Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Το κόλπο του Βασίλη Καλλίδη: Τα ωραιότερα μπιφτέκια φούρνου με πατάτες - Το μυστικό υλικό

Δείτε τη διαδικασία

29 Απριλίου 2023 10:01
Το κόλπο του Βασίλη Καλλίδη: Τα ωραιότερα μπιφτέκια φούρνου με πατάτες - Το μυστικό υλικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Βασίλης Καλλίδης πριν καιρό είχε ετοιμάσει για το «Πρωινό» τα ωραιότερα μπιφτέκια φούρνου με πατάτες, αποκαλύπτοντας το κόλπο με το μυστικό υλικό. Με την ευκαιρία, δείτε το τρικ για το κρέας στο μπάρμπεκιου.

Δείτε παρακάτω τα υλικά και την εκτέλεση.

Υλικά:

  • 700 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ φρυγανιά
  • 1 ντομάτα στον τρίφτη
  • 1 πατάτα στον τρίφτη
  • 1 κολοκύθι στον τρίφτη
  • 5-6 κλαράκια ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1 αυγό
  • αλάτι και πιπέρι
  • 300 γρ φέτα για τη γέμιση

για τις πατάτες:

  • 1,5 κιλό πατάτες χοντροκομμένες για φούρνο
  • 1 κ.σ. τοματοπελτές
  • 1 φακελάκι κρεμμυδόσουπα
  • 1 φλ ελαιόλαδο
  • λίγη ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τον κιμά νέα σε ένα μπολ με το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, τα τριμμένα λαχανικά, τα μυρωδικά, το αυγό και το αλατοπίπερο. Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια και τα κρατάμε δροσερά στο ψυγείο.

Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια και στο κέντρο βάζουμε ένα κομμάτι φέτα. Αραδιάζουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί και τις πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και τη ρίγανη. Προσθέτουμε τον πελτέ και τη κρεμμυδόσουπα και ανακατεύουμε καλά.

Αραδιάζουμε από πάνω τα μπιφτέκια. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και βάζουμε στο φαγητό ένα φλιτζάνι νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 190 βαθμούς για μία ώρα και είκοσι λεπτά.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Ανοίγει μια τρύπα στο μπιφτέκι και το ρίχνει στο τηγάνι - Το πεντανόστιμο αποτέλεσμα

Μπιφτέκι: Το μπέργκερ είναι από τα πιο εύκολα και αγαπητά φαγητά. Σε όλους αρέσει το ζουμερό μπιφτέκι συνοδευμένο από λιωμένο τυρί μέσα σε καλοψημένα ψωμάκια. Μερικές φορές όμως χρειαζόμαστε μια αλλαγή στην συνταγή μας, ακόμα και στα αγαπημένα μας πιάτα.

Ο Dave Hax μας δείχνει έναν απλό τρόπο, κάνοντας απλά μια τρύπα στην μέση του μπιφτεκιού και προσθέτοντας ένα υλικό. Παράλληλα σας προτείνουμε να φτιάξετε και τυροπιτάκια καραντίνας μια εύκολη και νόστιμη συνταγή στο τσακ μπαμ.

Δείτε πώς να φτιάξετε κι εσείς αυτό το λαχταριστό μπέργκερ

Υλικά

  • μισό κιλό κιμά
  • κόλιαντρο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 2 αβγά
  • 1 κ.σ. Λάδι
  • 1 κ.σ. Μουστάρδα
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανακατέψτε τα υλικά σε ένα μικρό μπολ.
  • Πάρτε λίγο κιμά και ζυμώστε ένα μπιφτέκι.
  • Στην συνέχεια πάρτε ένα μικρό ποτήρι και χρησιμοποιήστε το για να ανοίξετε μια τρύπα στο κέντρο του μπιφτεκιού.
  • Προσέξτε το «δαχτυλίδι» να είναι αρκετά χοντρό, ώστε να μην διαλυθεί στο τηγάνισμα.
  • Το επόμενο βήμα θα απογειώσει το μπέργκερ σας.
  • Δείτε στο βίντεο τι κάνει ο Dave Hax και πώς να ετοιμάσετε το ολόκληρο το μπέργκερ.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share