Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

"Ζουμπουρλούδικα" μπιφτέκια: Ξεχάστε το ψωμί και το ξύδι - Το μυστικό για αφράτο κιμά βρίσκεται σε 1 υλικό

Θα μας θυμηθείτε!

3 Δεκεμβρίου 2022 11:58
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα πιάτο φαγητού που μπορεί να δελεάσει και τον πιο δύσκολο καλεσμένο είναι σίγουρα τα μπιφτέκια, είτε συνοδεύονται από ρύζι ή πατάτες, είτε με λίγη δροσερή σαλάτα.

Αν και η διαδικασία παρασκευής τους είναι απλή και θεωρείται ένα από τα εύκολα φαγητά, είναι γεγονός πως πολλές φορές μπορεί και να μην πετύχουν. Υπάρχουν κάποια μυστικά για να βγουν τα μπιφτέκια μας ζουμερά και αφράτα και μόλις τα ανακαλύψαμε. Με την ευκαιρία, δείτε

Με μια έρευνα στο διαδίκτυο είδαμε πως στο επίσημο κανάλι στο YouTube του Live Kitchen έχουν αποκαλυφθεί τα 3 μυστικά για σίγουρη επιτυχία. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για ρολό κιμά με πατάτα.

Υλικά

  • 500 γ μοσχαρίσιο 500γ χοιρινό κιμά
  • 2 κρεμμύδια στον τρίφτη
  • 1 δοντάκι σκόρδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι η μισό μισό με νοστιμιά
  • 2 κουταλάκια ρίγανη
  • 1κτγ γλυκό κόκκινο πιπέρι
  • 1/3 του κουταλιού μαύρο πιπέρι
  • 3 κουταλάκια της σούπας λάδι
  • ψωμί η φρυγανιά 100γρ
  • 1/2 κτγ μουστάρδα
  • 1/2κτγ κύμινο
  • 1/3 κτγ μπαχάρι τριμμένο
  • 2 κτγ μπεκιν
  • 1 κτγ ξύδι
  • προαιρετικό 2 αυγά

Εκτέλεση

  • Το πρώτο βήμα για τη συνταγή μας είναι να πάρουμε την ψίχα από το ψωμί και να την χτυπήσουμε στον τρίφτη. Μόλις έχουν γίνει σαν φρυγανιά, βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και τρίβουμε και τα κρεμμύδια.
  • Αφού τρίψουμε στον τρίφτη τα κρεμμύδια, το πρώτο μυστικό είναι να το σοτάρουμε ελάχιστα στο τηγάνι με λίγο λάδι και σκόρδο. Αυτό βοηθάει στο να μην μας ενοχλήσει το κρεμμύδι στο στομάχι ενώ ρουφάει τα υγρά και βγαίνουν οι μυρωδιές στο μπιφτέκι μας.
  • Στη συνέχεια, αφαιρούμε από τη φωτιά και μέσα στο μπολ με τον κιμά ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το τριμμένο ψωμί, τη ρίγανη, το πιπέρι και τα υπόλοιπα μυρωδικά μας. Βάζουμε στο μείγμα μας το λάδι και στο τέλος ρίχνουμε την κουταλιά μουστάρδας αλλά και το μπαλσάμικο. Πλάθουμε καλά τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Ρίχνουμε στο μείγμα 2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ. Αυτό θα βοηθήσει να φουσκώσουν τα μπιφτέκια μας ενώ δεν θα κολλήσουν στη σχάρα.
  • Αν θέλουμε να αποθηκεύσουμε τα μπιφτέκια μας στην κατάψυξη, απλώνουμε μια μεμβράνη, πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τυλίγουμε προσεκτικά.
  • Σε δυνατή φωτιά και σε ένα σχαροτήγανο βάζουμε τα μπιφτέκια μας να ψηθούν.Tip2: Μόλις δούμε πως ολόγυρα τα μπιφτέκια μας παίρνουν ένα λευκό χρώμα, είναι έτοιμα να τα γυρίσουμε.
  • Αφού έχουμε βάλει τα μπιφτέκια στη σχάρα, πριν αποσύρουμε από τη φωτιά τα αλείφουμε με λίγη κέτσαπ σε κάθε πλευρά.
  • Τα μπιφτέκια μας είναι έτοιμα. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με baby πατάτες ή σαλάτα.

Τα βασικά της... τέχνης του κιμά: Ο απόλυτος κανόνας που πρέπει πάντα να ακολουθείς όταν ψήνεις μπιφτέκια

Είναι γεγονός πως στο ψητό κρέας όλοι έχουμε τα γούστα μας. Άλλοι θέλουν την μπριζόλα τους «κάρβουνο», ας πούμε, και άλλοι την προτιμούν βουτηγμένη στο αίμα. Δεν μοιραζόμαστε εξάλλου τον ίδιο ουρανίσκο και οι προτιμήσεις όλων είναι σεβαστές. Αρκεί να μη μιλάμε για μπιφτέκια!

Δείτε επίσης: Βάζει βούτυρο στα μπιφτέκια και μετά τα ρίχνει στον φούρνο - Μοναδικό αποτέλεσμα

Όπως μας λέει ο μέγας Αμερικανός γκουρού του μπάρμπεκιου Myron Mixon στο εμβληματικό βιβλίο του «Everyday Barbecue: At Home with America’s Favorite Pitmaster», ο μοσχαρίσιος κιμάς έχει περισσότερα βακτήρια από το κρέας. Κι έτσι όταν ψήνουμε μπιφτέκια είναι υποχρεωτικό να βγαίνουν από τη σχάρα καλοψημένα. «Χωρίς ροζ κομμάτια στο κέντρο», τονίζει χαρακτηριστικά.

Αν έχουμε μάλιστα αμφιβολία για το πόσο καλά ψημένο είναι, προτείνει να ζητήσουμε τη βοήθεια ενός θερμομέτρου κρέατος ώστε να σιγουρευτούμε πως η θερμοκρασία του στο κέντρο δεν είναι κάτω από τους 70 βαθμούς Κελσίου.

Τα βασικά της... τέχνης του κιμά: Ο απόλυτος κανόνας που πρέπει πάντα να ακολουθείς όταν ψήνεις μπιφτέκια

Το κόλπο της γιαγιάς με το γάλα που απογειώνει τα μπιφτέκια σας

Τα μυστικά στον τομέα της μαγειρικής δεν σταματούν ποτέ και πάντα μας εκπλήσσουν. Ακόμη και για το πιο απλό φαγητό υπάρχει ένα μυστικό που θα το αναβαθμίσει, όπως τα μπιφτέκια. Μπορεί θεωρητικά να ανήκει στην κατηγορία με τα απλά φαγητά που μπορεί να φτιάξει κι ένας εργένης ή ένας φοιτητής αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν κάποια σημεία "κλειδιά" που θα απογειώσουν την γεύση τους. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό μυστικό για τα τέλεια μπιφτέκια, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν προσθέσετε στα μπιφτέκια σας σιμιγδάλι.

Θέλετε τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια; Η λύση είναι απλούστατη και κρύβεται στο γάλα. Προσθέστε στον κιμά σας περίπου 3 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο ή εβαπορέ και τα μπιφτέκια σας θα γίνουν τόσο αφράτα που ούτε καν περιμένατε.

Ο λόγος είναι πως το γάλα προσδίδει την απαραίτητη υγρασία και παράλληλα σπάει τις ίνες του κιμά με αποτέλεσμα να τον "μαλακώνει".

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share