Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Υπέροχο δροσερό γλύκισμα μπανάνας με 4 υλικά και 3 μόνο κινήσεις σε 10΄

Πανεύκολη, γρήγορη και οικονομικη συνταγή που θα λατρέψετε

20 Μαΐου 2022 13:47
Υπέροχο δροσερό γλύκισμα μπανάνας με 4 υλικά και 3 μόνο κινήσεις σε 10΄
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο γλυκάκι. Μια συνταγή για ένα υπέροχο δροσερό γλύκισμα μπανάνας με 4 υλικά και 3 μόνο κίνησεις σε 10΄. Επίσης, δείτε την συνταγή για ένα γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπισκότα! Είναι ένα υπέροχο και κρεμώδες γλυκό που σίγουρα θα το απολαύσει όλη η οικογένεια.

Υλικά:

  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι με γεύση μπανάνα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
  • 1 μπανάνα
  • 1 κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί

Εκτέλεση:

  • Χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και πολτοποιήστε τη μπανάνα στο multi.
  • Σε ένα μπολ, αναμείξτε καλά με σύρμα τα γιαούρτια με τη πολτοποιημένη μπανάνα. Προσθέτετε και τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
  • Βάζετε τη κρέμα σε ποτήρια και όταν τη σερβίρετε προσθέστε φέτες φρέσκιας μπανάνας και με τρίμμα κουβερτούρας ή τριμμένο μπισκότο.*

Υπέροχο δροσερό γλύκισμα μπανάνας με 4 υλικά και 3 μόνο κινήσεις σε 10΄

  • Εναλλακτικά μπορείτε να πάρετε μπισκότα σαβαγιάρ να τα σπάσετε με τα χέρια σας [κρατείστε για διακόσμηση] τοποθετείστε τα μέσα στη κρέμα και πασπαλίστε στο τέλος την επιφάνεια.

Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με ελάχιστες θερμίδες!

Εύκολο, γρήγορο και ελαφύ γλυκό ψυγείο τα οποίο δε στερείται γεύσης και απόλαυσης. Στερείται μονάχα των περιττών θερμίδων, αφού δεν περιέχει γάλα, αυγά ή βούτυρο.

Ωστόσο, το Athensmagazine.gr σας προτείνει θεϊκή τάρτα με ζαχαρούχο γάλα και πορτοκάλι.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το γλυκο ψυγείου είναι:

Για τη βάση:

  • 1 πακέτο φρυγανιές (15 τεμάχια)

Για το σιρόπι:

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Λίγο χυμό λεμονιού

Για τη κρέμα βανίλιας:

  • 3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 3 κουταλάκια γλυκού κορν-φλάουρ
  • 8 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού φυτική κρέμα
  • 2 βανίλιες
  • 12 κουταλιές σούπας ζάχαρη

Για τη κρέμα πορτοκάλι:

  • 1 λίτρο χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 6 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ

Επί το έργον:

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 2-3 λεπτά.
  • Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από την εστία της κουζίνας μας και αφήνουμε να χλιάνει.
  • Παίρνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε τις φρυγανιές τη μία δίπλα στην άλλη χωρίς να αφήνουμε κενά (χωράει 12-13 φρυγανιές).
  • Με ένα κουτάλι σούπας σιροπιάζουμε τις φρυγανιές καλά έτσι ώστε όταν τις ακουμπάμε να μην τις νιώθουμε σκληρές να είναι μαλακές.
  • Το σιρόπι μπορεί να μην χρειαστεί όλο και να μας περισσέψει 1/2 φλιτζάνι περίπου.
  • Μην το προσθέσετε στις φρυγανιές γιατί θα το βγάλει στο πυρέξ.
  • Αν το πυρέξ είναι λίγο μεγαλύτερο και χωράει 15 φρυγανιές, τότε θα χρειαστείτε όλο το σιρόπι.

Ετοιμάζουμε τη κρέμα βανίλιας:

  • Ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου σε μία κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν τα υλικά και βάζουμε τη κατσαρόλα στην εστία της κουζίνας μας.
  • Βράζουμε σε χαμηλή ένταση μέχρι να πήξει, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς να μην κολλήσει η κρέμα στο πάτο της κατσαρόλας.
  • Όταν δούμε ότι έχει πήξει αποσύρουμε από την εστία τη κατσαρόλα και αφήνουμε να χλιάνει.
  • Κατά διαστήματα ανακατεύουμε τη κρέμα για να μην κάνει κρούστα στην επιφάνεια.
  • Αδειάζουμε τη κρέμα πάνω στις φρυγανιές προσεκτικά και την απλώνουμε να πάει παντού με ένα κουτάλι.

 Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με ελάχιστες θερμίδες!

Ετοιμάζουμε τη κρέμα πορτοκαλιού:

  • Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, το κορν-φλάουρ, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί το κορν-φλάουρ και βάζουμε τη κατσαρόλα πάνω στην εστία της κουζίνας μας.
  • Βράζουμε σε χαμηλή ένταση τη κρέμα μέχρι να πήξει ενώ ανακατεύουμε συνεχώς να μην μας κολλήσει.
  • Μόλις πήξει η κρέμα αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
  • Για να μην κάνει κρούστα στην επιφάνεια η κρέμα πορτοκαλιού, ανακατεύουμε ανά τακτικά διαστήματα.
  • Μόλις κρυώσει πολύ καλά την απλώνουμε πάνω στη κρέμα βανίλιας προσεκτικά και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
  • Σερβίρουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share