Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τυρόπιτα "ποίημα" με 4 τυριά και γιαούρτι έτοιμη στη στιγμή

Λιώνει στο στόμα!

16 Νοεμβρίου 2022 10:41
Τυρόπιτα

Συνταγή για κλασική τυρόπιτα με 4 διαφορετικά τυριά και γιαούρτι έτοιμη σε χρόνο ντε τε. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για μπουρεκάκια τυριού με ανθότυρο.

ΥΛΙΚΑ

Για την πίτα

  • 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο


Για τη γέμιση

  • 500 γρ. τυρί φέτα, τριμμένη
  • 350 γρ. τυρί ένταμ, τριμμένο
  • 100 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 90 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 260 γρ. γιαούρτι
  • 4 τμχ. αυγά
  • 2 τμχ. κρόκο αυγού
  • 10 γρ. αλάτι

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

Μπουρεκάκια τυριού με ανθότυρο: Μία εναλλακτική συνταγή της αγαπημένης μας τυρόπιτας

Τραγανά μπουρεκάκια με πλούσια τυρένια γέμιση που θα γίνουν ο αγαπημένος σας μεζές για να συνοδέψετε το ούζο. Μία άκρως καλοκαιρινή επιλογή που θα ξετρελάνει τον ουρανίσκο σας!

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Φτιάξτε μόνοι σας πεντανόστιμη σπιτική τυρόπιτα κουρού!

Υλικά

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 250γρ. κοπανιστή
  • 100γρ. ανθότυρο
  • πιπέρι άσπρο, φρεσκοτριμμένο
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 κρόκο αβγού χτυπημένο με 1 κουτ. σούπας νερό
  • μαύρο σουσάμι για το πασπάλισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμιγνύετε την κοπανιστή με το ανθότυρο και προσθέτετε λίγο άσπρο πιπέρι.

Βήμα 2

Ανοίγετε τα φύλλα και τα κόβετε κατά πλάτος στα τρία. Στοιβάζετε τις λωρίδες και τις σκεπάζετε με μια νωπή πετσέτα για να μη ξεραθούν. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο με το λιωμένο βούτυρο.

Βήμα 3

Παίρνετε μια λωρίδα φύλλου, την αλείφετε με το μίγμα λαδιού-βουτύρου και στρώνετε στην κάτω άκρη και κατά πλάτος μία κουταλιά σούπας από τη γέμιση τυριού. Τυλίγετε σε ρολό γυρίζοντας τις άκρες μέσα για να καλυφθεί η γέμιση. Συνεχίζετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 4

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λαδώνετε καλά ένα ταψί και τοποθετείτε μέσα τα μπουρεκάκια. Αλείφετε την επιφάνειά τους με κρόκο αβγού και πασπαλίζετε με το μαύρο σουσάμι.

Βήμα 5

Ψήνετε τα μπουρεκάκια στο φούρνο για 15-20 λεπτά. Σερβίρετε τα μπουρεκάκια ζεστά.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share