Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ότι πρέπει για τη λιγούρα: Αρωματική τυρόπιτα χωρίς φύλλο με χαμηλά λιπαρά και φρέσκα μυρωδικά – Έτοιμη σε χρόνο ντε τε

Με ελάχιστες θερμίδες

16 Νοεμβρίου 2022 16:56
Ότι πρέπει για τη λιγούρα: Αρωματική τυρόπιτα χωρίς φύλλο με χαμηλά λιπαρά και φρέσκα μυρωδικά – Έτοιμη σε χρόνο ντε τε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θα μοσχοβολήσει το σπίτι με αυτή την αρωματική τυρόπιτα. Η συνταγή είναι πανεύκολη και γρήγορη στην ετοιμασία και το αποτέλεσμα είναι από άλλο πλανήτη.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Τυρόπιτα "ποίημα" με 4 τυριά και γιαούρτι έτοιμη στη στιγμή

Λαχταριστή και αρωματική τυρόπιτα χωρίς φύλλο, για εσάς που κουράζεστε να ανοίγετε φύλλο ή δεν αγαπάτε το φύλλο. Με χαμηλά λιπαρά και έτοιμη σε 20′! Αυτή η συνταγή είναι ονειρική και από θέμα γεύσης και από προετοιμασίας.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  • 750 γρ. γάλα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού πολέντα (σιμιγδάλι καλαμποκιού – στα ράφια με τα άλευρα μεγάλων σούπερ μάρκετ)
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού λευκό τυρί άλμης με χαμηλά λιπαρά, θρυμματισμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κατίκι
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. ρεγκάτο με χαμηλά λιπαρά, τριμμένο
  • 3 αυγά, προτιμάμε βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • πάπρικα σε νιφάδες

 Ότι πρέπει για τη λιγούρα: Αρωματική τυρόπιτα χωρίς φύλλο με χαμηλά λιπαρά και φρέσκα μυρωδικά – Έτοιμη σε χρόνο ντε τε

Διαδικασία

Για την εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με το λευκό τυρί και το κατίκι.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την πολέντα με το μπέικιν πάουντερ.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα πολέντας-μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτη.

Μόλις πήξει το μείγμα, το αδειάζουμε στο μπολ με τα αυγά και τα τυριά, προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και την πάπρικα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Αλείφουμε με το μισό ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί, απλώνουμε μέσα το μείγμα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο ρεγκάτο και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο για να κάνει κρούστα.

Ψήνουμε για 40-45 λεπτά.

Σερβίρουμε την εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο ζεστή, σε κομμάτια και συνοδεύουμε με μια λαχανοσαλάτα.

Καλή επιτυχία!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share