Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μακαρόνια σε 60'': Το μυστικό στο μαγείρεμα που αλλάζει τα δεδομένα στο βράσιμο των ζυμαρικών

Θα σας βάλει τα γυαλιά

8 Μαΐου 2023 14:38
Μακαρόνια σε 60'': Το μυστικό στο μαγείρεμα που αλλάζει τα δεδομένα στο βράσιμο των ζυμαρικών
Από Ανθή Κουρεντζή

«Μοιάζει τρελό, αλλά δουλεύει», επιβεβαιώνει η γνωστή ιστοσελίδα Buzzfeed το μυστικό για το σπαγγέτι του ενός λεπτού. Ένα μυστικό που έχει μοιραστεί ήδη από το 2009 το blog Ideasinfood και έχει εκατοντάδες ανθρώπους να ορκίζονται ότι το τρικ δουλεύει μια χαρά.

Όλο το πράγμα έχει να κάνει με το μούλιασμα σε νερό των μακαρονιών πριν τα ρίξουμε στην κατσαρόλα. «Μουλιάστε τα μακαρόνια σε νερό μέσα σε ένα πλαστικό σακουλάκι τροφίμων για τουλάχιστον δύο ώρες πριν το βράσιμο», μας λέει το Ideasinfood, ή καλύτερα ακόμα από το προηγούμενο βράδυ. Με την ευκαιρία, δείτε την πιο νόστιμη μακαρονάδα που φάγατε ποτέ με απλά υλικά.

Μακαρόνια σε 60'': Το μυστικό στο μαγείρεμα που αλλάζει τα δεδομένα στο βράσιμο των ζυμαρικών

Όταν τα ρίξουμε μετά στο καυτό νερό, θα μαγειρευτούν αδιανόητα γρήγορα. Ακόμα και το ίδιο το βράσιμο δεν είναι απαραίτητο, ισχυρίζεται πάντα το blog, καθώς αν τα ρίξουμε μέσα στην καυτή σάλτσα που έχουμε μόλις ετοιμάσει, θα σιγομαγειρευτούν εκεί.

«Το βράσιμο των μακαρονιών έχει να κάνει με τη θερμότητα και την ενυδάτωση», γράφει το Ideasinfood, «κι εμείς αναρωτηθήκαμε τι θα συμβεί αν ξεχωρίζαμε τις δύο διαδικασίες». Το αρχικό πείραμα έφερε τα μακαρόνια μέσα σε κρύο νερό για 1,5 ώρα.

Έχοντας μαλακώσει, τα μακαρόνια έβρασαν μέσα σε αλατισμένο νερό σε μόλις 60 δευτερόλεπτα. Χωρίς καμία αρνητική επίδραση στη γεύση τους…

Η μικρή απροσεξία που κάνει τα μακαρόνια να λασπώνουν

H μάχη για τα τέλεια μακαρόνια δεν σταματά ποτέ, καθώς πάντα υπάρχουν πράγματα που ξεφεύγουν. Οι περισσότεροι γνωρίζουν πια τα μικρά μυστικά του σωστού μαγειρέματός τους, όπως το πολύ καλό αλάτισμα (να έχει το νερό τη γεύση της θάλασσας), η πολύ μεγάλη κατσαρόλα και το περιοδικό ανακάτεμα για να μην κολλούν τα μακαρόνια μεταξύ τους ή στα τοιχώματα. Επειδή όμως ο Διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, το συχνό λάθος που γίνεται πολλές φορές έχει να κάνει με τον χρόνο που ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα ξαναζεστάνετε σωστά και υγιεινά τα μακαρόνια.

Όλοι γνωρίζουν ότι το νερό πρέπει να βράζει, συχνά ωστόσο μπερδεύεται ο βαθμός του βρασμού. Αν το νερό σιγοβράζει, ας πούμε, τα μακαρόνια θα λασπώσουν. Γιατί θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να μαγειρευτούν. Το να βράζει καλά το νερό είναι αποφασιστικής σημασίας για τη μακαρονάδα, όπως μας λέει η γνωστή ιστοσελίδα μαγειρικής Taste of Home. Αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα που μεσολαβούν ανάμεσα στο κόχλασμα και τον πραγματικό βρασμό του νερού, αυτά θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα. Ακόμα και αν βιαζόμαστε, δεν ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε νερό που σιγοβράζει. Περιμένουμε την αληθινή θαλασσοταραχή στην κατσαρόλα μας για να τα προσθέσουμε στο ζεματιστό νερό…

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share