Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022

Πανδαισία γεύσεων στο πιάτο σας: Φιλέτο κοτόπουλου με μαρινάδα γιαουρτιού

Πεντανόστιμο φαγητό!

22 Μαΐου 2022 18:30
Πανδαισία γεύσεων στο πιάτο σας: Φιλέτο κοτόπουλου με μαρινάδα γιαουρτιού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία λαχταριστή συνταγή με κοτόπουλο και μαρινάδα γιαουρτιού είναι η ιδανική επιλογή για ένα λαχταριστό γεύμα με δροσερή αίσθηση. Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή και δεν θα χάσεις!

Παράλληλα, αυτή είναι η πιο νόστιμη μαρινάδα για τις μοσχαρίσιες μπριζόλες.

Υλικά

  • Κοτόπουλο 700 γρ (3 κομμάτια) φιλέτο στήθος
  • Γιαούρτι Στραγγιστό 100 γρ
  • Ελαιόλαδο 1 κτσ
  • Αλάτι 1 κτγ
  • Πάπρικα 1/2 κτγ γλυκιά
  • Κουρκουμάς 1/2 κτγ
  • Πιπέρι 1/4 κτγ
  • Σκόρδο 1 σκελίδα
  • Για τα λαχανικά
  • Πατάτες 2
  • Μελιτζάνα 1
  • Κρεμμύδι 1 μέτριο
  • Πιπεριά 2 πράσινες
  • Πιπεριά 1 κόκκινη
  • Κολοκυθάκια 1
  • Ντομάτα 2
  • Ελαιόλαδο 70 γρ
  • Θυμάρι 1/2 κτγ
  • Ρίγανη 1/2 κτγ
  • Μουστάρδα 1 κτσ
  • Αλάτι 1,5 κτγ
  • Πιπέρι 1/2 κτγ
  • Πάπρικα 1/2 κτγ γλυκιά

Εκτέλεση

  • Χαράζουμε τα 3 κομμάτια από το φιλέτο κοτόπουλο και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το γιαούρτι, το αλάτι , το ελαιόλαδο ,την πάπρικα, τον κουρκουμά, το πιπέρι και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα κομμάτια κοτόπουλου και τα αναμιγνύουμε πολύ καλά να πάει η μαρινάδα παντού. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα ταψί 35χ43 εκ.
  • Προσθέτουμε μέσα στα λαχανικά το ελαιόλαδο, την μουστάρδα , την πάπρικα , το αλάτι ,την ρίγανη , το θυμάρι και το πιπέρι ανακατεύοντας τα όλα τα λαχανικά πολύ καλά. Βάζουμε πάνω από το ταψί μια σχάρα και τοποθετούμε στην σειρά τα 3 κομμάτια από το φιλέτο κοτόπουλου
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 35-40 λεπτά στους 180 c. Το φαγητό με το φιλέτο και τα λαχανικά είναι έτοιμο να το απολαύσουμε εμείς και οι αγαπημένοι μας!! Ένα πολύ γευστικό και υγιεινό καλοκαιρινό φαγητό!
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share