Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

Instagram: Η "παρακολούθηση" απαγορεύεται αυστηρά!

Τι συνέβη;

11 Οκτωβρίου 2019 16:13
Instagram: Η

Εντάξει, είπαμε το Instagram να κάνει βήματα για το καλό μας, την ψυχική ηρεμία μας. Να σβήσει τα likes που λίγο μας ενδιαφέρουν, να πάρει ασφαλώς μέτρα κατά του bullying αλλά ως εδώ. Η παρακολούθηση στο Instagram πλέον, απαγορεύεται;;; Ζούκερμπεργκ σε ψάχνουμε!

Δείτε επίσης: Facebook: Βγαίνει νέα εφαρμογή για ανταλλαγή μηνυμάτων για χρήστες Instagram!

Παιδιά, δεν γίνεται να τα ισοπεδώνουμε όλα σε τούτη τη ζωή. Και τι αξία θα έχει πια το Instragram αν δεν μπορείς να κρυφοκοιτάξεις τι κάνει ο πρώην σου, η φίλη σου, ο συνάδελφος, η οικογένειά σου βρε αδερφέ!

Εντάξει, ίσως είμαι λιγάκι υπερβολική γιατί τα «δυσάρεστα» μόλις έγινα γνωστά κι ακόμη δεν μπορώ να το διαχειριστώ. Πλέον, η παρακολούθηση στο Instagram απαγορεύεται ρητά κι απ’ τον νόμο. Δηλαδή, το Instagram ακυρώνει, διαγράφει, εξαφανίζει (πώς αλλιώς να στο πω;;;), το «Following» tab, στο οποίο μπορούσες να δεις τις κινήσεις όλων των φίλων σου.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένη… κάτω δεξιά στην καρδούλα, βλέπεις τις δικές σου ειδοποιήσεις, ποιος σε κάνει follow, ποιος σου έκανε like στη φωτογραφία σου, ποιος σε έκανε tag κι άλλα τέτοια ωραία. Ακριβώς στο δίπλα tab, βλέπεις όλες τις κινήσεις που κάνουν όσοι ακολουθείς.

Με λίγα λόγια, βλέπεις ό,τι σε ενδιαφέρει: Πού έκανε like και comment ένας φίλος, πρώην, νυν , συνάδελφος, ποιο νέο προφίλ ξεκίνησε να ακολουθεί; Και όλα αυτά, τα είχες έτοιμα μπροστά σου χωρίς να χρειάζεται να ζοριστείς ιδιαίτερα.

Το «Following» tab, έκανε το «ντεμπούτο» του τον Μάρτιο του 2011 και δείχνει τη δραστηριότητα όλων των ανθρώπων που ακολουθείς, δίνοντας σου και μια μικρή γεύση για το τι αρέσει στους φίλους σου. Αυτό το «μαγικό» tab έτσι μια μέρα «μαγικά» (και σύντομα) θα εξαφανιστεί.


Και πλέον, θα μπορείς να βλέπεις μόνο τη δική σου δραστηριότητα (λες να ξεχνάω αγαπητέ Ζούκερμπεργκ, τι κάνω στο app;;), θα βλέπεις τα like, commcents, follows στις φωτογραφίες σου και στο account σου. Γενικά, θα μπορείς να παρακολουθείς μόνο τι συμβαίνει στο δικό σου «σπίτι» και όχι στου διπλανού.

Δείτε επίσης: Πώς να καταλάβεις ότι σε ακολουθεί ένα ψεύτικο προφίλ στο Instagram!

Και όλα αυτά σύμφωνα με το Buzzfeed, το οποίο ελπίζουμε σύντομα να διαψευστεί… αν και οι πηγές του προέρχονται κατευθείαν από Instagram, μη σου πω από το δεξί χέρι του Μαρκ.

Το σκεπτικό πίσω από αυτήν την απόφαση είναι η «απλότητα». Το «Following» tab θα αρχίσει σταδιακά να εξαφανίζεται αυτήν την εβδομάδα, αν και ορισμένοι βιώνουν αυτήν την «απώλεια» από τον Αύγουστο.

