Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τυροπιτάκια με μέλι και σουσάμι: Ότι καλύτερο έχεις φάει

Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

7 Απριλίου 2022 07:15
Τυροπιτάκια με μέλι και σουσάμι: Ότι καλύτερο έχεις φάει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φαντάσου να προσθέτεις στα τυροπιτάκια μέλι και σουσάμι... ο συνδυασμός είναι "εκρηκτικός". Δοκίμασε να φτιάξεις τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια με μέλι και σουσάμι... μία συνταγή που θα θέλεις να φτιάχνεις ξανά και ξανά.

Παράλληλα, ανακάλυψε πως θα φτιάξεις σκοπελίτικη τυρόπιτα με μέλι.

Υλικά

Για τη γέμιση:

  • 3 φύλλα πατσαβουρόφυλλο χωριάτικο Ροδούλα
  • 3 κουτ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 70 γρ. σουσάμι
  • 300 γρ. φέτα
  • 300 γρ. μυζήθρα
  • 100 ml μέλι

 Τυροπιτάκια με μέλι και σουσάμι: Ότι καλύτερο έχεις φάει

Προετοιμασία:

  • Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί. Βάζουμε σε ένα μπολάκι λάδι και λίγο μελί και τα ανακατεύουμε.
  • Παίρνουμε το πρώτο φύλλο το κόβουμε σε 5 λωρίδες κατά μήκος και το αλείφουμε εσωτερικά με ένα πινέλο μαγειρικής, ελαφρά με το μείγμα λάδι-μελί. Κάνουμε τα τυριά τρίμμα και να ανακατεύουμε μετάξι του. Τοποθετούμε κατά μήκος σε κάθε λωρίδα τα τυριά και μετα τα διπλώνουμε σε όμορφά τρίγωνα. Αλείφουμε πάλι από πάνω τα τρίγωνα με λίγο λάδι-μέλι. Κάνουμε το ίδιο και στα αλλά 3 φύλλα.

Εκτέλεση

  • Αφού έχουμε προθερμάνει τον φούρνο για 15’ -20’ λεπτά στους 200c.
  • Βάζουμε το ταψί με τα τυροπιτάκια και τα αφήνουμε περίπου για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα βγάζουμε τους βάζουμε από πάνω μελί με ένα κουτάλι και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τα βάζουμε πάλι στο φούρνο μέχρι το μέλι να καραμελώσει, περίπου 5’ από πάνω και τα βγάζουμε.

Πηγή: rodoula.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share