Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

"Κολασμένα" κεφτεδάκια: Ψήστε τα στον φούρνο και κάντε την διαφορά με 1 υλικό "έκπληξη"

Γεύση που συναρπάζει

20 Δεκεμβρίου 2022 10:47
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανάλαφρα και ζουμερά ψητά κεφτεδάκια κοτόπουλου με τρυφερά κολοκυθάκια και δροσερή γιαουρτοσάλτσα. Απίθανα! Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό για να βγουν αφράτα και τραγανά τα κεφετεδάκια χωρίς τηγάνισμα.

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

  • 600 γρ. κιμάς από μπούτι κοτόπουλου, κρύος από το ψυγείο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κολοκύθι τριμμένο, ελαφρά αλατισμένο και καλά στραγγισμένο
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 150 γρ. ψωμί χωριάτικο, μπαγιάτικο, μουλιασμένο σε νερό και καλά στραγγισμένο
  • 1 κουτ. σούπας ούζο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + επιπλέον για το ταψί και τα κεφτεδάκια
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη γιαουρτοσάλτσα

  • 250 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
  • 1 μέτριο καρότο, τριμμένο
  • 15 ml μέλι
  • 15 ml χυμός λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκος δυόσμος, χοντροκομμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

'Κολασμένα' κεφτεδάκια: Ψήστε τα στον φούρνο και κάντε την διαφορά με 1 υλικό 'έκπληξη'

Σκέτο μέλι: Κεφτεδάκια του ονείρου με 1 υλικό "έκπληξη" στον κιμά για απογειωτική γεύση

Λαχταριστά κεφτεδάκια μοσχαριού σε γλυκόξινη σάλτσα με μέλι. Μία συνταγή που θα απογειώσει τον ουρανίσκο σας και θα την λατρέψουν ακόμα και τα παιδιά. Η απόλυτη συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό για θεσπέσια αφράτα μπιφτέκια.

Υλικά

  • 450 γρ. βοδινός κιμάς
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας (για τα κεφτεδάκια)
  • 1 κ.σ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 50 γρ. cornflour
  • 50 γρ. σάλτσα σόγιας (για την σάλτσα)
  • 80 γρ. μέλι
  • 300 γρ. νερό
  • 1 κύβο ζωμό βοδινού θρυμματισμένο
  • 50 γρ. σησαμέλαιο
  • 1 μεγάλο μπρόκολο, κομμένο σε μπουκέτα (περίπου ενάμισι φλιτζάνι)
  • 1 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
  • 1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
  • Λίγο μπούκοβο
  • 1 κ.σ. σουσάμι

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξουμε τα κεφτεδάκια: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Πλάθουμε τον κιμά σε μικρά μπαλάκια.
  • Τοποθετούμε 2 κουταλιές της σούπας από το cornflour σε ένα πιάτο. Περνάμε τα κεφτεδάκια από το cornflour για να τα καλύψουμε.
  • Παίρνουμε το υπόλοιπο cornflour το ρίχνουμε σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με 4 κ.σ. νερό. Με ένα σύρμα χειρός προσθέτουμε και ανακατεύουμε μέσα τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, το νερό και τον θρυμματισμένο ζωμό.
  • Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή wok, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια, μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθούν ελαφρά εξωτερικά, περίπου για 8 λεπτά. Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο μέχρι να τα χρειαστούμε.
  • Σκουπίζουμε το εσωτερικό του τηγανιού μας με μπόλικο χαρτί κουζίνας. Στο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και ρίχνουμε το μπρόκολο, το σκόρδο, το τζίντζερ και το μπούκοβο. Τηγανίζουμε ελαφρά, για περίπου 5 λεπτά. Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο πιάτο. Αδειάζουμε τη σάλτσα σόγιας/μελιού στο τηγάνι. Βράζουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας και προσθέτουμε τα κεφτεδάκια. Μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα, περίπου 6-7 λεπτά.
  • Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα τους, μαζί με το μπρόκολο, ή πάνω από ρύζι αν το θέλουμε. Τελειώνουμε με σουσάμι.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share