Βάζει και βγάζει features το Instagram κι εμείς περιμένουμε τα επόμενα βήματα, αν και λιγάκι μας στεναχώρησαν αυτά τα νέα. Η παρακολούθηση στο Instagram γίνεται πιο δύσκολη αλλά ευτυχώς υπάρχουν κι άλλα κανάλια.

Instagram: Γιατί γέμισε με μαυροπίνακες;

Θυμάσαι την περίοδο της εφηβείας σου; Εκείνη που αν μια τρίχα από τα μαλλιά σου δεν στεκόταν όπως ήθελες ήσουν ικανή να έχεις νεύρα όλη την ημέρα στο σχολείο;

Δείτε επίσης: Smoothie ιδανικό για το πρήξιμο της περιόδου!

Εκείνη που στην διάρκεια της έμμηνου ρύσης σου προσπαθούσες κάθε λεπτό που περνούσες στο σχολείο να τσεκάρεις μήπως κάπου λερώθηκες, πλήγμα που θα ήταν ανεπανόρθωτο για την αυτοπεποίθησή σου; Σκέψου τώρα να μην μπορούσες να είχες πρόσβαση σε είδη ατομικής υγιεινής εκείνες τις ημέρες.

Σκέψου να μην μπορούσες να τα προμηθευτείς λόγω οικονομικών δυσκολιών. Μπορείς να φανταστείς να πηγαίνεις στο σχολείο και σε όλες τις σημαντικές δραστηριότητες που μπορεί να έκανες με συμμαθητές και φίλους σου; παρόλα αυτά; H Always μαζί με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και δεκάδες διάσημες γυναίκες προσπαθούν να εξασφαλίσουν ότι ούτε ένα κορίτσι δεν θα σημειώσει απουσία στο σχολείο εξαιτίας μιας τέτοιας έλλειψης.

Και η προσπάθειά τους αυτή εκφράζεται μέσα από την καμπάνια που γεμίζει τον Instagram Feed μας μαυροπίνακες, το #MinEisaiApousa.

Όταν ακούσαμε πως το ντοκιμαντέρ "Έμμηνες ρήσεις" κέρδισε το βραβείο Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ μιλώντας για το πώς η έμμηνος ρύση και η μη πρόσβαση εμποδίζει την προσβασιμότητά κάποιων γυναικών της Ινδίας στην παιδεία, νομίζαμε πως ήταν κάτι πολύ μακρινό, κάτι που μάλλον εδώ, στον δυτικό κόσμο, στην Ελλάδα δε μας αγγίζει διόλου. Μέγα λάθος.

Η MRB διεξήγαγε μια σχετική έρευνα για την Always κι έτσι αποκαλύφθηκε το γεγονός πως πάνω από 10.000 κορίτσια στην Ελλάδα εκτιμάται πως έχουν χάσει το σχολείο κατά τη διάρκεια της περιόδου τους, λόγω της οικονομικής δυσχέρειας να αγοράσουν προϊόντα προσωπικής υγιεινής. 10.000 είναι ένας μεγάλος αριθμός, σκεφτήκαμε κι εμείς και οι άνθρωποι της Always που ένωσαν τις δυνάμεις τους με την Ένωση «Μαζί για το παιδί» προκειμένου να σιγουρευτούν ότι αυτός ο αριθμός θα περιοριστεί αισθητά.

Το σχέδιο πετυχαίνει ήδη. Η καμπάνια #MinEisaiApousa ολοκλήρωσε τον πρώτο της κύκλο δωρίζοντας περισσότερα από 880.000 προϊόντα γυναικείας υγιεινής σε περισσότερα από 5.200 κορίτσια στην περιοχή της Αττικής, της Βόρειας Ελλάδας, της Κορίνθου, του Αγρινίου και του Μεσολογγίου. Ωστόσο, τίποτα δεν τελειώνει ακόμα. Η καμπάνια συνεχίζεται και με τη δική σου βοήθεια τα κορίτσια δεν θα απουσιάζουν πια από τα σχολεία επειδή δεν έχουν ήδη προσωπικής υγιεινής.

