Μακαρονάδα χωριάτικη από τον Πέτρο Συρίγο: Το μυστικό με τη φέτα που την κάνει «μούρλια»
Δώστε βάση!
Η συνταγή για χωριάτικη μακαρονάδα με ντομάτα, ελιές και φέτα από τον Πέτρο Συρίγο θα σας μείνει αξέχαστη! Τι πιο παραδοσιακό, νόστιμο, γρήγορο και ελαφρύ γεύμα για όλες τις ώρες; Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή του Πάνου Ιωαννίδη για εναλλακτικά μακαρόνια με κιμά.
Υλικά
- 300 γρ πέννες
- 1 λευκό κρεμμύδι
- 1/2 πιπεριά πράσινη
- 1/2 πιπεριά κόκκινη
- 1/2 σκ. σκόρδο
- 15 τοματινια
- 1/3 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
- 2 τριμμένες τομάτες ή 5κτς χυμό τομάτα
- 2 κτς μαιντανο ψιλοκομμένο
- 2 τμχ λουκάνικο προαιρετικά
- 200 γρ φέτα χοντροσπασμενη
- 3 κτς ελιές χωρίς κουκούτσι
- 2 κτς κάπαρη ψιλοκομμένη
- Αλάτι, πιπέρι, μπουκοβο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας 2 λεπτά λιγότερο απ ότι μας αναγράφει η συσκευασία.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές που έχουμε κόψει ζουλιέν λεπτο(λεπτές κάθετες φετες).
Προσθέτουμε το σκόρδο, τα τοματινια και όταν μαλακώσουν σβήνουμε με κρασί.
Αν θέλουμε και το λουκάνικο ξεκινάμε από αυτό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό τομάτας, τις ελιές, την κάπαρη αλάτι, πιπέρι μπουκοβο, τα ζυμαρικά και λίγο νερό από τα ζυμαρικά που έχουμε κρατήσει.
Ανακατεύουμε προσθέτουμε τον μαιντανο και σερβίρουμε με χοντροσπασμενη φέτα.