τους φίλους και την οικογένειά σου και εστιάζει περισσότερο στο να σε ενθαρρύνει να συμμετέχεις βλέποντας την εξέλιξή σου.

Hobbi

Ουσιαστικά μοιάζει με μια θετική εφαρμογή, και χωρίς τα social στοιχεία, φαίνεται πως έχει μια πιο συγκεκριμένη και εξειδικευμένη προοπτική. Θεωρητικά, αν εξελιχθεί και απογειωθεί, τότε μπορεί να ανταγωνιστεί σημαντικά το Pinterest. Ωστόσο, μέχρι στιγμής φαίνεται να μην έχει τόσα κοινά στοιχεία και να χρησιμοποιείται για διαφορετικό σκοπό.

Προς το παρόν είναι διαθέσιμο για συγκεκριμένες χώρες και συμβατό με iPhone, iPad και iPod με iOS 11.0 ή νεότερη έκδοση.

Το πώς ή αν το Hobbi ταιριάζει στο συνολικό brand του Facebook δεν είναι σαφές, αλλά η εταιρεία έχει πει προηγουμένως ότι θα “περιμένει πολλές αποτυχίες” από το NPE και ότι οι εφαρμογές θα μπορούσαν να κλείσουν αν δεν είναι χρήσιμες.

Πήρε μέτρα το Facebook! Δείτε για ποιο λόγο διαγράφει λογαριασμούς!

Το Facebook, που επιχειρεί να εντείνει τον αγώνα του κατά της προσπάθειας χειραγώγησης μέσω των υπηρεσιών του, προχωρά σε νέες σαρωτικές αλλαγές και ανακοίνωσε σήμερα ότι μπλόκαρε τρεις νέες απόπειρες επηρεασμού της κοινής γνώμης, η μία εκ των οποίων συνδέεται με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών.

«Εργαζόμαστε διαρκώς για να εντοπίζουμε και να αναχαιτίζουμε αυτού του είδους τη δραστηριότητα επειδή δεν θέλουμε να χρησιμοποιούνται οι υπηρεσίες μας για τη χειραγώγηση των ανθρώπων», σημείωσε ο Ναθάνιελ Γκλέιτσερ, ο υπεύθυνος κυβερνοασφάλειας του Facebook.

Facebook

«Κάνουμε προόδους (…) όμως όπως έχουμε ήδη πει, πρόκειται για μια διαρκή πρόκληση», πρόσθεσε. Η πρώτη «επιχείρηση» χειραγώγησης προερχόταν από τη Ρωσία και στόχευε κυρίως την Ουκρανία αλλά και άλλες γειτονικές χώρες. Εντοπίστηκαν 78 λογαριασμοί, 11 σελίδες και 29 ομάδες που δρούσαν μέσω του Facebook αλλά και άλλοι 4 λογαριασμοί στο Instagram (ιδιοκτησίας επίσης του Facebook).

«Ορισμένοι από τους λογαριασμούς αυτούς εμφανίζονταν να ανήκουν σε πολίτες δημοσιογράφους και επιχειρούσαν να έλθουν σε επαφή με δημοσιογράφους, φορείς λήψεις αποφάσεων και άλλα δημόσια πρόσωπα της περιοχής», επισήμανε η εταιρεία. Σύμφωνα με την έρευνά της, οι λογαριασμοί συνδέονταν με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών. Το δεύτερο δίκτυο λειτουργούσε από το Ιράν και επικεντρωνόταν στις ΗΠΑ, με 6 λογαριασμούς στο Facebook και 5 στο Instagram.

Οι χρήστες μοιράζονταν μεταξύ τους άρθρα για τις πολιτικές και γεωπολιτικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων και θεμάτων όπως οι εκλογές στις ΗΠΑ, ο χριστιανισμός, οι ιρανοαμερικανικές σχέσεις και η αμερικανική μεταναστευτική πολιτική. Το τρίτο δίκτυο λειτουργούσε από το Βιετνάμ και τη Μιανμάρ και στόχευε στον πληθυσμό της δεύτερης. Σε 13 λογαριασμούς και 10 σελίδες στο Facebook ασκούσε κυρίως κριτική στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών της Μιανμάρ. Οι λογαριασμοί αυτοί φαίνεται ότι ανήκαν σε δύο ανταγωνίστριες εταιρείες και σε μία εταιρεία δημοσίων σχέσεων.

 

TECH

Ροή ειδήσεων

Share