Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021

5+1 σημάδια ότι κάποιος σε παρακολουθεί μέσω της κάμερας του υπολογιστή!

Προσοχή!

4 Δεκεμβρίου 2019 20:58
5+1 σημάδια ότι κάποιος σε παρακολουθεί μέσω της κάμερας του υπολογιστή!

Αυτά είναι τα 5+1 σημάδια ότι κάποιος σε παρακολουθεί μέσω της κάμερας του υπολογιστή! Δείτε ταυτόχρονα πως μπορείτε σε ένα έγγραφο Word το δικό σου γραφικό χαρακτήρα!

Ωστόσο, μια απλή ερώτηση που προκύπτει εδώ είναι η εξής: Πως μπορεί ένας απλός χρήστης να καταλάβει ότι κάποιος τον παρακολουθεί μέσω της webcam που έχει στο laptop του; Ή ότι έχει υπάρξει γενικότερη παραβίαση του laptop του.

Το FBI παρουσιάζει 6 απλά σημάδια, τα οποία πρέπει να σε προβληματίσουν:

  1. Ο κέρσορας του ποντικιού κινείται χωρίς να τον κουνάτε εσείς.
  2. Το φως της webcam ανάβει, ενώ δεν τη χρησιμοποιείτε.
  3. Ενώ χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή, ξαφνικά η οθόνη σβήνει μόνη της.
  4. Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τα usernames και passwords για online λογαριασμούς σας.
  5. Εμφανίζονται ξαφνικά στην οθόνη σας παράθυρα chat.
  6. Ξαφνικά ο υπολογιστής σας γίνεται πολύ “αργός”

Aπλοί τρόποι για να μην «κολλάει» ο υπολογιστής σας!

Εάν κάθε τρεις και λίγο βλέπετε τον υπολογιστή σας να «κολλάει» και να χρειάζεται τουλάχιστον 5 λεπτά για να ανοίξει ακόμα και την πιο απλή σελίδα, τότε ο υπολογιστής σας χρειάζεται λίγη αποθεραπεία και περιποίηση. Έστειλες το λάθος email στο πιο λάθος άτομο - Δες πώς θα το πάρεις πίσω χωρίς να σε ανακαλύψει (Video)

Πριν κάνετε ένα ακόμα format στον υπολογιστή σας, δοκιμάστε μερικές από τις παρακάτω συμβουλές!

1. Απενεργοποιήστε τα προγράμματα που ανοίγουν με το άνοιγμα του υπολογιστή
Εκτός αν υπάρχει κάποιος σημαντικός λόγος για να ανοίγει κατευθείαν το Skype ή οι φωτογραφίες σας, δεν χρειάζεται να έχετε προγραμματισμένα προγράμματα τα οποία θα ανοίγουν με το άνοιγμα του υπολογιστή σας.

2. Καθαρίστε τον δίσκο σας
Αν ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες μπορείτε να σβήσετε μερικά από τα αρχεία που δεν χρησιμοποιείτε, που καθυστερούν τον υπολογιστή σας. Ο «κρυφός» σκοπός που η Πασιέντζα και ο Ναρκαλιευτής μπήκαν στα Windows!

Αποτέλεσμα εικόνας για κολλαει ο υπολογιστης

3. Αγοράστε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχετε αποθηκευμένες στον υπολογιστή σας όλες τις ταινίες και σειρές που έχετε «κατεβάσει» ή όλες τις φωτογραφίες από την εφηβεία σας μέχρι σήμερα. Αποθηκεύοντας αυτά τα αρχεία σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο και θα είναι πιο ασφαλή και δεν θα γεμίζουν τον υπολογιστή σας.

4. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αναβαθμίσει το λογισμικό του υπολογιστή σας
Εκτός από το γεγονός ότι θα σταματήσουν να βγαίνουν αυτά τα ενοχλητικά μηνύματα που σας υπενθυμίζουν να το αναβαθμίσετε, θα βοηθήσετε και τον υπολογιστή σας να είναι πιο γρήγορος.

5. Κλείστε τα παράθυρα που δεν χρειάζεστε
Αν είστε από αυτούς που ανοίγουν διάφορα «παράθυρα» γιατί θέλουν να διαβάσουν κάτι και το κρατούν για αργότερα, να ξέρετε ότι αυτή σας η συνήθεια μπορεί να έχει επιπτώσεις στον υπολογιστή σας. Προσπαθήστε να μην έχετε πάνω από 3 παράθυρα ανοιχτά. Εσύ γνώριζες για το F και το J στο πληκτρολόγιο έχουν παύλα;

Σχετική εικόνα

6. Κλείνετε τον υπολογιστή σας
Το να κλείνετε τον υπολογιστή σας δεν είναι το ίδιο με το να τον βάζετε σε κατάσταση αναμονής (sleep). Όταν κλείνει ο υπολογιστής και ανοίγει ξανά επιτρέπει σε πολλά προγράμματα και εργαλεία να κάνουν συντήρηση.

7. Κρατήστε τον υπολογιστή σας δροσερό
Εάν το laptop σας καίει, σημαίνει ότι δουλεύει τόσο ώστε έχει υπερθερμανθεί. Υπάρχουν ειδικές βάσεις που μπορείτε να αγοράσετε και έχουν ένα ενσωματωμένο ανεμιστηράκι ή να βάλετε μία επιφάνεια ανάμεσα στο laptop και την επιφάνεια στην οποία το ακουμπάτε.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share