Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020

Αφράτο κέικ με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 4 υλικά!

Θα κολλήσετε!

10 Ιανουαρίου 2020 11:07
Αφράτο κέικ με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 4 υλικά!

Ένα φανταστικό και αφράτο κέικ με ζαχαρούχο γάλα με 4 μόνο υλικά! Θα πάθετε πλάκα με την γεύση.

Όσο εύκολη είναι η παρασκευή του και τόσο λαχταριστό είναι. Το ζαχαρούχο γάλα μπορεί να σας λύσει τα χέρια και να δώσει μια ξεχωριστή γεύση στα γλυκά σας, όπως και σε αυτό το πανεύκολο και πρόχειρο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι!

Υλικά

1 κουτί ζαχαρούχο
4 αυγά
150 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ βουτυρο γάλακτος λιωμένο
3βανίλιες προαιρετικά

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αβγά ένα ένα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα.

Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τις βανίλιες.

Τέλος το αλεύρι

Ψήνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.Στον αερα ο χρόνος ψησίματος είναι ενδεικτικός.

Εάν δεν σας αρέσει η γεύση από το ζαχαρούχο, μπορειίε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.Το απογειώνει!

Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα, σοκολάτα και άλλα 4 υλικά!

Μια πολύ εύκολη συνταγή για γλυκό ψυγείου. Απολαύστε ένα υπέροχο παγωμένο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα και κομματάκια σοκολάτας, με 4 μόνο υλικά και... χωρίς ψήσιμο!

Άλλη μια συνταγή με ζαχαρούχο γάλα που θα σας ξετρελάνει. Αν θέλετε να δοκιμάστε κάτι ακόμα πιο απλό, απλά βυθίστε το κουτάκι με το ζαχαρούχο γάλα μέσα σε νερό και δείτε τι θα γίνει!

Υλικά συνταγής

300 γρ. μπισκότα τύπου Μιράντα ή Μαριάννα
600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%, κρύα
1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
250 γρ. σοκολάτα Crunchie της Cadbury, κομμένη σε μικρά κομματάκια [*]

Εκτέλεση συνταγής

Στρώνετε με λαδόκολλα ταψιά με διάμετρο βάσης 18 x 28 εκ. και στρώνετε στη βάση τους τα μπισκότα, το ένα δίπλα στο άλλο, φροντίζοντας να καλύψουν τις βάσεις καλά και να μην υπάρχουν κενά. Αν χρειαστεί κόβετε τα μπισκότα σε κομματάκια και τα τοποθετείτε στα κενά περιμετρικά της βάσης ή και σε τυχόν κενά επάνω από τα ήδη στρωμμένα μπισκότα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ σε πηχτή σαντιγί. Προσθέτετε και το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε στο μείγμα τα 150 γρ. σοκολάτας κομμένη σε κομματάκια και ανακατεύετε με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί ισομερώς.
Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότων, ισομερώς μοιρασμένο στα 2 ταψιά, ισιώνετε την επιφάνειά τους και πασπαλίζετε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα 100 γρ. κομματάκια σοκολάτας, μοιρασμένα σε ίσα μέρη στα 2 ταψάκια.
Τα βάζετε στη κατάψυξη για ένα βράδυ, ή μέχρι να σταθεροποιηθεί και παγώσει καλά το μείγμα. Πριν σερβίρετε βγάζετε το γλυκό σας από τη κατάψυξη το αφήνετε για 10 λ σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
[*] Αντί για σοκολάτα Crunchie της Cadbury, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Twix, ή Mars, ή Snickers ή ακόμα και Bounty ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Δροσερό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα!

Το Athensmagazine.gr σας φτιάχνει την διάθεση με το καλημέρα και την συνταγή για υπέροχο δροσερό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα! Αν όμως, προτιμάτε να φτιάξετε κάτι πιο οικονομικό μπορείτε να κάνετε γλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά.

Πάμε να δούμε αναλυτικά και αυτή την συνταγή:

Συστατικά0/15 συστατικά
Παντεσπάνι
4 αυγά
165 γρ φαρίνα
200 γρ ζάχαρη
3 κουταλιές κακάο
2 βανίλιες
Γέμιση
400 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ ινδοκάρυδο
Επικάλυψη σοκολάτας
200 ml γάλα
200 ml νερό
160 γρ ζάχαρη
1½ κουταλιά αλεύρι

Οδηγίες

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.

Την απλώνουμε σε μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.

Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε το ινδοκάρυδο.

Για μεγαλύτερη ευκολία χωρίζουμε το κρύο παντεσπάνι σε 2 μέρη και βάζουμε το ένα ως βάση σε αποσπώμενη φόρμα.

Από πάνω απλώνουμε το μείγμα με την καρύδα και σκεπάζουμε με το άλλο παντεσπάνι.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, το νερό, την ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.

Την απλώνουμε ζεστή πάνω από το γλυκό, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share