Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τόσο καιρό μαγειρεύαμε λάθος: Βάζει μια παγωμένη μπριζόλα σε καυτό ελαιόλαδο και πετυχαίνει... διάνα!

Το μυστικό που όλοι πρέπει να ξέρουν

28 Ιουνίου 2022 10:37
Τόσο καιρό μαγειρεύαμε λάθος: Βάζει μια παγωμένη μπριζόλα σε καυτό ελαιόλαδο και πετυχαίνει... διάνα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πρόκειται να σας υποδείξουμε ένα λάθος που όλοι κάνουμε όταν μαγειρεύουμε μπριζόλες. Τι θα γίνει αν ρίξετε μια παγωμένη μπριζόλα σε καυτό ελαιόλαδο;

Είτε την προτιμάτε ξεροψημένη είτε ζουμερή, έχουμε το μυστικό για να την προετοιμάσετε, να την κάνετε ακόμα πιο λαχταριστή, στο σπίτι σας! Ποιο είναι αυτό το μυστικό; Δεν την ξεπαγώνουμε! Εκτός όμως από αυτό το μυστικό, δείτε εδώ τι να κάνετε για να είναι σκληρό το κρέας σας.

Πήρε μία μπριζόλα και την έβαλε κάτω από τη βρύση - Θα σας λύσει τα χέρια

Αυτό το κόλπο με την μπριζόλα μπορεί να σας κάνει να εξοικονομήσετε χρήματα και σίγουρα αξίζει να το κάνετε. Γνωρίζουμε ότι ένα σπίτι για να διατηρηθεί έχει πολλά έξοδα, και εμείς σας βρήκαμε τρόπους για να τα μειώσετε.

Ακόμα ένα κόλπο που θα σώσει το κρέας και δεν θα χρειαστεί να το πετάξετε, μετά από αυτό εδώ. Φανταστείτε να ανοίγετε το ψυγείο και να ανακαλύπτετε ότι το κρέας σας είναι έτοιμο να χαλάσει ή να ανοίγετε το λογαριασμό του νερού κάθε δίμηνο… Είναι σαν να πετάτε τα χρήματά σας στην τουαλέτα και μετά να τραβάτε το καζανάκι!

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να κάνουμε οικονομία στις καθημερινές μας υποχρεώσεις (πόσο να «κόψουμε» πια;), στο βίντεο όμως που θα δείτε παρακάτω σας έχουμε ετοιμάσει 7 τρόπους που σίγουρα δεν είχατε σκεφτεί, για να μένει και κάτι στην τσέπη.

Κάνει τις μπριζόλες «κόλαση»! Το μεγάλο μυστικό με το σκόρδο - Συνοδεύστε τις με αρωματική κρέμα πολέντας

Ζουμερές μπριζόλες που ετοιμάζετε στο πι και φι και συνοδεύετε με λαχταριστή κρέμα πολέντας, που τους πάει πολύ. Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Το "μυστικό" της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για ζουμερή μπριζόλα με πατάτες λεμονάτες

Υλικά

Για τις μπριζόλες

  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 μπριζόλες χοιρινές λαιμού με κόκαλο, πάχους 1½ εκ.
  • 4 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ, στραγγισμένα από τον χυμό τους
  • 3 φιλέτα αντζούγιας, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 100ml κρασί λευκό

Για την κρέμα πολέντας

  • 170ml γάλα
  • 450γρ. ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου
  • 150γρ. πολέντα
  • 40γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 50γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα. Σε μια χαμηλή και φαρδιά, πυρίμαχη κατσαρόλα με αποσπώμενο χερούλι (που μπαίνει και στον φούρνο) ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες, τις βάζετε στην κατσαρόλα (αν δεν χωρούν όλες μαζί τις βάζετε ανά δύο) και τις ροδίζετε καλά και από τις δύο πλευρές. Βγάζετε τις μπριζόλες από την κατσαρόλα και τις ακουμπάτε σε πιάτο.

Βήμα 2

Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρετε το σκόρδο για μισό λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα. Προσθέτετε τα ντοματάκια, τις αντζούγιες, το θυμάρι και το κρασί. Αφήνετε να πάρουν μια δυο βράσεις και βάζετε ξανά τις μπριζόλες στην κατσαρόλα. Μεταφέρετ την κατσαρόλα στον φούρνο και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.

Βήμα 3

Για την πολέντα: βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα και τον ζωμό. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Κατόπιν, προσθέτετε την πολέντα πασπαλιστά, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα.

Βήμα 4

Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα το τυρί, το βούτυρο και τα μυρωδικά. Δοκιμάζετε το αλατοπίπερο.

Βήμα 5

Μοιράζετε την πολέντα σε μεγάλα πιάτα, τοποθετείτε από μια μπριζόλα σε κάθε πιάτο, περιχύνετε με λίγη σάλτσα από τις μπριζόλες και σερβίρετε.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share