Η καμπάνια #MinEisaiApousa θέτει νέους στόχους με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά και φιλοδοξεί να καλύψει τις ετήσιες ανάγκες περισσότερων από 5.000 κοριτσιών στην Ελλάδα σε είδη προσωπικής γυναικείας υγιεινής. Κι εσύ μπορείς να ακολουθήσεις το παράδειγμα των Influencers που ήδη φωνάζουν: #MinEisaiApousa, ενώνοντας τη φωνή σου μαζί τους.

Ο τρόπος που μπορείς να συμμετέχεις εσύ

Μπορείς να βάλεις κι εσύ το λιθαράκι σου στην καμπάνια με δύο τρόπους. Πάρε την κολλητή σου, βγάλτε μία φωτογραφία μαζί και ανέβασέ την στα social media με το hashtag #MinEisaiApousa και η Always θα χαρίσει για κάθε φωτογραφία μία επιπλέον σερβιέτα στα κορίτσια που το έχουν ανάγκη.

Άλλωστε το σχολείο πάνω από όλα είναι ο χώρος όπου άνθισαν οι μεγαλύτερες φιλίες και εσύ μπορείς να γίνεις η «φίλη» που ένα κορίτσι πραγματικά χρειάζεται.

Επιπλέον μπορείς να ενισχύσεις την εκστρατεία επιλέγοντας προϊόντα Always duopack, μέχρι τις 17 Οκτωβρίου, καθώς κάθε αγορά υποστηρίζει και ενισχύει την περαιτέρω δωρεά στα κορίτσια που το χρειάζονται.

Τα μηνύματα των διάσημων Ελληνίδων για την καμπάνια
Η Ζέτα Δούκα, η Ελένη Τσολάκη, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Έλενα Ασημακοπούλου, η Μαντώ Γαστεράτου, η Βασιλική Μιλλούση κ.α. έχουν στείλει ήδη το δικό τους μήνυμα στο Instagram, όπως θα δεις παρακάτω.

Ζέτα Δούκα

View this post on Instagram

Εγώ προσυπογράφω ότι η καμπάνια της Always, που έχει ήδη βοηθήσει 5.280 κορίτσια σε περιοχές της Ελλάδας όπως την Αττική, τη Βόρεια Ελλάδα, την Κόρινθο, το Μεσολόγγι αλλά και το Αγρίνιο να είναι παρόντα κάθε μέρα στο σχολείο και τις εξωσχολικές δραστηριότητες τους, θα συνεχίσει να «μην είναι απούσα» και στην δεύτερη φάση της ενέργειας. Και τη φετινή σχολική χρονιά, η Always στοχεύει να δωρίσει περισσότερα από 860.000 προϊόντα γυναικείας υγιεινής που έχει ξεκινήσει, με ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες! Εσύ θα είσαι μαζί μας;» @always.greece @mazigiatopaidi #mineisaiapousa #alwaysgreece #mazigiatopaidi

A post shared by Zeta Douka (@zetadouka) on

«Η επίτευξη του στόχου της καμπάνιας αποτελεί κίνητρο για μένα να συνεχίσω και να μπορέσω να διαδώσω το μήνυμα της. Κανένα κορίτσι δεν αξίζει να στερηθεί την χαρά που φέρνει το σχολείο, πέρα από την εκπαίδευση. Οι φιλίες, οι εμπειρίες και οι δραστηριότητες είναι πηγές αυτοπεποίθησης και ένα μέρος για να ανακαλύψει τις ικανότητες του ώστε να γίνει αυτό που ονειρεύεται κάποιος. Πρέπει όλοι να στηρίξουμε και να συνεισφέρουμε, ώστε να διασφαλίσουμε ότι κανένα κορίτσι δεν θα στερηθεί τις ευκαιρίες που αξίζει», δήλωσε σχετικά η πρέσβειρα της ενέργειας Ζέτα Δούκα, έτοιμη να ξεκινήσει ακόμα πιο δυναμικά το δεύτερο κύκλο της καμπάνιας. Εσύ; Θα ακολουθήσεις το δικό της παράδειγμα και αυτό των παρακάτω celebrities;

Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Έλενα Ασημακοπούλου

View this post on Instagram

Για ακόμα μια φορά θα ζητήσω την βοήθεια σας και είμαι σίγουρη πως δεν θα μου την αρνηθείτε... Ξεκινήσαμε μαζί μια σημαντική καμπάνια βοηθώντας 5.280 κορίτσια που είχαν ανάγκη σε προϊόντα προσωπικής υγιεινής με το hashtag #mineisaiapousa και την πολύ σημαντική ενέργεια φυσικά της Always... Πάμε λοιπόν να διπλασιάσουμε ή και να τριπλασιάσουμε αυτό το ποσοστό; Η Always και εγώ είμαστε έτοιμοι. Εσείς; #mineisaiapousa #alwaysgreece #mazigiatopaidi

A post shared by 𝐸𝓁𝑒𝓃𝒶 𝒜𝓈𝒾𝓂𝒶𝓀𝑜𝓅𝑜𝓊𝓁𝑜𝓊 𝒪𝒻𝒻𝒾𝒸𝒾𝒶𝓁 (@elena_asimakopoulou) on

Ελένη Τσολάκη

View this post on Instagram

Κοριτσια μου,μαζί καταφέραμε να βοηθήσουμε 5.280 κορίτσια σε περιοχές της Ελλάδας όπως την Αττική, Βόρεια Ελλάδα, Κόρινθο, Μεσολόγγι αλλά και το Αγρίνιο να νιώσουν καλύτερα και να έχουν στη καθημερινότητα τους τα βασικά προϊόντα προσωπικής υγιεινής. Ας συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε με την ενέργεια #MinEisaiApousa. Γιατί μπορούν και άλλα κορίτσια να χαμογελάσουν και να δουν πιο αισιόδοξα την κάθε ημέρα. Και την φετινή χρονιά η Always θα είναι δίπλα στα κορίτσια που έχουν ανάγκη. Εμείς; #mineisaiapousa #alwaysgreece #mazigiatopaidi #happy #smile #live

A post shared by elenitsolaki (@elenitsolaki) on

Βασιλική Μιλλούση

Μαντώ Γαστεράτου

Μαρία Κορινθίου

View this post on Instagram

Η ενέργεια της Always, #MinEisaiApousa βοήθησε πάνω από 5.000 κορίτσια στην Αττική, την Βόρεια Ελλάδα, την Κόρινθο, το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο παρέχοντας πάνω από 880.000 προϊόντα προσωπικής υγιεινής ώστε να μην χάσουν τα μαθήματα τους και να έχουν στη ζωή τους τα απαραίτητα προϊόντα προσωπικής υγιεινής. Για το λόγο αυτό, ενώνω κι εγώ τις δυνάμεις μου μαζί σας για να ενδυναμώσουμε ακόμη περισσότερο την εκστρατεία αυτή. Επιλέγω και εγώ ενεργά να πάρω μέρος στην ενέργεια της Always @always.greece για να μην αναγκαστεί κανένα κορίτσι να χάσει το σχολείο λόγω έλλειψης προϊόντων υγιεινής κατά τη διάρκεια της περιόδου του. #mineisaiapousa #alwaysgreece #mazigiatopaidi

A post shared by 𝗠𝗔𝗥𝗜𝗔 𝗞𝗢𝗥𝗜𝗡𝗧𝗛𝗜𝗢𝗨 (@mariakorinthiou) on

Αναστασία Τσιλιμπίου

 

Tech

Ροή ειδήσεων

Share