Αμαρτωλό γλυκό ψυγείου με φράουλες: Το πιο εύκολο και νόστιμο cheesecake
Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!
16 Απριλίου 2022 11:17
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Εάν έχεις όρεξη για ένα απολαυστικό και δροσερό γλυκάκι με τις αγαπημένες σου φράουλες, τότε δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις την παρακάτω εύκολη συνταγή για νόστιμο cheesecake.
κρέμα γάλακτος παγωμένη με 35% λιπαρά χτυπημένη σε σαντιγί - 400 ml
φρέσκες φράουλες - 400 γρ.
τυρί κρέμα παγωμένο - 500 γρ.
ζάχαρη άχνη - 120 γρ.
μαρμελάδα φράουλα για την επικάλυψη - 400 γρ.
Προετοιμασία
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μουλτι. Τα μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά τα μπισκότα με το βούτυρο να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
Μεταφέρουμε τα βρεγμένα μπισκότα σε αποσπώμενη φόρμα Νο24 και τα απλώνουμε ομοιόμορφα πιέζοντας το κουτάλι από την ανάποδη μεριά για να έχει λεία επιφάνεια η βάση μας.
Αφού έχουμε πλύνει και κόψει τα κοτσάνια από τις φράουλες και στεγνώσει από τα νερά, τις κόβουμε κάθετα στα δυο και τις βάζουμε περιμετρικά της φίρμας. Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο να παγώσει το μπισκότο μας μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για 4-5 λεπτά να γίνει σαντιγί.
Προσθέτουμε στην συνέχεια το τυρί κρέμα και χτυπάμε ελαφρά για λίγο να ενωθούν όλα τα υλικά και μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία αφράτη κρέμα.
Βγάζουμε τα μπισκότα από το ψυγείο, προσθέτουμε την κρέμα, την στρώνουμε ομοιόμορφα επάνω από τα μπισκότα και βάζουμε την φόρμα πάλι στο ψυγείο για αρκετές ώρες να παγώσει. Καλό είναι να μείνει όλο το βράδυ στο ψυγείο και να το κόψουμε την επόμενη.
Αφού παγώσει καλά γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια με μαρμελάδα φράουλα και ξαναπαγώνουμε ΄πη μπορούμε να σερβίρουμε αμέσως.