Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ζουμερή τηγανιά κοτόπουλου με λαχανικά για την Τσικνοπέμπτη

Λατρεμένη συνταγή

16 Φεβρουαρίου 2023 12:49
Ζουμερή τηγανιά κοτόπουλου με λαχανικά για την Τσικνοπέμπτη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σήμερα θα δοκιμάσουμε μία ζουμερή τηγανιά κοτόπουλο για την Τσικνοπέμπτη που είναι υπέροχη ιδέα για την Τσικνοπέμπτη. Όμως μπορούμε να την φτιάξουμε και για μεζεδάκι ή για μεσημεριανό οποιαδήποτε μέρα. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να πετύχετε ζουμερό στήθος κοτόπουλου.

Υλικά

  • Κοτόπουλο 1 κιλό σε μπουκιές (από στήθος και μπούτι)
  • Πιπεριά Φλωρίνης 1
  • Πιπεριά 1 πράσινη
  • Αλατι Κατά βούληση
  • Πιπέρι Κατά βούληση
  • Κρασι 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρο
  • Λεμονι Χυμό από 1
  • Ρίγανη Κατά βούληση

Ζουμερή τηγανιά κοτόπουλου με λαχανικά για την Τσικνοπέμπτη

Ποιος μπορεί να πει όχι σε μία ζουμερή τηγανιά κοτόπουλο φτιαγμένη από τα χεράκια μας; Μιας και η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει είπαμε κι εμείς να…τσικνίσουμε λίγο και φτιάξαμε για εσάς μία πεντανόστιμη τηγανιά κοτόπουλο που θα σας μείνει αξέχαστη.

Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε καλά σε λίγο ελαιόλαδο τις μπουκιές κοτόπουλου.
  • Προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά κομμάτια αλλά και την πράσινη πιπεριά.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρουν χρώμα και μαραθούν λίγο οι πιπεριές σβήνουμε με το κρασί.
  • Σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του και στο τέλος ρίχνουμε την ρίγανη και τον χυμό λεμονιού.

Κόψτε το αλουμινόχαρτο σε κομμάτια και βάλτε πανω πατάτες με κοτόπουλο - Μετά το ψήσιμο θα πάθετε το απόλυτο γευστικό σοκ

Μία γευστική συνταγή για κοτόπουλο λουκούμι, όπως δεν το έχετε γευτεί ξανά.

Μετά από δοκιμές σε ταψιά, πυρέξ, κεραμικά, με ή χωρίς καπάκι, θα λατρέψετε αυτή την απλή συνταγή με σίγουρο αποτέλεσμα και σημαντικό όπλο το αλουμινόχαρτο. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το αλουμινόχαρτο για να διώξετε την σκουριά από το σίδερο.

Υλικά

  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 στήθη κοτόπουλο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά μουστάρδα με σπόρους
  • Ξηρό θυμάρι και δενδρολίβανο
  • Ξύσμα 1 λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Πατάτες baby
  • 1 λεμόνι σε φετούλες
  • Λίγο μαϊντανό

Κόψτε το αλουμινόχαρτο σε κομμάτια και βάλτε πανω πατάτες με κοτόπουλο - Μετά το ψήσιμο θα πάθετε το απόλυτο γευστικό σοκ

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε το ελαιόλαδο, τις μουστάρδες, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και το ξύσμα λεμονιού
  • Προσθέστε αλάτι, πιπέρι
  • Κόψτε 4 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο
  • Κόψτε τις πατάτες στα 4 ή στα 2 αν είναι μικρές και τοποθετήστε τις στο κέντρο κάθε αλουμινόχαρτου
  • Ρίξτε στις πατάτες λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
  • Βάλτε κάθε κομμάτι κοτόπουλου στο μπολ με τις μουστάρδες, γυρίστε το να πάρει καλά
  • Βάλτε το κοτόπουλο πάνω από τις πατάτες, και στα 4 αλουμινόχαρτα
  • Τοποθετήστε στην κορυφή τις φετούλες λεμονιού
  • Κλείστε το αλουμινόχαρτο, προσθέστε λίγο αν χρειάζεται σε κάθε πακέτο και βάλτε τα όλα σε ένα ταψάκι
  • Αφήστε το να ψηθεί 45 λεπτά, χαμηλώστε λίγο την ένταση στους 180 βαθμούς
  • Ανοίξτε στο τέλος τα πακέτα και ψήστε για 3-4 λεπτά να καραμελώσει από πάνω
  • Σερβίρετε αμέσως, ρίξτε μαϊντανό
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share