Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022

Ζαχαρούχο γάλα, σοκολάτα και καρύδια: Πώς με τρεις κινήσεις «απογειώνεται» το γλυκό ψυγείου!

Μυθικό αποτέλεσμα για τον ουρανίσκο σας

24 Σεπτεμβρίου 2022 10:38
Ζαχαρούχο γάλα, σοκολάτα και καρύδια: Πώς με τρεις κινήσεις «απογειώνεται» το γλυκό ψυγείου!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athnemagazine.gr σας βρήκε τη συνταγή για το πιο νόστιμο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα! Με 3 μόνο υλικά και 3 κινήσεις χωρίς ψήσιμο έχετε ένα υπέροχο γλυκάκι για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους!

Υλικά:

  • 500 γρ κουβερτούρα σοκολάτα, τεμαχισμένη
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (ή λιγότερο αν δεν το θέλετε πολύ γλυκό. στη θέση του υπολοίπου βάζουμε φυτική κρέμα γάλακτος)
  • 150 γρ σχετικά ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση:

Τοποθετείστε σε ένα ταψάκι ένα φύλλο λαδόκολλας και αλείψτε το με βούτυρο.

Λιώνετε τη σοκολάτα με το ζαχαρούχο γάλα σε μπεν μαρι και ανακατέψτε στο τέλος και τα καρύδια.

Τοποθετείστε το μείγμα στο ταψί. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και το βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Βγάλτε από το ψυγείο το γλυκό, τραβήξτε μακριά το χαρτί και κόψτε το σε τετράγωνα κομματάκι ή μακρόστενες μπάρες.

γλυκο-ψυγειου-σοκολατα-24-9

Κέικ σοκολάτας σιροπιαστό με ζαχαρούχο γάλα!

Θέλετε να κάνετε ένα γρήγορο, οικονομικό, γευστικό και εύκολο γλυκό; Τότε, φτιάξτε σιροπιαστό κέικ σοκολάτας με ζαχαρούχο γάλα! Σε περίπτωση, όμως, που θέλετε να φτιάξετε κάτι πιο κλασικό, δοκιμάστε το κέικ μαρμπρέ με ζαχαρούχο γάλα.

Για το κεικ:
– 400 γραμμάρια Φαρίνα
– 100 γραμμάρια Κακάο
– 400 γραμμάρια Ζάχαρη
– 650 ml γάλα φρέσκο
– 250 ml ηλιέλαιο
– 2 βανιλιες
– 3 αυγά
– 1 κουταλιά του γλυκού κοφτή, αλάτι

Για το γλάσο σιροπιάσματος:
– 2 κουτιά ζαχαρούχο
– 250 κουβερτούρα γάλακτος

Για την σαντιγί:
– 2 φακ. Garni
– 500 ml γάλα φρέσκο παγωμένο

Για το κέικ:– Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ.
– Ρίχνουμε το μείγμα μας, που είναι αρκετά αραιό, σε ένα πυρεξ που εχουμε λαδώσει.
– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά στον αέρα.

– Ρίχνουμε την κουβερτούρα, ανακατεύοντας συνέχεια για να λιώσει.

γλυκο-ψυγειου-σοκολατα-24-9

Για τη σαντιγί:– Χτυπάμε το περιεχόμενο των φακέλων, με το γάλα για 5 λεπτά έως ότου να σφίξει η σαντιγί μας.
– Βάζουμε τη σαντιγί στο ψυγείο.
– Μόλις γίνει το κεικ, το βγάζουμε από τον φούρνο.
– Αφήνουμε το κέικ να χλιαρέψει.
– Ανοίγουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια του, με το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας.
– Ρίχνουμε το σοκολατένιο γλάσο, που είναι ζεστό και το αφήνουμε στην άκρη.
– Μετά από κάνα μισάωρο το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
– Μετά Ρίχνουμε την σαντιγί, πασπαλίζουμε με τρίμματα κουβερτουρας και το διατηρούμε στο ψυγείο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share