Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Τελικά το Instagram «θάβει» τα posts μας;

Τι συμβαίνει τελικά;

25 Ιανουαρίου 2019 11:00
Τελικά το Instagram «θάβει» τα posts μας;

Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται πως το Instagram «θάβει» τα posts των ακολούθων και δεν τα βλέπεις όλα. Τι ισχύει στην πραγματικότητα; Το Instagram απαντά επίσημα.

Μπορεί να βλέπεις πάντα συγκεκριμένα post από συγκεκριμένους ανθρώπους και να χάνεις άλλα post ακολούθων. Πώς γίνεται αυτό και γιατί γίνεται αυτό; Γιατί δεν βλέπεις όλα τα posts στο Instagram;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποτροπιασμός για τις νέες καταθέσεις: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του βιασμού της 19χρονης στην Ρόδο!

Πολλοί κατά καιρούς έχουν κατηγορήσει το Instagram ότι μπορούν να δουν μόνο το 7% των αναρτήσεων από φίλους τους και χάνουν ένα σημαντικό ποσοστό. Αυτός ο ισχυρισμός έγινε viral όταν μάλιστα κυκλοφόρησε και μια σχετική φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο Instagram.

«Πρόκειται για ένα τεστ. Το Instagram έχει μειώσει τα posts μας στο 7% των fans που μπορούν να τα δουν. Αν μπορείς να δεις αυτό το post τότε πάτα like και σχολίασε «ναι». Αυτό θα βελτιώσει τον αλγόριθμο και το Instagram θα ξεκινήσει να δείχνει περισσότερα post μας στους ακολούθους μας», γράφει η ανάρτηση.

Το Instagram τώρα ξεκαθαρίζει το τι ακριβώς συμβαίνει με ένα μήνυμά του στο Twitter, εξηγώντας γιατί δεν βλέπεις μερικά posts στο Instagram.

Όπως εξηγεί το Instagram, στη ροή εμφανίζονται όλα τα posts αυτών που ακολουθείς. Ωστόσο, εμφανίζονται πιο ψηλά και πρώτα κατά σειρά τα posts των φίλων με τους οποίους αλληλεπιδράς περισσότερο, είτε αυτό σημαίνει ότι μπαίνεις πιο συχνά στο προφίλ τους, σχολιάζεις πιο συχνά, αντιδράς στις αναρτήσεις και στα Stories τους.

Τελικά, βλέπεις περισσότερα και πιο συχνά posts από αυτούς που ακολουθείς και αλληλεπιδράς αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα posts των υπολοίπων θάβονται. Συγκεκριμένα, αν έχεις την υπομονή να κάνεις scroll down δεν θα χάσεις κανέναν post, από κανέναν ακόλουθο. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται το Instagram.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί: Σφοδρές καταιγίδες σ' αυτές τις περιοχές! (video)

Σε αυτήν την επίσημη τοποθέτηση στο Twitter, πολλοί χρήστες σχολίασαν πως τελικά προτιμούν τα posts να εμφανίζονται με χρονολογική σειρά και όχι να χρησιμοποιεί αλγόριθμους το Instagram για να μαντέψει τις προτιμήσεις τους.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share