Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Δροσερή σαλάτα ζυμαρικών από τον Γιώργο Τσούλη: Η πιο καλοκαιρινή συνταγή με μακαρόνια «βιδάκια», κοτόπουλο και 1 υλικό «έκπληξη» που απογειώνει την νοστιμιά

Σκέτο ποίημα

9 Μαΐου 2023 23:06
Δροσερή σαλάτα ζυμαρικών από τον Γιώργο Τσούλη: Η πιο καλοκαιρινή συνταγή με μακαρόνια «βιδάκια», κοτόπουλο και 1 υλικό «έκπληξη» που απογειώνει την νοστιμιά
Από Ανθή Κουρεντζή

Γευστική σαλάτα με κοτόπουλο και φυστικοβούτυρο με φουσίλι. Ένα δροσερό, γευστικό και ελαφρύ πιάτο για όλη την οικογένεια από τον Γιώργο Τσούλη. Η συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις οπωδήποτε. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο στο βράσιμο των μακαρονιών.

ΥΛΙΚΑ

Για το κοτόπουλο:

  • 2 στήθη κοτόπουλο
  • 3 κ.σ. σόγια
  • 1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 2 κ.σ. λάδι

Δροσερή σαλάτα ζυμαρικών από τον Γιώργο Τσούλη: Η πιο καλοκαιρινή συνταγή με μακαρόνια «βιδάκια», κοτόπουλο και 1 υλικό «έκπληξη» που απογειώνει την νοστιμιά

Για το dressing:

  • 130 γρ. φυστικοβούτυρο
  • ½ χυμό λάιμ
  • 1 κ.σ. σόγια
  • 1 κ.σ. ρυζόξιδο
  • 2 κ.γ. σριράτσα
  • 6 κ.σ. νερό

Για τη σαλάτα:

  • 250 γρ. μακαρόνια φουσίλι
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 1 αγγούρι, κομμένο σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • ¼ μάτσο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αρκετά αλατισμένο νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να βράσει.
  • Ρίχνουμε μέσα τα φουσίλι και τα βράζουμε για 7-8 λεπτά και κρατάμε λίγο από το νερό.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το κοτόπουλο και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
  • Βάζουμε στο τηγάνι τα κοτόπουλα και τα σοτάρουμε καλά.

    Προσθέτουμε το dressing και λίγο από το νερό από τα μακαρόνια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σάλτσα.

  • Τέλος, αδειάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Η πιο εύκολη συνταγή: Λαχταριστά τυροπιτάκια σφολιάτας, έτοιμα σε λίγα λεπτά

Πανεύκολη συνταγή για τα καλύτερα τυροπιτάκια με φύλλο σφολιάτας και γέμιση φέτας. Είναι τα ιδανικά τυροπιτάκια για να εκπλήξετε ευχάριστα τους καλεσμένους σας. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για τυρόπιτα με τραγανό φύλλο και τέσσερα τυριά από τον Βασίλη Καλλίδη!

Υλικά συνταγής

  • 1 φυλλο σφολιάτας
  • 300γρ. φέτα
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 αυγά (1 ολόκληρο και 1 ασπράδι)
  • 4 κ.σ. γάλα και λίγο ακόμη για άλειμμα
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Η πιο εύκολη συνταγή: Λαχταριστά τυροπιτάκια σφολιάτας, έτοιμα σε λίγα λεπτά

Διαδικασία συνταγής

Ετοιμάζουμε τη ζύμη σε μπόλ. Τρίβουμε την φέτα, προσθέτουμε το 1 αυγό χτυπημένο, το πιπέρι, την ρίγανη, και τις 4 κουταλιές γάλα. Ανακατεύουμε καλά.

Κόβουμε τη σφολιάτα σε 15 τετράγωνα κομμάτια και βάζουμε στο κέντρο κάθε κομματιού 1 κουταλιά γέμιση. Χτυπάμε με πηρούνι το ασπράδι και αλείφουμε περιμετρικά κάθε κομμάτι. Κλείνουμε σε τρίγωνο.

Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί φούρνου και βάζουμε τα τυροπιτάκια. Στη συνέχεια αλείφουμε τα τυροπιτάκια με λίγο γάλα. Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200οC, στον αέρα μέχρι να ροδίσουν τα τυροπιτάκια. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και αφαιρούμε από το ταψί.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share