Χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και πολτοποιήστε τη μπανάνα στο multi.
Σε ένα μπολ, αναμείξτε καλά με σύρμα τα γιαούρτια με τη πολτοποιημένη μπανάνα. Προσθέτετε και τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
Βάζετε τη κρέμα σε ποτήρια και όταν τη σερβίρετε προσθέστε φέτες φρέσκιας μπανάνας και με τρίμμα κουβερτούρας ή τριμμένο μπισκότο.*
Εναλλακτικά μπορείτε να πάρετε μπισκότα σαβαγιάρ να τα σπάσετε με τα χέρια σας [κρατείστε για διακόσμηση] τοποθετείστε τα μέσα στη κρέμα και πασπαλίστε στο τέλος την επιφάνεια.
Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με ελάχιστες θερμίδες!
Εύκολο, γρήγορο και ελαφύ γλυκό ψυγείο τα οποίο δε στερείται γεύσης και απόλαυσης. Στερείται μονάχα των περιττών θερμίδων, αφού δεν περιέχει γάλα, αυγά ή βούτυρο.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το γλυκο ψυγείου είναι:
Για τη βάση:
1 πακέτο φρυγανιές (15 τεμάχια)
Για το σιρόπι:
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
Λίγο χυμό λεμονιού
Για τη κρέμα βανίλιας:
3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
3 κουταλάκια γλυκού κορν-φλάουρ
8 φλιτζάνια τσαγιού νερό
2 φλιτζάνια τσαγιού φυτική κρέμα
2 βανίλιες
12 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Για τη κρέμα πορτοκάλι:
1 λίτρο χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
Χυμό από 1/2 λεμόνι
6 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
Επί το έργον:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 2-3 λεπτά.
Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από την εστία της κουζίνας μας και αφήνουμε να χλιάνει.
Παίρνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε τις φρυγανιές τη μία δίπλα στην άλλη χωρίς να αφήνουμε κενά (χωράει 12-13 φρυγανιές).
Με ένα κουτάλι σούπας σιροπιάζουμε τις φρυγανιές καλά έτσι ώστε όταν τις ακουμπάμε να μην τις νιώθουμε σκληρές να είναι μαλακές.
Το σιρόπι μπορεί να μην χρειαστεί όλο και να μας περισσέψει 1/2 φλιτζάνι περίπου.
Μην το προσθέσετε στις φρυγανιές γιατί θα το βγάλει στο πυρέξ.
Αν το πυρέξ είναι λίγο μεγαλύτερο και χωράει 15 φρυγανιές, τότε θα χρειαστείτε όλο το σιρόπι.
Ετοιμάζουμε τη κρέμα βανίλιας:
Ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου σε μία κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν τα υλικά και βάζουμε τη κατσαρόλα στην εστία της κουζίνας μας.
Βράζουμε σε χαμηλή ένταση μέχρι να πήξει, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς να μην κολλήσει η κρέμα στο πάτο της κατσαρόλας.
Όταν δούμε ότι έχει πήξει αποσύρουμε από την εστία τη κατσαρόλα και αφήνουμε να χλιάνει.
Κατά διαστήματα ανακατεύουμε τη κρέμα για να μην κάνει κρούστα στην επιφάνεια.
Αδειάζουμε τη κρέμα πάνω στις φρυγανιές προσεκτικά και την απλώνουμε να πάει παντού με ένα κουτάλι.