Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κοτόπουλο Cordon Bleu: Το κοτόπυολο στην πιο γευστική εκδοχή του - Συνταγή που θα "κολάσει" όποιον δοκιμάσει

Η κλασική συνταγή cordon bleau με μπέικον και τυρί έμενταλ

25 Ιουλίου 2022 13:30
Κοτόπουλο Cordon Bleu: Το κοτόπυολο στην πιο γευστική εκδοχή του - Συνταγή που θα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το αγαπημένο κοτόπουλο cordon bleu στην κλασική εκδοχή του με μπέικον και τυρί στον φούρνο. Για όσους δεν το έχουν δοκιμάσει, θα γίνουν μεγάλοι φανς. Πρόκειται για ένα πιάτο με ανεπανάληπτη νοστιμιά, που ξεπερνά ακόμα και τις θερμίδες του. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για ζουμερά κοτομπιφτέκια με γέμιση από κρητική ξινομυζήθρα

Υλικά

  • 4 φέτες στήθος κοτόπουλου, χτυπημένες καλά να γίνουν πολύ λεπτές
  • 8 φέτες μπέικον
  • 4 φέτες έμενταλ
  • 1 ρηχό πιάτο με αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1-2 αυγά χτυπημένα, σε ρηχό πιάτο
  • 1 ρηχό πιάτο με φρυγανιά τριμμένη
  • 20 γρ. βούτυρο μαλακό

Κοτόπουλο Cordon Bleu: Το κοτόπυολο στην πιο γευστική εκδοχή του - Συνταγή που θα 'κολάσει' όποιον δοκιμάσει

Εκτέλεση

  • Σε κάθε φέτα κοτόπουλου βάζουμε 2 φέτες μπέικον, τη μία δίπλα στην άλλη. Από πάνω τοποθετούμε από 1 φέτα τυρί. Κλείνουμε το κοτόπουλο αναδιπλώνοντας κάθε φέτα στη μέση. Βουτάμε κάθε φιλέτο πρώτα στο αλεύρι, έπειτα στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά.
  • Βάζουμε τα φιλέτα στο ψυγείο για 30΄ και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία (αλεύρι, αυγό, φρυγανιά) για να φτιάξουμε καλή και σωστή κρούστα.
  • Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το Lurpak Soft (light) σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά τηγανίζουμε τα φιλέτα για 4΄-5΄ από κάθε πλευρά. Δοκιμάζουμε αν έχει γίνει το κοτόπουλο βυθίζοντας ένα μυτερό μαχαίρι μέχρι το κέντρο. Δεν θα πρέπει να βγει ροζ υγρό, γιατί τότε το κοτόπουλο είναι άψητο. Σερβίρουμε αμέσως με τηγανητές πατάτες, μια ωραία σος μαγιονέζας και πράσινη σαλάτα.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share