ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρεμώδης μακαρονάδα με πανσέτα: Η εύκολη συνταγή που θα λατρέψετε

Κρεμώδης μακαρονάδα με πανσέτα: Η εύκολη συνταγή που θα λατρέψετε
Συνταγή για μακαρονάδα
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Αν ψάχνετε ένα χορταστικό και εύκολο πιάτο που συνδυάζει την πλούσια γεύση της πανσέτας με μια βελούδινη σάλτσα, αυτή η μακαρονάδα είναι μια πολύ καλή επιλογή. Η ντομάτα, το Philadelphia και η παρμεζάνα δημιουργούν μια ιδιαίτερα κρεμώδη σάλτσα, ενώ η καπνιστή πάπρικα δίνει στην πανσέτα πιο έντονο και ξεχωριστό άρωμα. Η συνταγή είναι σχεδιασμένη για τρεις μερίδες και μπορεί να αποτελέσει ένα πλήρες γεύμα χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή στο βίντεο του χρήστη EleniCooksHome στο Tik tok.

@elenicookshome 🍝 Κρεμώδης μακαρονάδα με πανσέτα 3 μερίδες Υλικά * 300 γρ. μακαρόνια * 350 γρ. πανσέτα, κομμένη σε μπουκιές * 250 γρ. χυμό ντομάτας * 150 γρ. Philadelphia * 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη * 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο * 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες * 100–150 ml νερό από τα μακαρόνια * 1 κ.γ. ζάχαρη * 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα * ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα * ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι * λίγο αλάτι, μόνο αν χρειαστεί Εκτέλεση Βράζουμε τα μακαρόνια 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο της συσκευασίας και κρατάμε 100–150 ml από το νερό τους. Σε κρύο τηγάνι βάζουμε την πανσέτα μαζί με την καπνιστή πάπρικα, τη γλυκιά πάπρικα, το πιπέρι και τη ρίγανη. Ανάβουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να βγάλει το λίπος της και να πάρει ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για περίπου 30″. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και περίπου 50–70 ml από το νερό των ζυμαρικών. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 4–5 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το Philadelphia και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει εντελώς κρεμώδης η σάλτσα. Ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και, αν χρειάζεται, λίγο ακόμη από το νερό τους. Ανακατεύουμε για 1–2 λεπτά μέχρι η σάλτσα να αγκαλιάσει και να δέσει πάνω στα ζυμαρικά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. 🤤🍝 #μακαρονάδα #πανσέτα #pasta #συνταγές #foodtok ♬ original sound – Paschalis Lyratzis

Τα υλικά για τη συνταγή

Για τρεις μερίδες θα χρειαστούν 300 γρ. μακαρόνια, 350 γρ. πανσέτα κομμένη σε μικρές μπουκιές και 250 γρ. χυμός ντομάτας. Για να αποκτήσει η σάλτσα την επιθυμητή κρεμώδη υφή, προσθέτουμε 150 γρ. Philadelphia και 60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα. Χρειαζόμαστε επίσης ένα μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι, δύο σκελίδες σκόρδο και 100-150 ml από το νερό όπου θα βράσουν τα ζυμαρικά. Για τη γεύση χρησιμοποιούμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, ένα κουταλάκι καπνιστή πάπρικα, μισό κουταλάκι γλυκιά πάπρικα, μισό κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγη ρίγανη και, εφόσον χρειάζεται, λίγο αλάτι.

Η προετοιμασία της πανσέτας

Αρχικά βράζουμε τα μακαρόνια για περίπου δύο λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Πριν τα σουρώσουμε, κρατάμε στην άκρη 100-150 ml από το νερό τους, καθώς θα χρειαστεί για να δέσει καλύτερα η σάλτσα. Σε κρύο τηγάνι τοποθετούμε την πανσέτα μαζί με την καπνιστή και τη γλυκιά πάπρικα, το πιπέρι και τη ρίγανη. Ανάβουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή ένταση και αφήνουμε την πανσέτα να ψήσει σταδιακά, ώστε να βγάλει το λίπος της και να αποκτήσει ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα.

Συνταγή για μακαρονάδα

Η κρεμώδης σάλτσα

Μόλις η πανσέτα ροδίσει, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα, προσέχοντας να μην καεί. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και περίπου 50-70 ml από το νερό των ζυμαρικών. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 4-5 λεπτά, ώστε να δέσουν οι γεύσεις. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το Philadelphia, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και να δημιουργηθεί μια λεία και κρεμώδης σάλτσα.

Το τελικό δέσιμο

Ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά για 1-2 λεπτά. Αν η σάλτσα είναι αρκετά πηχτή, προσθέτουμε σταδιακά λίγο ακόμη από το νερό των ζυμαρικών μέχρι να αποκτήσει την κατάλληλη υφή. Το άμυλο από το νερό βοηθά τη σάλτσα να δέσει και να αγκαλιάσει καλύτερα τα μακαρόνια. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε ξανά καλά. Δοκιμάζουμε πριν προσθέσουμε αλάτι, καθώς η πανσέτα και η παρμεζάνα είναι ήδη αρκετά αλμυρές. Σερβίρουμε αμέσως, όσο η μακαρονάδα παραμένει ζεστή και η σάλτσα κρεμώδης

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου