Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μακαρόνια στο χαρτί: Το απίθανο κόλπο του Βασίλη Καλλίδη για θεσπέσια ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα και λουκάνικα

Θα σας τρέχουν τα σάλια

18 Μαΐου 2023 13:31
Μακαρόνια στο χαρτί: Το απίθανο κόλπο του Βασίλη Καλλίδη για θεσπέσια ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα και λουκάνικα
Από Ανθή Κουρεντζή

Μία μερακλήδικη συνταγή για κοκκινιστά μακαρόνια με λουκάνικο από τα χεράκια του Βασίλη Καλλίδη που κάνει πραγματικά θραύση. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό στο βράσιμο των μακαρονιών.

Υλικά συνταγής για μακαρόνια στο χαρτί

  • 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια (ή άλλα μακαρόνια της αρεσκείας σας)
  • 1 κούπα τριμμένη κεφαλοτύρι
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα της αρεσκείας σας
  • Μερικά ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 1 σκ. σκόρδο (πολτοποιημένη)
  • κασέρι (τριμμένο)
  • λίγη ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λαδόκολλα

Μακαρόνια στο χαρτί: Το απίθανο κόλπο του Βασίλη Καλλίδη για θεσπέσια ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα και λουκάνικα

Εκτέλεση συνταγής για μακαρόνια στο χαρτί

  • Βράζουμε τα μακαρόνια με το συνήθη τρόπο για πέντε λεπτά.
  • Σουρώνουμε και περιμένουμε.
  • Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι σωτάρουμε το λουκάνικο με τις πιπεριές και το σκόρδο.
  • Σε ένα ταψί απλώνουμε δυο μεγάλες λαδόκολλες.
  • Μέσα στις λαδόκολλες βάζουμε τα μακορόνια, το λουκάνικο, τις πιπεριές, τη ρίγανη, το πιπέρι, τα ντοματίνια, το κασέρι και την παρμεζάνα.
  • Κλείνουμε καλά με τη λαδόκολλα και ψήνουμε για 35' λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο!

Περίσσεψαν μακαρόνια από χθες; Η συνταγή με τα αυγά που θα τα μεταμορφώσει σε ένα απολαυστικό πιάτο

Πριν από αρκετά χρόνια τα ζυμαρικά ήταν το πιο δημοφιλές γρήγορο φαγητό της Ναπολιτάνικης εργατικής τάξης που μετά βίας μπορούσε να αγοράσει ελάχιστα προϊόντα για να μαγειρέψει.

Οι Ιταλοί φημίζονται για την δημιουργικότητά τους και δεν είναι τυχαίο πως επινόησαν έναν πολύ γευστικό τρόπο για να φτιάξουν μακαρονάδες με πολύ απλά, οικονομικά υλικά. Αυτό που έκαναν είναι να αναμείξουν αυγά και μακαρόνια φτιάχνοντας ένα είδος ομελέτας (την frittata), την οποία αξίζει να δοκιμάσεις την επόμενη φορά που θα περισσέψουν σπαγγέτι στο σπίτι. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό για κολασμένη σάλτσα κιμά στα μακαρόνια.

Πώς θα αξιοποιήσεις τα μακαρόνια που περίσσεψαν

H συνταγή για frittata di pasta


Υλικά

  • Θαλασσινό αλάτι
  • 1 κιλό σπαγγέτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 5 μεγάλα αυγά
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1¼ φλιτζάνι ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλιτζάνι σαλάμι σε κύβους
  • 170 γραμμάρια φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε κύβους
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • φρέσκα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

  • Βάλε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά.
  • Ρίξε τα ζυμαρικά και βράσε τα μέχρι να γίνουν al dente.
  • Στράγγισε τα ζυμαρικά και ρίξε τα ξανά στην κατσαρόλα προσθέτοντας το βούτυρο.
  • Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακάτεψε τα αυγά, μια πρέζα πιπέρι, την παρμεζάνα, το σαλάμι, τη μοτσαρέλα και μια πρέζα αλάτι.
  • Άλειψε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο.
  • Ρίξε τα ζυμαρικά στο τηγάνι.
  • Πρόσθεσε το μείγμα των αυγών πάνω από τα ζυμαρικά.
  • Βάλε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ψήσε για περίπου 10 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το τηγάνο από τη φωτιά.
  • Βγάλε απαλά τη φριτάτα από το τηγάνι και μετέφερέ την σε ένα πιάτο χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Η άψητη πλευρά της φριτάτας θα είναι στραμμένη προς τα επάνω.
  • Αναποδογύρισε προσεκτικά το τηγάνι πάνω από το πιάτο με μια γρήγορη κίνηση για να ψηθεί καλά και η άλλη πλευρά. Όταν η φριτάτα ροδίσει, σέρβιρε σε ένα πιάτο με λίγα φύλλα βασιλικού.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share