Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Στέγνωσε το κοτόπουλο: Το θαυματουργό τρικ για να το κρατήσετε ζουμερό και αφράτο

Θα σας λύσει τα χέρια!

3 Ιανουαρίου 2023 15:03
Στέγνωσε το κοτόπουλο: Το θαυματουργό τρικ για να το κρατήσετε ζουμερό και αφράτο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πώς να μην στεγνώνει το κοτόπουλο στο ψήσιμο. Το ρωτάς και το ξαναρωτάς στις φίλες σου που έχουν μπει στο mood και τη διαδικασία της μαγειρικής εδώ και χρόνια. Όσες φορές και αν έχεις προσπαθήσει, πάντα το κοτόπουλο στεγνώνει. Ψυχραιμία. Σου έχουμε το μυστικό των chef. Με την ευκαιρία, δέιτε πως θα αξιοποιήσετε το κρέας που περίσσεψε από το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Το τρικ είναι ένα, εύκολο και ανέξοδο. Αφού διαβάσεις το παρακάτω μυστικό, κάλεσε τους φίλους σου για γεύμα. Θα τους εντυπωσιάσεις με το πόσο ζουμερό είναι το κοτόπουλο που έχεις φτιάξεις για εκείνους.

Κάτω από το ταψί με το κοτόπουλο, τοποθέτησε μία πολύ μικρή κατσαρόλα με νερό και λάδι. Το επιπλέον νερό θα βοηθήσει ώστε το κοτόπουλό σου να μη στεγνώσει.

Στέγνωσε το κοτόπουλο: Το θαυματουργό τρικ για να το κρατήσετε ζουμερό και αφράτο

Η διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ΟC στον αέρα. Μαρινάρουμε το φιλέτο κοτόπουλου με αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και το βάζουμε σε ένα ταψί με σχάρα. Ψήνουμε το φιλέτο μας για 30-35 λεπτά, μέχρι η θερμοκρασία του να φτάσει τους 72-75οC.

Μόλις ψηθεί, μεταφέρουμε το φιλέτο μας σε ένα πιάτο, το σκεπάζουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Σερβίρουμε το κοτόπουλό μας συνοδεύοντάς το με τη γαρνιτούρα της αρεσκείας μας.

Οπωσδήποτε τηρούμε τους χρόνους ψησίματος και σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε το κρέας μας ξεσκέπαστο όσο περιμένουμε να ξεκουραστεί.

Ανακάτεψε τον κιμά με γιαούρτι και τυρί και το τύλιξε με αλουμινόχαρτο - Λίγη ώρα αργότερα συνέβη το απόλυτο γευστικό "θαύμα"

Αυτό το ρολό με κιμά κοτόπουλου θα τον λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Πρόκειται για μια συνταγή εύκολη γρήγορη και γευστική που θα γλέιφετε τα δάχτυλά σας. Με την ευκαιρία, δείτε ποιό υλικό μπορείτε να αντικαταστήσετε με αυγό για αφράτα και υγιεινά μπιφτέκια.

Υλικά

Για το ρολό:

  • 700γρ. κιμά κοτόπουλου, από μπούτι και στήθος, ανάμικτα, χωρίς δέρμα
  • 1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
  • 1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 3 φέτες ζαμπόν βραστό, από μπούτι χοιρινό, πολύ ψιλοκομμένο
  • 6-8 φέτες μορταδέλα, στρογγυλές, μεγάλες, χωρίς πιπέρι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα:

  • 3 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 4 κουτ. σούπας γιαούρτι, κατά προτίμηση κατσικίσιο
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ανακάτεψε τον κιμά με γιαούρτι και τυρί και το τύλιξε με αλουμινόχαρτο - Λίγη ώρα αργότερα συνέβη το απόλυτο γευστικό

Εκτέλεση

Ρίχνετε σε μεγάλο μπολ τον κιμά, τη φέτα, το κασέρι, την πιπεριά, το μαϊντανό, τα αβγά, την πάπρικα, το χοιρινό ζαμπόν, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τα ζυμώνετε με τα χέρια σας, τα οποία λαδώνετε τακτικά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους180ºC. Βάζετε στον πάγκο εργασίας ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ειδικό για ψήσιμο στο φούρνο, με διαστάσεις 22 x 32εκ. και επάνω του βάζετε ένα κομμάτι λαδόκολλα, με ίδιες διαστάσεις, το οποίο αλείφετε με ελαιόλαδο. Στρώνετε τις φέτες μορταδέλας, να μισοσκεπάζει η μία την άλλη, να καλυφθεί η λαδόκολλα, χωρίς κενά. Πλάθετε το μίγμα του κιμά σε ρολό και το βάζετε πάνω στις φέτες μορταδέλας, παράλληλα προς την μακρόστενη πλευρά της λαδόκολλας. Τυλίγετε τη λαδόκολλα σφικτά γύρω από το ρολό και τυλίγετε και το αλουμινόχαρτο γύρω από τη λαδόκολλα. Τοποθετείτε το ρολό σε μέτριο ταψί, το περιχύνετε με ½ λίτρο νερό και το βάζετε στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνετε για 50 λεπτά. Το βγάζετε και το αφήνετε σε πιατέλα, τυλιγμένο, Μαζεύετε τα υγρά από το ταψί, τα σουρώνετε, τα ρίχνετε σε μικρό σκεύος, προσθέτετε το ζωμό κότας και βράζετε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ώσπου το υγρό να μειωθεί. Προσθέτετε τη μουστάρδα και ανακατεύετε. Σε μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με το κορν φλάουρ και ρίχνετε το μίγμα στο σκεύος. Αλατοπιπερώνετε και αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά. Ανακατεύετε καλά με το σύρμα. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και τις λαδόκολλες από το ρολό και, μόλις κρυώσει λίγο, το κόβετε σε φέτες. Τις μοιράζετε σε πιάτα, τις περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share