Πέμπτη, 09 Μαΐου 2024

Επιδόρπιο του "πάθους": Η απόλυτη φρουτένια και γευστική πρόταση για γλυκό ψυγείου που θα λατρεύετε να τρώτε

Μοναδική γεύση και γρήγορο αποτέλεσμα

28 Ιανουαρίου 2023 14:32
Επιδόρπιο του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νόστιμο σπιτικό γλυκό ψυγείου που δεν κουράζεσαι να τρως. Η ελαφριά γεύση και υφή της είναι το κάτι άλλο. Από τους πιο μικρούς μέχρι τους πιο μεγάλους όλοι θα λατρέψουν αυτό το γλυκό. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για σοκολατένιο γλυκό ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου.

Υλικά

  • 250 γραμμάρια φράουλες
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη
  • 600 ml γάλα
  • 50 γρ άμυλο καλαμποκιού
  • 200 γραμμάρια φράουλες
  • 60 γραμμάρια ζάχαρη
  • 20 γραμμάρια βούτυρο

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

Το επιδόρπιο της γιαγιάς: "Ξεμαλλιασμένο" γλυκό ψυγείου με αυγά και βούτυρο

Αυτό είναι ένα από τα πιο δροσερά γλυκά ψυγείου με αυγά, βούτυρο και άλλα οικονομικά πολύ υλικά. Έχει την ονομασία "ξεμαλλιασμένο" και αυτό λόγω της εμφάνισης του. Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Η αμαρτία της γιαγιάς: Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με μπισκότα, μπανάνες και ακόμη 3 υλικά

Ένας απίστευτος συνδυασμός καθαρών και δυνατών γεύσεων.. Πάμε να δούμε ωστόσο, τη συνταγή και την εκτέλεση...

Συστατικά

  • καταιφι - 250 γρ. φύλλο
  • βούτυρο - 110 γρ. αγελάδος λιωμένο

Υλικά για το σιρόπι

  • ζάχαρη - 334 γρ.
  • νερό - 230 ml
  • βανίλια - 1 κάψουλα
  • κανέλα - 2 πρέζες σκόνη

Υλικά για την κρέμα

  • αυγά - 4
  • βούτυρο - 240 γρ. αγελαδος
  • λεμονάδα - 400 ml σπιτική
  • ζάχαρη - 160 γρ
  • κορν φλάουρ - 4 κ. γλυκού γεμάτα
  • κανέλα - 3 πρέζες σκόνη

Υλικά για την επικάλυψη

  • κρεμά γάλακτος - 200 ml παγωμένη χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγί η’ενα φάκελο Γκαρνι ζαχαροπλαστικής με 200 γρ. γάλα
  • κανέλα - λίγη πασπαλισμένη
  • κοντιτα λεμονιού - προαιρετικά λίγη

Εκτέλεση

Το επιδόρπιο της γιαγιάς:

  • Ξάνουμε με τα δάχτυλα μας πολύ καλά το φύλλο καταιφι να αφρατεψει και το τοποθεθετουμε σε ταψί Νο 32 επί 25
  • Περιχύνουμε επάνω του το λιωμένο βούτυρο
  • και με τα χεριά μας το ανακατεύουμε πολύ καλά να ποτιστεί όλο το φύλλο.
    Το στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψάκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να
    ροδοκοκκινίσει το φύλλο.
  • Όσο ψήνεται το καταιφι ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζοντας όλα τα υλικά σε κατσαρολιτσα ανακατεύουμε μέχρι
    να λιώσει η ζάχαρη και σταματάμε. Από την ώρα του βρασμού κρατάμε 3-4 λεπτά και το κατεβάζουμε από την φωτιά.
  • Σιροπιάζουμε ομοιόμορφα το καταιφι μόλις βγει από το φούρνο και το αφήνουμε να τραβήξει το σιροπακι του.
  • Σε μια κατσαρολιτσα βάζουμε τα αυγά τα χτυπάμε με το σύρμα,
  • και κατόπιν προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για την κρεμά εκτός της κανέλας.
  • Τα ανακατεύουμε όσο μπορούμε να λιώσουν ελαφρά
  • και τοποθετούμε το κατσαρολακι στην εστία της φωτιάς και ανακατεύουμε
    συνεχώς μέχρι να δούμε την κρεμά μας να πήζει. Δεν θα πήξει παρά πολύ όσο είναι στην φωτιά, αλλά όταν θα κρυώσει.
  • Αφού δούμε ότι η κρεμά μας είναι έτοιμη
  • τότε ρίχνουμε την κανέλα ανακατεύουμε και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία της.
  • Παίρνουμε ατομικά μπολάκια (εγώ έβαλα μιας χρήσης) και μοιράζουμε το σιροπιασμένο καταιφι στα μπολ για βάση.
  • Πάνω από το καταιφι μοιράζουμε την κρεμά λεμονί αφήνοντας περιθώριο για να βάλουμε την σαντιγί.
  • Με κορνε γαρνίρουμε το κάθε μπολ με την σαντιγί, πασπαλίζουμε με ελάχιστη κανέλα, και ψιλοκομμένη κοντιτα λεμονιού.
  • Παγώνουμε το γλυκό μας και απολαμβάνουμε την δυνατή, δροσερή γεύση του στον ουρανίσκο μας.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share