Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021

Το νέο Facebook: Έρχεται ριζική αλλαγή που προγραμματιζόταν χρόνια!

Τι θα αλλάξει;

4 Φεβρουαρίου 2020 14:03
Το νέο Facebook: Έρχεται ριζική αλλαγή που προγραμματιζόταν χρόνια!

Νέες αλλαγές έρχονται από τους πρώτους μήνες του 2020 στο Facebook, οι οποίες προγραμματίζονται εδώ και πολύ καιρό.

Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που γιορτάζει τα 16 χρόνια λειτουργίας του, αποφάσισε μια δραστική αλλαγή, την οποία μελετούσε για αρκετούς μήνες. Πρόσφατα μάλιστα ανακοινώθηκε ότι θα κυκλοφορήσει το νέο layout του Facebook!

Μάλιστα, υπήρξαν συζητήσεις με αρκετές κυβερνήσεις πριν προχωρήσει το Facebook σε αυτή την αλλαγή, η οποία θεωρούνταν επιβεβλημένη.

facebook

Σύντομα, οι γονείς των παιδιών κάτω των 13 ετών θα μπορούν να βλέπουν την ιστορία των συνομιλιών τους, για μεγαλύτερη αφάλεια!

Προσοχή! Παρακολουθούν το κινητό σας; Αν συμβαίνει κάτι από αυτά, κάντε κάτι άμεσα!

Πολλοί άνθρωποι φοβόύνται ότι το κινητό τους παρακολουθείται από κάποιους, και οι υποψίες ολοένα και αυξάνονται. Πολλές εφαρμογές θεωρούνται ύποπτες, και καλό θα ήταν να μην τις κατεβάζετε, και αυτές είναι που πρέπει να σβήσετε. Αλλά πώς θα καταλάβετε ότι έχετε πέσει θύμα παρακολούθησης;

Ο καλύτερος τρόπους σύμφωνα με τους ειδικούς είναι να κλείσετε το κινητό σας και κάποιος ειδικός να αφαιρέσει την μπαταρία. Στα καινούρια κινητά είναι λίγο δύσκολο αυτό... Τι γίνεται όμως όταν δεν μπορείτε να το αποφύγετε; Η μία λύση είναι να κάνετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις θα σβήσει το λογισμικό που σας κατασκοπεύει!

Μια άλλη λύση είναι με ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος. Η αναβάθμιση ή εγκατάσταση από την αρχή του λειτουργικού συστήματος του κινητού σας θα επιφέρει ανάλογο αποτέλεσμα με αυτό της επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων, όμως με αυτή τη μέθοδο θα σβηστούν δεδομένα και εφαρμογές, οπότε καλό θα ήταν να πραγματοποιήσετε ένα back-up των αρχείων σας.

Προσοχή! Παρακολουθούν το κινητό σας; Αν συμβαίνει κάτι από αυτά, κάντε κάτι άμεσα!

Πως μπορείτε να εντοπίσετε αν σας παρακολουθούν:

1. Απενεργοποιήστε τη συσκευή

2. Ελέγξτε αν η μπαταρία είναι ζεστή. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το τηλέφωνο δεν είναι στην πραγματικότητα κλειστό αλλά τρέχει κρυφά κάποιο πρόγραμμα

3. Ενεργοποιήστε ξανά το τηλέφωνο

4. Παρατηρήστε αν ακούγονται ασυνήθιστοι ήχοι όταν πραγματοποιείτε μια κλήση.

Η WhatsApp αποκλείει λογαριασμούς από 1η Φεβρουαρίου!

Σε τρεις ημέρες η WhatsApp αρχίζει να αποκλείει χρήστες της. Από 1η Φεβρουαρίου χιλιάδες χρήστες δεν θα έχουν πρόσβαση στη διάσημη εφαρμογή. Ωστόσο, σοβαρό πρόβλημα αντιμετώπισαν εχθές οι χρήστες του Facebook!

Η WhatsApp που ανήκει στη Facebook ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να υποστηρίζεται από συγκεκριμένες εκδόσεις λειτουργικών Windows, Android και iOS από την 1η Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την εταιρεία οι συσκευές που δεν θα υποστηρίζουν πλέον το WhatsApp είναι τα iphones με IOS 8 και τα Android με έκδοση 2.3.7. Για να μπορέσουν να το αποφύγουν οι χρήστες θα πρέπει να κάνουν αναβάθμιση στα λειτουργικά των κινητών τους τηλεφώνων.

TAGS
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share