Κυριακή, 05 Μαΐου 2024

Κρέας... «τρυφερούλι»! Μυστικά για να σου γίνει ζουμερό και μαλακό

Δώστε βάση!

4 Ιουλίου 2023 14:43
Κρέας... «τρυφερούλι»! Μυστικά για να σου γίνει ζουμερό και μαλακό
Πηγή: pexels.com
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αναρωτιέστε γιατί το κρέας που μαγειρεύετε είναι σκληρό και στεγνό; Αν θέλετε να μαγειρεύετε μόνο μαλακό και ζουμερό κρέας, διαβάστε τις συμβουλές μας... Παράλληλα, δείτε το μυστικό στο ψήσιμο για να διατηρήσετε την μπριζόλα ζουμερή

Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να σας κόψει το κρέας στο πάχος που επιθυμείτε. Μην αγοράζετε λεπτό και χτυπημένο κρέας, γιατί σκληραίνει στο ψήσιμο.

Το κρέας για να μη στεγνώσει και σκληρύνει και για να κρατήσει τους χυμούς του πρέπει να ψηθεί αρχικά σε δυνατή φωτιά. Η δυνατή φωτιά το θωρακίζει και το κρέας κρατάει τα υγρά του.

Τρίτο και πολύ σημαντικό είναι το αλάτι. Μην αλατίζετε το κρέας πριν το ψήσιμο, αλλά μόλις έχει μισοψηθεί ή ιδανικά στο τέλος. Ως γνωστόν το αλάτι απορροφά την υγρασία και έτσι στεγνώνει το κρέας.

Μην χρησιμοποιείτε πολύ ξύδι ή λεμόνι, καθώς και τα δύο, ως γνωστόν, σκληραίνουν το κρέας.

Φτιάξτε μαρινάδα! Το Α και το Ω για μαλακό και ζουμερό κρέας. Όσο περισσότερο αφήσετε το κρέας στη μαρινάδα τόσο το καλύτερο. Ιδανικό θα ήταν να το μαρινάρετε από την προηγούμενη και να το αφήσετε το βράδυ στο ψυγείο.

Κρέας... «τρυφερούλι»! Μυστικά για να σου γίνει ζουμερό και μαλακό
Πηγή: pexels.com

Όλα τα μεγάλα κομμάτια κρέατος, καλό θα είναι να μαγειρεύονται στην αρχή τυλιγμένα σε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο, ώστε να κρατήσουν μέσα τη θερμότητα. Διαφορετικά θα ψηθούν μόνο εξωτερικά και μέσα θα παραμείνουν σκληρά.

Ο χρόνος ψησίματος του κρέατος είναι πολύ σημαντικός για να πετύχουμε μαλακό και ζουμερό κρέας, όμως εξαρτάται από τη φωτιά. Για το βοδινό κρέας, παραδείγματος χάριν, χρειάζεται 5 λεπτά από τη μία πλευρά και 2 από την άλλη. Γιατί καλό είναι το μοσχάρι να μη φτάνει σε καλοψημένο στάδιο. Το κοτόπουλο και το χοιρινό, από την άλλη, πρέπει να ψηθεί καλά, κάτι το οποίο απαιτεί αρκετό χρόνο.

Μην γυρίζετε πολλές φορές το κρέας. Καλό είναι να το αφήνετε για το χρόνο που χρειάζεται από τη μία πλευρά και έπειτα να γυρίζετε από την άλλη (υπολογίστε περίπου το μισό χρόνο από ότι αφήσατε την πρώτη πλευρά).

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και απολαύστε μαλακό και ζουμερό κρέας!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share