Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024

Δεν ξέρετε πως να μαγειρέψετε το κοτόπουλο; Ο Πέτρος Συρίγος προτείνει την απόλυτη συνταγή για να το «απογειώσετε» γευστικά

Η πρόταση του Σαββατοκύριακου

20 Μαΐου 2023 15:27
Δεν ξέρετε πως να μαγειρέψετε το κοτόπουλο; Ο Πέτρος Συρίγος προτείνει την απόλυτη συνταγή για να το «απογειώσετε» γευστικά
Από Ανθή Κουρεντζή

Σκέφτεστε τι να φτιάξετε για να αξιοποιήσετε το κοτόπουλο που έχετε στην κατάψυξη; Ο Πέτρος Συρίγος προτείνει την πιο γευστική τάρτα από φύλλο κρούστας με κοτόπουλο και σπανάκι. Ιδανική επιλογή. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για χωριάτικη μακαρονάδα από τον Πέτρο Συρίγο.

Για την τάρτα με κοτόπουλο και σπανάκι θα χρειαστείτε:

  • 8 φύλλα κρούστας
  • 400gr. κοτόπουλο
  • 6 φέτες μπέικον
  • ½ κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 70ml κρασί λευκό
  • 6 λιαστές ντομάτες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 150gr. gouda τριμμένη
  • 350gr. κρέμα γάλακτος
  • 2 αβγά
  • 20gr. σπανάκι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  • Για την βάση: Λαδώνουμε ένα ταψάκι με αποσπώμενη βάση και στρώνουμε ένα ένα τα φύλλα, αλείφοντας τα ενδιάμεσα με ελαιόλαδο. Κόβουμε τα περιττά φύλλα και διπλώνουμε τα περισσεύματα προς την εσωτερική πλευρά της τάρτας. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Για τη γέμιση: Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια. Τα σοτάρουμε όλα μαζί, προσθέτουμε το μπέικον και τις πιπεριές και σοτάρουμε για ακόμα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και, από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει, αφήνουμε για 3 λεπτά στη φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αβγά, το σπανάκι, την τριμμένη gouda και το μοσχοκάρυδο.
  • Αφού κρυώσει λίγο η βάση, ρίχνουμε τη γέμιση και ψήνουμε στην αντίσταση με αέρα και από κάτω στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

Δεν ξέρετε πως να μαγειρέψετε το κοτόπουλο; Ο Πέτρος Συρίγος προτείνει την απόλυτη συνταγή για να το «απογειώσετε» γευστικά

Κοτόπουλο «ηφαίστειο»: Η συνταγή του Τίμου Ζαχαράτου για αρωματικό κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές και πατάτες

Ο Τίμος Ζαχαράτος προτείνει ένα ιδιαίτερα αγαπημένο πιάτο. Κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές και κάσιους σκέτη «κόλαση». Η συνταγή που θα στείλει τον ουρανίσκο σας στα ύψη. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για μακαρόνια με λουκάνικο στο χαρτί.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share