Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023

Τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με τηγανητές πατάτες: Το κόλπο του Βασίλη Καλλίδη με τη φρυγανιά

Θα σας ζητάνε τη συνταγή!

31 Μαΐου 2023 09:24
Τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με τηγανητές πατάτες: Το κόλπο του Βασίλη Καλλίδη με τη φρυγανιά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Βασίλης Καλλίδης πριν καιρό είχε ετοιμάσει για το «Πρωινό» τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με τηγανητές πατάτες και είχε μοιραστεί το κόλπο του με την φρυγανιά. Με την ευκαιρία, αν θέλετε κάτι διαφορετικό, δείτε τη συνταγή του για μουσακά.

Υλικά

Για τους κεφτέδες:

  • 700 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 300 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 1/2 φλ. φρυγανιά
  • 1 αυγό
  • 7-8 κλαρακια μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 γερή πρέζα δυόσμος ξερός
  • 7-8 φυλλαράκια δυόσμος φρεσκος, ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια στο πολυμίξερ
  • 1 σφηνάκι ξύδι
  • αλάτι και πιπέρι
  • αλεύρι για το αλεύρωμα
  • σπορέλαιο για το τηγάνι

Για τις πατάτες:

  • 1,5 κιλό πατάτες
  • 1 φλ αλεύρι
  • αλάτι
  • λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση

Βάζουμε τον κιμά μέσα σε ένα μπώλ. Προσθέτουμε το αυγό, τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το ξύδι και βτο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά, πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο σπορέλαιο.

Κόβουμε τος πατάτες και τις αφήνουμε μέσα στο νερό για 30 λεπτα. Τις σουρώνουμε και τις αλευρώνουμε. Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Το μυστικό των σεφ: Το κόλπο για να ζεστάνεις ξανά τις τηγανητές πατάτες χωρίς να χάσουν τη γεύση τους

Αλήθεια, υπάρχει κάτι σε όλο τον κόσμο που να μας ενώνει τόσο όσο η αγάπη μας για τις τηγανητές πατάτες; Μπορεί να τις λατρεύουμε, αλλά σχεδόν κανένας δεν ευχαριστιέται όταν τις ζεσταίνει ξανά. Ποιο είναι το μυστικό των σεφ για να μη χάνουν τη γεύση τους;

Ίσως, είναι ένα από τα ελάχιστα φαγητά που δεν μπορεί σχεδόν κανένας να αντισταθεί. Μία γεύση που τη λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

Είτε τις αγοράσεις από κάποιο μαγαζί, είτε τις φτιάξεις μόνος σου σπίτι, είναι ένα από τα φαγητά που δύσκολα θα μείνει στο τραπέζι.

Υπάρχει, όμως και περίπτωση (σπάνια, αλλά υπάρχει) να χορτάσεις, προτού τελειώσουν οι τηγανητές πατάτες. Τι κάνεις τότε;

Προφανώς, και θα τις κρατήσεις για να τις καταναλώσεις μια άλλη στιγμή, δεν το συζητάμε. Με την ευκαιρία, δοκιμάστε τη συνταγή με τραγανές πατάτες Rosti με αυγά.

Αλλά είναι πάντα αυτή η διαφορετική αίσθηση που σου αφήνουν όταν κρυώσουν και τελικά τις ξαναζεστάνεις.

Δε θυμίζουν εκείνη την απολαυστική γεύση που έσκαγε σαν έκρηξη στον ουρανίσκο, κάθε φορά που μια τηγανητή πατάτα έκανε βουτιά στο στόμα σου. Το καταλαβαίνουμε.

τηγανητές πατάτες

Τι να κάνεις και τι όχι με τις τηγανητές πατάτες

Το μεγαλύτερο και συχνότερο λάθος που κάνουμε όλοι με τις τηγανητές πατάτες είναι πως προσπαθούμε να τις ξαναζεστάνουμε βάζοντάς τες για μερικά λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Τι συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση;

Ο φούρνος μικροκυμάτων ζεσταίνει τα φαγητά από μέσα προς τα έξω. Έτσι όταν βάζουμε τις τηγανητές πατάτες μπορεί να ζεσταίνονται, αλλά είναι μαλακές και όχι τραγανιστές, όπως την πρώτη στιγμή που τις δοκίμασες.

Παράλληλα, δε ζεσταίνονται όλες το ίδιο καλά. Γι’ αυτό και όταν τις βγάζεις κάποιες μπορεί να καίνε, ενώ άλλες να είναι σχεδόν κρύες.

H καλύτερη λύση και πιο εύκολη λύση είναι να τις βάλεις στο φούρνο για μερικά λεπτά. Πρώτα, προθερμαίνεις το φούρνο, στη συνέχεια επιλέγεις ένα ταψί που να χωρούν οι πατάτες οι οποίες περίσσεψαν από το προηγούμενο γεύμα σου, βάζεις ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος από κάτω και προσθέτεις τις πατάτες σου.

Δε χρειάζονται πάνω από 10 λεπτά (ίσως και λιγότερα), με τις πατάτες σου να αποκτούν και πάλι την παλιά τραγανιστή τους γεύση. Τι καλύτερο;

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share