Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024

Vegan μακαρονάδα με κεφτεδάκια: Η θεσπέσια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη και το κόλπο στο τηγάνισμα

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

27 Ιουνίου 2023 13:20
Vegan μακαρονάδα με κεφτεδάκια: Η θεσπέσια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη και το κόλπο στο τηγάνισμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Άκης Πετρετζίκης μοιράστηκε μια θεσπέσια συνταγή για vegan μακαρονάδα με κεφτεδάκια και αποκάλυψε το κόλπο του στο τηγάνισμα.

Αν από την άλλη θέλετε κάτι σε ορεκτικό, μπορείτε να δείτε τη συνταγή του για γρήγορη τυρόπιτα. Ο γνωστός μάγειρας με τις αλχημείες του στο akispetretzikis.com κάθε φορά μας εκπλήσσει.

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 κολοκυθάκι
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 300 γρ. vegan κεφτεδάκια
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, προαιρετικά
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 400 γρ. νερό, για την ντομάτα κονκασέ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
  • 500 γρ. λιγκουίνι

για το σερβίρισμα

  • φυτικό τυρί, τριμμένο
  • βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Τοποθετούμε ένα ξύλο κοπής στον πάγκο εργασίας, και τρίβουμε στον τρίφτη από τη μεγάλη πλευρά του με τις χοντρές λεπίδες το κρεμμύδι, το καρότο και το κολοκυθάκι. Προσέχουμε από το κολοκύθι να τρίψουμε μόνο την εξωτερική του πλευρά, αφήνοντας το εσωτερικό του κομμάτι με τα σπόρια.

Tοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.

Ρίχνουμε στο τηγάνι 4 κ.σ. ελαιόλαδο, και προσθέτουμε τα λαχανικά.

Τρίβουμε στον τρίφτη χειρός το σκόρδο πάνω από το τηγάνι ώστε να το ρίξουμε κατευθείαν μέσα στα υπόλοιπα λαχανικά.

Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά για 2-3 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.

Μεταφέρουμε στο τηγάνι τα φυτικά κεφτεδάκια κατευθείαν από την κατάψυξη.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τη ντομάτα κονκασέ. Αφού ρίξουμε τη ντομάτα κονκασέ γεμίζουμε την κονσέρβα ή τη χάρτινη συσκευασία της ντομάτας με νερό και το ρίχνουμε στο τηγάνι.

Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Ρίχνουμε τα λιγκουίνι στην κατσαρόλα με το νερό που βράζει, και βράζουμε για 7-8 λεπτά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Εάν θέλουμε η σάλτσα να γίνει λίγο πιο ρευστή, προσθέτουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν, και ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε τα ζυμαρικά σε ένα σουρωτήρι, και τοποθετούμε το σουρωτήρι μαζί με τα ζυμαρικά πάνω στην κατσαρόλα.

Πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε.

για το σερβίρισμα

Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα, και περιχύνουμε τη σάλτσα με τα φυτικά κεφτεδάκια.

Πασπαλίζουμε με vegan τυρί, βασιλικό, πιπέρι και ελαιόλαδο.

Γαρνίρουμε προαιρετικά με 1 φύλλο βασιλικού, και σερβίρουμε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share