Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απαγορεύονται τα emoji με υπονοούμενο από Facebook και Instagram!

Μάθε ποια είναι!

1 Νοεμβρίου 2019 11:58
Απαγορεύονται τα emoji με υπονοούμενο από Facebook και Instagram!

Μερικά emojis έχουν πάψει να είναι τόσο αθώα όσο φαίνονται κι έχουν αρχίσει να αφήνουν υπονοούμενα σεξουαλικού περιεχομένου.

Πανικός για την Google: Σταματάει τα πάντα και ασχολείται με ένα... emoji!

Το Facebook και το Instagram φαίνεται πως λαμβάνουν πλέον υπ'όψιν τους τα σχόλια των χρηστών σχετικά με τα αγαπημένα και κάπως υπαινικτικά emojis: τη μελιτζάνα, το ροδάκινο και τις σταγόνες νερού.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη νέα πολιτική του Facebook, τα παραπάνω emojis είναι «συγκεκριμένα και παραπέμπουν σε κάτι σεξουαλικό». Επομένως, οι πλατφόρμες αυτές έχουν αποφασίσει να ειδοποιούν όσους χρήστες αναρτούν περιεχόμενο που σχετίζεται έμμεσα ή άμεσα με το σεξ, το γυμνό και το sexting. Ωστόσο, η εταιρία διευκρίνισε ότι αυτή η απόφαση δε θα αφορά μόνο τα emojis.

Βέβαια, είναι γνωστό ότι οι χρήστες του Διαδικτύου χρησιμοποιούν τα παραπάνω emojis για να αναφερθούν σε συγκεκριμένα πράγματα. Για παράδειγμα, το emoji με το ροδάκινο χρησιμοποιείται για τα οπίσθια κάποιου, ενώ η μελιτζάνα συμβολίζει το ανδρικό μόριο.

Όμως, το γυμνό φαίνεται πως έχει προβληματίσει ιδιαίτερα αρκετούς καλλιτέχνες, οι οποίοι ασφαλώς θέλουν να δημοσιεύουν online τα έργα τους, χωρίς όμως αυτά να «λογοκρίνονται» από τις εκάστοτε πλατφόρμες. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι σε μια πρόσφατη συζήτηση, που διοργανώθηκε από το Instagram σχετικά με αυτό το θέμα, το αποτέλεσμα ήταν η λογοκρισία του λογαριασμού ενός καλλιτέχνη λόγω του περιεχομένου που είχε αναρτήσει.

H σωστή "μετάφραση" των emojis!

Παιδιά θα ήθελα λίγο την προσοχή σας… Εσείς (κι εμείς) που έχετε πάθει μια εμμονή με τα emojis, έχω δυσάρεστα νέα: Τα χρησιμοποιείτε λάθος! Ποια είναι η πραγματική σημασία των emojis;;;

Δείτε επίσης: Νέο emoji: Κάνουν καμπάνια στη Φινλανδία!

Η σημασία των emojis είναι ολοφάνερη σωστά; Λάθος! Άλλωστε έχουμε δει πολλά emojis που έχουμε… παρεξηγήσει και το μυαλό μας έχει πάει λίγο στο πονηρό.

Υπάρχουν μερικά emojis που ενώ θεωρείς ξεκάθαρα πώς είναι αυτό που φαίνεται… δεν είναι. Πάντως, οι περισσότεροι έχουν βρει τον τρόπο να εκφράζονται μέσω emojis όταν στέλνουν μηνύματα και η αλήθεια είναι πως θα μπορούσες να κάνεις μια ολόκληρη συνομιλία με κάποιον χωρίς να χρησιμοποιήσεις ούτε λέξη… αλλά λέγοντας τα όλα μέσω αυτών των συμβόλων. Αυτών των συμβόλων που κάνουν την digital επικοινωνία μας λιγάκι πιο ενδιαφέρουσα και παιχνιδιάρικη.

Η πραγματική σημασία των emojis

Πολλοί λανθασμένα θεωρούν πως το συγκεκριμένο emoji συμβολίζει κάποιον που προσεύχεται. No, no, no. Στην πραγματικότητα είναι μια χειρονομία στην Ιαπωνία που συμβολίζει συγχώρεση. Επιπλέον, οι Αμερικάνοι το επεξηγούν ως… «high-five». Καμία επαφή όμως;;;;

Με μια πρώτη ματιά νομίζεις ότι είναι φιλί αλλά δεν είναι! Στην πραγματικότητα είναι απλά ένα σφύριγμα. Μην το μπερδεύεις με το διπλανό του emoji που έχει και μια καρδούλα στα χείλη!

Αυτό το emoji δεν θέλει απλώς να δώσει έμφαση σε ένα συγκεκριμένο σημείο και να κατευθύνεις τον άλλον. Πολύ περισσότερο, σημαίνει πως δεν είσαι και στις καλύτερές σου μέρες, πως είσαι λίγο στεναχωρημένος.

Χρησιμοποιούμε αυτό το emoji για να δείξουμε πως κάτι απαγορεύεται. Αλλά το συγκεκριμένο εικονίδιο για τους Άγγλους… συμβολίζει το φιλί! Τώρα τι να πούμε εμείς… Μήπως συμβολίζει το απαγορευμένο φιλί;;;;

Δεν πρόκειται για μια απλή ροζ κορδέλα αλλά το σύμβολο για την καταπολέμηση του καρκίνου ενώ άλλοι δίνουν μια δική τους ερμηνεία σε αυτήν την κορδέλα. Οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν ως σύμβολο για χαρούμενα events.

Τώρα εμείς… πώς έχουμε διαφορετική αίσθηση για το τι σημαίνει το κάθε σύμβολο και πώς παρ’ όλα αυτά καταφέρνουμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας… Άγνωστο.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share