Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Ο μουσακάς αλλιώς: Η συνταγή του Βασίλη Καλλίδη που απογειώνεται με ένα μυστικό μυρωδικό

Βήμα-Βήμα η διαδικασία

12 Μαΐου 2023 14:16
Ο μουσακάς αλλιώς: Η συνταγή του Βασίλη Καλλίδη που απογειώνεται με ένα μυστικό μυρωδικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Βασίλης Καλλίδης πριν καιρό είχε ετοιμάσει για το «Πρωινό» έναν παραδοσιακό μουσακά, αποκαλύπτοντας το μυστικό μυρωδικό που απογειώνει το πιάτο.

Ο γνωστός σεφ όλα αυτά τα χρόνια τους «τρελαίνει» όλους με τη μαγειρική του. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή του για πεντανόστιμα μπιφτέκια.

Υλικά

6 μελιτζάνες σε φετάκια

σπορέλαιο για το τηγάνι

6 πατάτες σε φέτες

για τον κιμά:

700 γρ κιμάς μόσχου

2 κρεμμύδια

3 ντομάτες στον τρίφτη

7-8 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 σκ σκόρδο

αλάτι και πιπέρι

6 κ.σ. ελαιόλαδο

για τη μπεσαμέλ:

1,5 λίτρο γάλα

4 κ.σ. αλεύρι

3 κ.σ. βούτυρο

2 αυγά

λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

αλάτι και πιπέρι

παραδοσιακός μουσακάς
Μουσακάς

Εκτέλεση

Τηγανίζουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες σε μπόλικο σπορέλαιο. Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι. Σοτάρουμε τον κιμά με λίγο ελαιόλαδο για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Βράζουμε τη σάλτσα κιμά για 30 λεπτά.

Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι σε μια κατσαρόλα. Βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά για 5-6 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσθέτουμε τα αυγά, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο.

Στρώνουμε σε ένα ταψί μια στρώση από τος πατάτες. Καλύπτουμε με κιμά και μετά με μελιτζάνες. Καλύπτουμε με την μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά εάν θέλουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 50 λεπτά.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share