Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κοτόπουλο «μούρλια»: Θαύμα για τον ουρανίσκο οι μπουκίτσες με τσάι του βουνού και πορτοκάλι

Θα πάθετε πλάκα!

31 Δεκεμβρίου 2022 19:13
Κοτόπουλο «μούρλια»: Θαύμα για τον ουρανίσκο οι μπουκίτσες με τσάι του βουνού και πορτοκάλι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάχνουμε το κοτόπουλο διαφορετικά με τσάι του βουνού και πορτοκάλι. Το σερβίρουμε πάνω σε λευκό ρύζι, καρολίνα ή basmati. Με αυτό το φαγητό θα μοσχομυρίσει το σπίτι.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Κοτόπουλο Cordon Bleu: Το κοτόπυολο στην πιο γευστική εκδοχή του - Συνταγή που θα "κολάσει" όποιον δοκιμάσει

Υλικά

  • 700γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • χυμό από 4 πορτοκάλια
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 κλαδάκι τσάι του βουνού
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3-4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Συνταγή για κοτόπουλο με ρύζι

Βήμα 1

Σε μια ρηχή κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει, μαζί με το κρεμμύδι και το ξύλο κανέλας.

Βήμα 2

Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού, αλατίζουμε, προσθέτουμε το κλαδάκι με το τσάι του βουνού, σκεπάζουμε με καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για μισή ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να μείνει με τη σάλτσα του.

Βήμα 3

Στο τέλος αφαιρείτε το κλαδάκι του τσαγιού, ρίχνουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια δυο βράσεις σκεπασμένο. Σερβίρουμε πάνω σε λευκό ρύζι, καρολίνα ή basmati.

Πηγή: olivemagazine.gr

Καλοκαιράκι αφού: Κοτόπουλο παγιάρ σε μαρινάδα λεμονιού

Κοτόπουλο παγιάρ, μαγειρεύεται γρήγορα και γίνεται εξαιρετικά νόστιμο, ιδιαίτερα όταν το μαρινάρουμε σε μια λεμονάτη και αρωματική μαρινάδα.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Είναι μούρλια: Μπουκίτσες κοτόπουλου με τσάι του βουνού και πορτοκάλι

Υλικά (Μερίδες: 4)

4 φιλέτα (μονά) στήθος κοτόπουλου (ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να τα ανοίξει και να τα χτυπήσει ώστε να πλατύνουν και να λεπτύνουν σαν σνίτσελ)

Για τη μαρινάδα

  • χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
  • 2 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 15 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σαλάτα

  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 ματσάκια ρόκα, χοντροκομμένη
  • 20 φύλλα βασιλικού
  • 20-30 γρ. κάππαρη, ξεπλυμένη
  • 40 γρ. ελιές μαύρες χονδροκομμένες
  • 20 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 50 γρ. παρμεζάνα, σε φλούδες

Διαδικασία

  • Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα του κοτόπουλου. Κρατάμε στην άκρη 50 ml για τη σαλάτα.
  • Βάζουμε τα φιλέτα στη μαρινάδα, ανακατεύουμε, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, να μαριναριστούν.
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Βγάζουμε ένα ένα τα φιλέτα από τη μαρινάδα και, χωρίς να τα σκουπίσουμε, τα «ψήνουμε» στο καυτό τηγάνι για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Τα βγάζουμε και τα μοιράζουμε στα πιάτα.
  • Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα μαζί με τη μαρινάδα που είχαμε κρατήσει, εκτός από το τυρί.
  • Δεν χρειάζεται να αλατίσουμε γιατί τα υλικά είναι αρκούντως αλμυρά.
  • Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε τη σαλάτα μαζί με το κοτόπουλο.

Πηγή: gastronomos.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share